Ladestander til elbil

Har du taget springet og udskiftet benzin/diesel køretøjet med en el- eller hybridbil? Så byder vi dig velkommen til en ny verden med mange fordele. Udover det grønne fodaftryk, som du netop har plantet, så er der ligeledes en stor økonomisk gevinst at hente, når du vælger at investere i en ladestander til din elbil.

Med en ladestander i din garage, dit sommerhus eller i din virksomhed sparer du tid og penge, når du oplader din elbil. Du får større frihed, da du kan lade natten over, imens du får din nattesøvn. Og næste morgen kan du sætte dig til rette i en forvarmet og fuldt opladt bil. Rigtig god tur!

Book fremvisning af ladestander i Horsens

Vores ladestander-specialist, Thomas, tilbyder fremvisning af vores ladestandere – helt gratis.
Med en fremvisning får du mulighed for at se og afprøve vores ladestandere samtidig med, at du få den helt rette rådgivning.

Fremvisningen tager ca. en halv time, hvor vores elektriker vil spørge ind til dine behov og vise, hvordan brugerfladen virker.

Fremvisningen foregår på vores adresse: Ormhøjgårdvej 15, 8700 Horsens.

ladestander til elbil hos bygholm dyrehospital

Jeg kan i hvert fald godt anbefale VS Automatic til opsætning af ladestander til elbil! Man får en hurtig hjælp og en god behandling.

Helle / Bygholm Dyreklinik
Tilbud
7.995 DKK
Tilbud
7.575 DKK
Tilbud
7.895 DKK

Charge Amps ladestandere

Med en Charge Amps ladestander får du en moderne og funktionel ladeboks, som er kompatible med alle elbiler.
Vores intelligente ladebokse kommer med en smart Cloud-tjeneste samt RFID kort, hvilke bl.a. giver dig mulighed for at:

🔌 Tracke nyttige data om din opladning og økonomi.
🔌 Aktivere og deaktivere din ladestander.
🔌 Give udvalgte personer adgang til din ladestander.

Udover det flotte nordiske design er ladeboksene produceret i Sverige og fremstillet af bæredygtig genbrugsaluminium. Der er taget højde for det skandinaviske klima, hvilket betyder, at din ladestander er modstandsdygtig overfor det omskiftlige danske vejr.

Bonusinfo omkring din ladestander til elbil
ladestander-til-elbil

Ladestander i valgfri farve 

Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af din ladestander? Sætte prikken over i’et? – Så kan du få en costume made ladestander til din elbil.

Du har mulighed for at få din ladestander folieret i en valgfri farve fra farvekortet.
På billedet ses vores Charge Amps AURA ladeboks folieret i mat sort. 

Foliering er et tilkøb. Prisen skal derfor tillægges prisen for ladestanderen samt installationen. Folieringsprisen afhænger af, hvilken ladestander-model du vælger.

Charge Amps AURA
1.000 DKK 

Charge Amps HALO
1.500 DKK 

Farvekort ladestander til elbil

Værd at vide om din ladestander til elbil

Det kan være en udfordring at finde hoved og hale i de mange muligheder og forholdsregler, som er forbundet med anskaffelsen af en ladestander. Derfor har vi samlet en informationsbog til dig med de vigtigste fokuspunkter. Du får bl.a. svar på følgende:

  • Hvilken ladestander skal jeg vælge?
  • Hvordan er den nyeste lovgivning på området? (Det er nemlig ejeren af ladestanderen, som har ansvaret for, at lovkravene er opfyldt)
  • Hvordan får jeg en sikker installation, som ikke påvirker resten af mine husapparater?
  • Hvad koster det at lade en elbil op?
  • Hvordan tracker jeg data om min opladning og økonomi?

Alt dette, og meget mere, kan du finde svar på i vores e-bog, så du kan investere i den helt rigtige løsning til din elbil.

Download e-bog👇🏼

Ofte stillede spørgsmål til ladestander til elbil: 

✅ Hvorfor skal jeg vælge en ladestander til hjemmet?

Hvorfor skal jeg vælge en ladestander til hjemmet?

Der er mange fordele ved at investere i en ladestander til din elbil. Når først ladestanderen er erhvervet, er der en økonomisk gevinst at hente – men vigtigst af alt, så opnår du en stor frihed. 

Med en ladestander i hjemmet, kan du nemlig oplade din bil, imens du sover. Det anbefaledes, at du bruger aften- og nattetimerne til opladning af din elbil, da du på den måde aftager noget af den overproduktion af strøm, som bliver produceret over natten af vedvarende energikilder. Du får derved en billigere pris på din strøm, end du gør om dagen.

✅ Hvorfor kan jeg ikke bare bruge min mormor-lader?

Hvorfor kan jeg ikke bare bruge min mormor-lader?

Som tilbehør til alle elbiler findes en nødlader, der kan oplade din bil fra en hel almindelig stikkontakt. Det er den såkaldte ”mormor-lader”.
Denne oplader må kun anvendes i nødstilfælde! Og den må kun tilsluttes en stikkontakt, som er installeret som et elbils-opladningsstik. 

Det er langt fra alle, som er klar over de store risici, som kan være forbundet med at bruge denne metode. For oplader du med 6 ampere over en længere periode, kan det have store konsekvenser, hvis elinstallationen du anvender, ikke er rustet dertil. 

Det er vigtigt at pointere, at det ikke er selve nødladeren, som er farlig at anvende. Det er derimod elinstallation, som den tilsluttes, der ikke nødvendigvis er forsvarlig at oplade fra. 

Opladning med en mormor-lader er derfor ikke en holdbar og hensigtsmæssig løsning. Den er KUN tiltænkt nødstilfælde – og en opladning derfra bør som tommelfingerregel ikke overstige mere end 2 timer. På den måde har din elbil fået tilstrækkelig med strøm til, at du kan køre mod den nærmeste hurtiglader og oplade din elbil færdig. 

Når du anskaffer dig en ladestander til din elbil, opnår du derved en hurtigere opladning samt en langt større sikkerhed for dig, din elbil og din bolig. 

✅ Hvad koster det at lade min elbil op?

Hvad koster det at lade min elbil op?

Ved hjemmeopladning koster det typisk omkring 2,5 krone pr. kilowattime. Hvis vi tager udgangspunkt i en elbil med 40 kWh, vil det koste 100 kr. at lade din elbil helt op.

Prisen kan dog variere, da det afhænger af, hvad du betaler for strøm, og hvad batteriet i din elbil kan indeholde. Du kan læse mere om, hvor meget strøm din elbil bruger her.  

Hvis din bolig har solceller, kan udregningen ikke generaliseres. Med strøm fra solceller kan du nemlig lade din elbil op med billigere grøn energi. Et solcelleanlæg giver dig mulighed for at bruge alt den strøm, som du selv producerer.

✅ Hvorfor bør jeg investere i en ladestander til ferieboligen?

Hvorfor bør jeg investere i en ladestander til ferieboligen?

Det kan være svært at finde hurtigladere i sommerhusområderne. Ejer du derfor et sommerhus eller anden feriebolig, vil det være ideelt, at få monteret en ladestander.

Det gør det ikke kun nemt og belejligt at have muligheden for at lade din elbil op, når det passer dig. Med den stigende tendens til køb af elbiler, i både Danmark og udlandet, giver det ligeledes en fordel, hvis du skal udleje din feriebolig til turister eller andre gæster.

Du får på den måde et konkurrencedygtigt sommerhus, som skiller sig ud fra naboens, når turisten skal vælge feriebolig. Og du kan tilmed få en mulig højere udlejningspris for din feriebolig og tjene din ladestander til elbilen hjem igen.

Du gør det både nemt og bekvemt for dig selv og din kommende ferieboliglejer.

✅ Hvorfor er transientbeskyttelse vigtig?

Hvorfor er transientbeskyttelse så vigtigt?

Det er en god idé at benytte transientbeskyttelse til din eltavle, når du får installeret en ladestander i hjemmet. Med en nem installation på dit fejlstrømsrelæ er du hurtigt sikret mod overspædning.

En transient er en kortvarig overspænding i installationen. Den kortvarige overspænding beskadiger elektroniske apparater, anlæg, it-udstyr mm. Ødelæggelsen sker oftest øjeblikkeligt eller som periodisk fejl, hvilke kan være vanskelige at lokalisere.

Med transientbeskyttelse minimerer du følgeskaderne, samt øger sikkerheden mod overspændingsskader på din elbil.

Du kan læse mere omkring hvordan overspændning opstår i vores e-bog, eller blive klogere på transientbeskyttelse her.

Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet flere forskellige videoer omkring hjemmeopladning.
Følg med i deres anbefalinger ifm. korrekt og hensigtsmæssig opladning af din elbil, så du er godt rustet inden installationen.

Du finder her en video omkring dine forskellige muligheder ifm. opladning af din elbil samt hvilke lovkrav, du skal tage højde for. For den mest optimale og sikre opladning, skal du have et separat kredsløb med egen sikringsgruppe og fejlstrømafbryder. På den måde får du en ny separat installation, som er allokeret til opladningen af din elbil. Det sikrer dig mod overbelastning af hjemmets andre husholdningsapparater.

Det er vigtigt, at din ladestander installeres korrekt, da der ellers kan være risiko for forhøjede temperatur, ødelagte ledninger og i værste tilfælde, kan der udbryde brand. Vi anbefaler derfor, at du altid rådfører dig med en autoriseret installatør.