Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

VS Automatic har knækket koden til at finde lærlinge

Sidst redigeret: 27. april 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind

I løbet af det seneste år har der været historier om både lærlingemangel og lærepladsmangel i medierne. Men tal fra El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat, EVU, viser et andet billede. I 2022 blev der nemlig indgået rekordmange uddannelsesaftaler mellem elektrikerlærlinge og virksomheder og hele 10 % flere end i 2021.

Hos VS Automatic A/S har man længe haft succes med at finde de ønskede lærlinge. Hver fjerde ansatte i den horsensianske virksomhed er lærling.

Proaktivitet og et ungt arbejdsmiljø

Ifølge Torben Steffensen, direktør i VS Automatic A/S, skyldes det blandt andet, at virksomheden er proaktiv i sin kontakt til studiestederne og de studerende.

”Vi tager direkte kontakt til erhvervsskolerne og beder dem gøre eleverne opmærksom på, at vi gerne vil have dem,” siger Torben Steffensen. ”Vi er også aktive på lærepladsen.dk, hvor de studerende kan klikke ind og finde os.”

Direktøren peger også på det unge arbejdsmiljø i virksomheden, når han skal forklare, hvorfor kommende elektrikere søger mod VS Automatic A/S. De nye lærlinge bliver bl.a. en del af et velfungerende socialt fællesskab. På grund af virksomhedens størrelse kan flere studiekammerate følges ad og begynde i lære i firmaet samtidig.

Du kan selv ansøge om en læreplads hos VS Automatic her: Vi søger elektrikerlærling.

De unge er engagerede

I VS Automatic A/S prioriterer Torben Steffensen arbejdet med at finde lærlinge, fordi han godt kan lide at arbejde med unge mennesker.

”De er engagerede og stiller krav til deres læreplads på en anden måde end tidligere,” siger han. ”Jeg kan godt lide, at man kan være med til at forme dem, men at der også er gang i den, og de kan svare lidt igen.”

Selvom det er en omkostning for en virksomhed at lære nye elektrikere op, er det ifølge Torben Steffensen godt givet ud. Ikke mindst fordi den grønne fremtid er baseret på digitale løsninger. Derfor vil der komme et stort behov for elektrikere og elinstallatører i fremtiden.

”Allerede efter de første par år er de mere selvstændige,” siger han. ”Vi har en lærling, som specifikt bliver efterspurgt af kunderne, selvom han ikke er færdiguddannet. Det gør han, fordi han er dygtig og imødekommende.”

Læs også: Elektrikerlærling – vores fremtid

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.