Content protected by Whocopied.me

SCADA

Hvad er SCADA?

Det er en forkortelse for Supervisory Control And Data Acquisition, hvilket betyder overvågning, kontrol og dataindsamling. I praksis er det et PC-system/SCADA-software til styring og overvågning af industriel produktion.

Via systemet kan du betjene dine maskiner og anlæg. Det giver dig et grafisk overblik over din produktion og visualiserer produktionsprocessen.

SCADA er en del af SRO-anlægget (styring, regulering og overvågning), hvor systemet overvåger driften og indhenter nyttige data bl.a. alarmhistorik, rapporter, recepthåndtering og trendkurver.

Dataopsamlingen tilpasses efter dine ønsker, så du får det helt rette overblik. Dermed kan du – på rette grundlag, optimere produktionsprocesser, reducere omkostninger og skabe mere ensartet drift og kvalitet i din produktion.

Læs også: Industri automation

skræddersyet scada system
Google_anmeldelser
Facebook_anmeldelser
Personlige_anmeldelser
scada system med plc

Hvad indeholder et SCADA-system?

SCADA-systemet taler sammen med én eller flere PLC’er, hvilke sender og modtager signaler fra dine anlæg. Med SCADA-brugerfladen får du al information og styring samlet ét sted, hvorfra du nemt og sikkert kan betjene og foretage ændringer samt tilføjelser til din produktion.

Her er eksempler på, hvad et SCADA-system oftest indeholder:

Du får nem og hurtig fejldetektering, da systemet gør det let at lokalisere et eventuelt driftstop samt årsagen hertil, da systemet skaber overblik over hele produktionslinjen. Det sparer dig for unødig nedetid, afventende medarbejdere og penge ud af vinduet!


Det er også muligt at brugertilpasse systemet alt efter hvilken medarbejder, der tilgår det. Betjeningsmulighederne vil dermed være forskellige og brugerdefineret, så hver enkelt medarbejder får den mest relevante information og styringsmuligheder.

Skræddersyet og skalerbart SCADA-system

I samråd med dig programmerer vi den rette løsning og sørger for, at denne er skalerbar og fremtidssikret, så du nemt kan udvide produktionen sammen med dit SCADA-kontrolsystem.

Vi har flere års erfaring med at lave løsninger med systemer fra Siemens, Schneider, Allen Bradley, Mitsubishi, Omron, Wonderware, InTouch, Citect, SQL, WinCC mfl.

Vi yder fjernsupport i tilfælde af spørgsmål eller hjælp til produktionsstop ol. Så du hurtigt kan komme videre, hvis du pludselig har brug for hjælp til opsætning eller ændringer i din eksisterende produktion.

skræddersyet scada til produktion

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar om SCADA

Hvad er OEE-nøgletal?

OEE er en forkortelse for ”Overall Equipment Efficiency”. OEE er et nøgletal, som indikerer udnyttelsesgraden for dine maskiner eller anlæg. Sagt på en anden måde – så fortæller OEE-tallene hvor effektiv din produktion er.

Hvad er fordelene ved et SCADA-system?

Med et SCADA-system opnår du det fulde overblik samt styring af din produktion – alt samlet ét sted.

Gennem logning af data kan du tilpasse og optimere din produktion, så du opnår:

  • Kvalitet og ensartethed i produktionen
  • Reduktion af omkostninger
  • Energieffektivisering og optimering

Hvad er et SCADA-system?

SCADA står for Supervisory Control and Data Acquisition, og er et styresystem, der anvendes til at overvåge og styre processer i industrielle miljøer. SCADA-systemer anvendes typisk i forbindelse med store maskiner og produktionsanlæg, hvor der er behov for at overvåge og styre mange forskellige processer på én gang.

SCADA-systemer består typisk af en central computer, der er forbundet til en række sensorer og aktuatorer. Sensorerne måler forskellige parametre i processen, f.eks. temperatur, tryk og flow, og sender disse data til computeren.

Et stærkt samarbejde

Det siger de om deres oplevelse

AM Tooling

”Det er altid med stor tilfredsstillelse, når vi går ind i et samarbejde med VS Automatic. Det skyldes både deres knowhow og kompetencer, men også den personlige måde, som de tilgår tingene påGejsten forsvinder ikke.”

Rene / AM Tooling

Vil du vide mere om automation?

Læs blogindlæggene herunder

Martin

Programmør

“Jeg stræber altid efter den bedst mulige automationsløsning for vores kunder – tilpasset efter deres behov og ønsker.”

martin kontakt

Hjælp til SCADA og automation?

Jeg hjælper gerne med rådgivning