eleftersyn

El eftersyn

VÆR PÅ FORKANT OG SPAR MED MED ELEFTERSYN

El-Tjek Pris

Eleftersyn er lovpligtig når du handler hus, men også anvendeligt for at sikre dine installationer i hjemmet eller på arbejdspladsen.
Undgå ubehagelige overraskelser og få vished for dine el-installationers sikkerhed. Du kan få et uforpligtende tilbud på et eleftersyn. Udfyld  kontaktformularen, så henvender vi os hurtigst muligt.

El-Tjek – Tjek Det Ud

Hvis du skal sælge hus, er det lovpligtigt (siden 2012) at få lavet et eleftersyn (også kaldet et el-tjek), hvor vi gennemgår din boligs elektriske installationer. Eleftersynet er nødvendigt for at der kan udarbejdes en elinstallationsrapport.

En elinstallationsrapport giver både sælger og køber et bedre grundlag at handle på. Som sælger kan du fraskrive dig ansvaret for skjulte fejl og mangler ved el-linstallationer. Og som køber kan du få et indblik i installationernes tilstand og et kendskab til hvilke reparationer, der skal laves.

Hvad er et eleftersyn?

Et el eftersyn er ikke nødvendigt for alle
El eftersynets primære formål er at beskytte køber og sælger mod problemer i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Det er en fast del af huseftersynsordningen, men kan ligeledes bruges til at have styr på sine el-installationer.El eftersynet giver en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, som danner fundament for et tilbud om ejerskifteforsikring. Hvis sælger af fast bolig kan fremvise en tilstandsrapport, elinstallationsrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring samt et tilbud om at sælger betaler halvdelen af forsikringspræmien, kan sælger blive fritaget fra sit 10-årige ansvar.Køber bliver beskyttet mod fejl og mangler gennem ejerskifteforsikringen, og vil derfor altid være på den sikre side. Dette gælder også hvis få eller flere punkter er blevet undladt i rapporten.

Hvad indeholder et eleftersyn?

Det er fastlagt af Sikkerhedsstyrelsen, hvad et el-tjek indeholder. Disse retningslinjer arbejder vi indenfor. Bestiller du et el-tjek, vil vi gennemgå din boligs installationer. Dette indebærer følgende:

 • Gennemgang af din boligs el-tavle, stikkontakter, relæ og sikringer
 • Grundig gennemgang af den synlige del af el-installationerne
 • Stikprøvekontrol af faste installationer
 • Kontrol af materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag
 • Kontrol af lavvolts-installationer
 • Kontrol af el-installationernes antal og dimensionering
 • Kontrol af beskyttelse mod berøring med spændingsførende dele

Som dokumentation for el-tjekket får du en elinstallationsrapport. Det er en skriftlig rapport, som fremviser resultaterne fra gennemgangen af de forskellige el-installationer. Den viser hvorvidt de er funktionsdygtige og står indenfor lovens rammer.

Lovkrav eller ej?

Et eleftersyn har til formål at beskytte køber og sælger ved erhvervelse af fast ejendom. Det er en del af Forbrugerbeskyttelsesloven, og er omfattet af huseftersynsordningen. Hvis der er tale om erhverv kombineret med privatbolig, er man normalt også omfattet af denne ordning. Dog skal boligarealet fylde over halvdelen af det samlede areal. Vi anbefaler altid at man får lavet en konkret vurdering, så man står indenfor de gældende lovkrav.

Det er vigtigt at have styr på tilstandsrapporten, for at undgå at betale for usete fejl og mangler. Uden en tilstandsrapport, kan man i helt op til 10 år efter hæfte for skjulte fejl og mangler. Hvis vi snakker om et hus på over 60 m2, skal det ligeledes have et gyldigt energimærke. Det beskriver husets tilstand i forhold til energi, og har til formål at nedbringe energiforbruget. Energimærkningsordningen hjælper dig altså til at spare på energien, hvilket både er godt for pengepungen og miljøet.

 

Hvilket eleftersyn kan vi hjælpe dig med?

Hos VS Automatic kan vi hjælpe med alle former for eleftersyn, og du er derfor i trygge hænder. Vi kan eksempelvis hjælpe med følgende typer:

 • Andelsbolig
 • Alm. bolig
 • Sommerhus
 • Landbrugsbedrifter
 • Ved salg af hus/bolig
 • Ved køb af bolig
 • Virksomheder

 

Et el-tjek sikrer din boligs el-installationer

Det kan også være en god ide at få lavet et el-tjek, selv om du ikke har flytteplaner. Med et el-tjek får du nemlig sikkerhed for, om din bolig har livsfarlige el-installationer, der kan medføre brand- eller personskader. Få styr på el-tjek reglerne, og undgå uforudsete regninger.

El-Tjek
Få et uforpligtende tilbud og vær på forkant med dine el-installationer.

75 64 18 99

info@vs-automatic.dk

El-tjek i Midtjylland