Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Hos BioMar kan medarbejderne lade elbilen op, mens de er på arbejde

Sidst redigeret: 26. maj 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind

Den midtjyske fiskefoderproducent har et mål om at være CO2-neutral i 2050. Derfor ville BioMar også gøre det lettere for deres ansatte at vælge den grønne transportform og skifte til en elbil. Takket være tre ladestandere fra VS Automatic kan medarbejderne nu holde fyraften med et fuldt opladet batteri.

På parkeringspladsen foran en kongeblå facade i Brande står der tre nye ladestandere. Dem kan BioMars 130 medarbejdere bruge, mens de er på arbejde på fabrikken.

Hvert år producerer den danske fabrik 100.000 tons fiskefoder i pilleform til både danske og udenlandske kunder.

Beslutningen om at investere i de tre ladestandere var egentlig ikke svær at tage, fortæller Bo Kähler Jacobsen, som er fabrikschef hos BioMar.

”Vi ville gerne kunne tilbyde opladning til de medarbejdere, som har valgt en elektrisk firmabil, og til dem, der vælger at investere i en privat elbil,” siger han.

Bæredygtighed og et mål om at nedbringe CO2-udledningen er i forvejen et fokus for virksomheden, der gerne vil være helt CO2-neutral i 2050. Det var også i tråd med dette mål at skabe de bedste forudsætninger for, at medarbejdernes transport kan blive grønnere.

Fabrikschefen er selv bosat i Horsens og kendte derfor til VS Automatic A/S, der har sin største afdeling i byen. Han vidste, at de forhandler ladestandere, og derfor kontaktede han elinstallatøren.

Et ønske om at være herre over egne ladestandere  

Efter en præsentation af produkterne og en afklaring af, hvad VS Automatic kan tilbyde, faldt valget på en ladestander fra den svenske producent Charge Amps. BioMar valgte tre ladestandere af modellen Aura, som har to indgange:

”Vi valgte dem både ud fra, at de er pæne rent æstetisk, og ud fra, at det er en dobbelt ladestander, så to biler kan lade samtidig,” siger Bo Kähler Jacobsen.

Også softwaren i de intelligente ladestandere fra Charge Amps tiltalte fabrikschefen, fordi den er simpel og samtidig giver ejeren mulighed for at administrere brugere og priser.

”Vi har valgt at bruge Monta, som vi kunne få en aftale med gennem VS Automatic. Vi fik en introduktion til dem og valgte så at lave et samarbejde med dem,” fortæller Bo Kähler Jacobsen. I praksis betyder det, at både fabrikschefen og BioMars ansatte i elbil har hentet Montas app, som de kan styre og benytte ladestanderne igennem.

”Så kan vi selv sidde med administrationen og vælge priser for de forskellige medarbejdergrupper,” siger Bo Kähler Jacobsen.

Flere udbydere tilbyder virksomheder at leje ladestandere. For BioMar var det dog vigtigt at eje ladestanderne, så de har fuld kontrol over dem.

”For os var det vigtigt at være herre i ejet hus,” siger Bo Kähler Jacobsen. ”Og så er det også en fordel, at vi kan give de gode forhandlinger, vi har på vores elpris, videre til vores medarbejdere, så de også kan lade til en god pris.”

”Hos VS Automatic kunne vi købe nogle ladestandere, som vi selv er herre over, og hvor vi efterfølgende selv kan styre, hvordan både medarbejdere og forretningsforbindelser kan lade,” siger Bo Kähler Jacobsen.

Bliv klogere på Charge Amps Aura i videoen her: Vores bedst sælgende ladestander til erhverv

En klar anbefaling til andre virksomheder

I skrivende stund har de tre Charge Amps Aura-ladestandere været installeret på parkeringspladsen foran den kongeblå facade i et par måneder. Selvom der sjældent er kø til ladestanderne – så mange medarbejdere kører ikke i elbil endnu – er Bo Kähler Jacobsen meget tilfreds med dem.

”Det fungerer rigtig godt med appen, og de bliver taget godt imod af medarbejderne, som har behov for at lade, når de er på arbejde,” siger han.

Servicen fra VS Automatic var også i top.

”Jeg synes, der var god service hele vejen igennem,” siger Bo Kähler Jacobsen. ”Jeg fik en god forklaring på, hvad der var af muligheder og begrænsninger. Også i forhold til sådan noget som beslagene på ladestanderne, der var vi også inde og diskutere, hvordan vi skulle lave dem, og hvordan det kom til at se fornuftigt ud.”

Og om fabrikschefen vil anbefale andre virksomheder at investere i ladestandere?

”Helt klart, hvis man har mulighed for det på sit elnet,” siger han. ”Så vil jeg klart anbefale, at man går i gang. Jeg synes jo ikke, at selve ladestanderen er en tung post. Det er mere installationen bagved, der godt kan blive lidt pebret, hvis man ikke lige har den gode forberedelse.”

”Men hvis vi går mod den grønne omstilling, og vi gerne alle sammen skal køre i elbil, så har vi brug for nogle flere ladestandere. Så jeg vil klart anbefale virksomheder at lave investeringen,” siger han.

Læs mere her: Ladestander til virksomhed.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.