Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Elbil ladestation – dette skal du tænke over!

Sidst redigeret: 11. februar 2022 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

5 overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber en elbil ladestation

Der er rigtig mange emner at berøre, når vi taler om en elbil ladestation. Vi får blandt andet utrolig mange spørgsmål som;

Da vi allerede har dækket disse spørgsmål på andre sider, vil vi i stedet skrive omkring 5 overvejelser, du som forbruger skal have tænkt over, inden du vælger at købe en elbil ladestation. 

Er du klar til at købe din nye ladestander?

1. Denne ladestyrke skal din elbil ladestation have

Det er forskelligt hvor hurtigt elbiler lader. Den nødvendige styrke varierer fra 3.7 kW til 22 kW, hvilket afhænger af bilens indbyggede onboard lader. Du kan derfor få ladestandere med forskellige ladestyrker. Det skal dog siges, at selvom din bil kun kan oplade med 3.7kW, kan du stadig lade ved langt de fleste hurtig-ladestationer, men kun med 3.7kW som maks effekt.
Vi anbefaler en ladestation med en styrke på 11kW. 

2. Disse ladestik har min elbil

I Europa er der hovedsageligt to forskellige plug-typer. Type 1 og type 2. Nogle ladestationer har et fastmonteret kabel. Disse bruger type 2 plugs. Hvis din elbil er udstyret med et type 1 plug, kan du derfor ikke lade med dette kabel, medmindre du har den rigtige adapter.

3. Dette tilbehør og indstillinger skal du bruge

Hvis du vælger en Charge Amps ladestation, har du mulighed for at styre og overvåge din elbil opladning via en app. Du kan både planlægge dine opladninger, se din opladningsstatus og historik, samt vælge lysstyrke på ladestationens indbyggede lysdioder.

Klik her: Alt du skal vide omkring elbil opladning

Appen fungerer med Charge Amps ladestationer, der er tilsluttet Charge Amps Cloud. Hvis du bor i en boligforening, der har en ladestander fra Charge Amps, er det derfor kun tilsluttede brugere, som kan bruge ladestanderen. Dette er også praktisk, hvis du overvejer at købe en ladestander til dit sommerhus, da det afholder fremmede fra at bruge din ladestation.

Læs her: Derfor skal du have en ladestander til sommerhuset

4. En autoriseret elektriker skal installere din ladestation

Det er ikke alle, der må montere din ladestander. Det er påkrævet, at monteringen sker af en autoriseret el-installatør, da opsætningen af ladestationen kan medføre store belastninger på dit nuværende el-net.
Hos VS Automatic har vi mange autoriserede el-installatører, og kan derfor hjælpe dig med montering af elbil ladestation.

5. Hvilke omkostninger er forbundet med montering af min ladestander?

Det er ikke kun den deciderede pris på produktet du skal tage med i dine beregninger. For at give et eksempel på omkostningerne herved, tager vi udgangspunkt i vores Charge Amps Halo Wallbox ladestander.

Vores ladestandere koster fra 6.100 kr. og opefter.
Standard installation af Halo ladestander lyder på 4.195 kr.

Det er svært at give en nøjagtig pris på køb og montering, men priserne er hovedsageligt fra 10.000 kr. og op, afhængig af produktvalg og omfanget af montering. 

Hvis du ikke har et sted ladestanderen kan hænge, kan der købes en Pole Mount, som koster 1.495 kr.

Derudover skal du overveje hvor langt der er fra din parkeringsplads til sikringsboksen. Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at få lagt nyt ledningsnet.

Anbefalingen fra os er, at man får en fremtidssikret installation. Sørg derfor for, at du får en installation der er anvendelig for 11 kW, også selvom din bil kun lader med 3.7 kW. Du skal højst sandsynligt bruge det, hvis du køber en elbil i fremtiden.

Har du brug for yderligere vejledning?

Så er du altid velkommen til at kontakte os.

VS Automatic 
(+45) 75 64 18 99

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.