TRANSIENTBESKYTTELSE

TRANSIENTBESKYTTELSE BESKYTTER DINE ELEKTRONISKE SYSTEMER

Pas på dine værdier

Beskyt din værdier med transientbeskyttelse, og undgå at teknikken driller. Pas på dine elektriske systemer og anlæg, så lynnedslag eller arbejdet med elnettet ikke ødelægger din dag. Få et uforpligtende tilbud ved at udfylde formularen. Så kontakter vi dig med en god pris.

Krav for transientbeskyttelse

Den 1. Juli 2017 kom der nye lovkrav for transientbeskyttelse, og du skal derfor være opmærksom på dine installationer. Derudover skal alle nye installationer være beskyttet, så overspændinger og lynnedslag ikke ødelægger teknikken.

VS Automatic opfylder disse lovkrav og overholder alle forhold, så du altid kan føle dig sikker.

beskytte mod overspænding og lynnedslag

Beskyt din elektronik

Masser af lyn på vej – Smart komponent beskytter elektronikken
Undgå overspænding med en smart komponent, der monteres direkte i eltavlen, foran sikringerne, eller på anlægget. Fremtiden byder på 25% flere lyn end vi er vant til, mener klimaeksperter. Det sker form følge af klimaforandringerne. Det kan gå hårdt ud over tv, computer, routere og hårde hvidevarer. Faktisk er det stort set alt, hvad der er tilsluttet el-nettet, som kan gå i stykker når lynet slår ned – Også selvom det ikke slår direkte ned i din bygning.”Selv når et lyn ikke rammer direkte, men slår ned flere kilometer væk, så spreder der sig en spændingsimpuls som ringe i vandet, der overstiger mærkespændingen i nettet, og den kan ramme din installation og gå videre til dine elektriske apparater. Apparaterne går ikke nødvendigvis i stykker med det samme, men når de har været udsat for den slags forstørret spænding, vil deres levetid reduceres markant.” forklarer Daniel Svoldgaard, markedsansvarlig for EL/BMS hos Solar. Heldigvis kan man beskytte sine elektriske apparater mod disse lynnedslag.Man kan mange steder se og læse om transientbeskyttelse og transienter der ødelægger elektronik – Men hvad er transienter egentlig?

Transientbeskyttelse fungerer som ventil

Mod overspænding og lynnedslag
Kort sagt er transienter en overspænding på elnettet der kan udløses ved lynnedslag. Når et lyn slår ned kan transienterne fra det nå 1-2 kilometer væk fra, hvor nedslaget fandt sted. Transienter kan medføre ødelæggelse af elektronisk og elektrisk udstyr som bl.a. data-, signal- og teleudstyr, når overspændingen føres ind via stikkontakten, antennekablet eller bredbåndsforbindelsen. Med transientbeskyttelse, kan man undgå de ødelæggende transienter og dermed undgå udgifterne til nyt udstyr.

Transientbeskyttelse er et komponent, der monteres i eltavlen ved sikringerne eller på det enkelte anlæg. Den fungerer som en ventil, der leder overspænding ud gennem jordforbindelsen og ned i jorden.

Overspændingen opstår, når lynets spændingsspidser, også kaldet transienter, finder vej ind gennem hovedtavlen og ud i vores stikkontakter, antennekabel eller bredbåndsforbindelse, hvor de efterfølgende kan ødelægge vores elektroniske udstyr eller sætte det ud af spillet for en periode.

Lynnedslag kan koste tusindvis af kroner

Undgå uheld, når lynet slår ned
Også virksomheder får mere og mere følsom elektronik og antallet af overspændingsskader er i følge forsikringsselskabet Topdanmark stigende. Topdanmark fik i 2014 over dobbelt så mange anmeldelser af lynskader som normalt. Det er dyrt for en virksomhed, hvis produktionen pludselig stopper pga. et lynnedslag. For en større produktionsvirksomhed kan det sagtens koste flere tusind kroner i driftsstop for hvert minut, der ikke produceres. Det er ikke værd at risikere, når løsningen er så forholdsvis enkel, siger Daniel Svoldgaard.

Montør Af Transientbeskyttelse
VS Automatic er leverer og monterer, uanset om du er en privatperson, virksomhed eller en offentlig institution.

75 64 18 99

info@vs-automatic.dk