Content protected by Whocopied.me

Termografering: Forebyg driftstop og kortslutninger

Termografering er en metode til at finde ud af, om dine elinstallationer stadig er sikre. Det afslører, om dine installationer er for varme, og om der er risiko for, at der kan opstå brand i dem.

En termografisk undersøgelse foretages for at forebygge kortslutninger og brand, samt mulige produktions- og driftstop.
termografering
Trustpilot anmeldelser
Google_anmeldelser
Facebook_anmeldelser
Personlige_anmeldelser

Hvad er termografering?

Termografering er en avanceret teknik, der identificerer potentielle risici i dine elinstallationer ved at opdage overophedning. Det sker ved hjælp af et termokamera med infrarød detektor, der nøjagtigt registrerer temperaturvariationer og energistrålinger på overflader. Detektoren kan scanne en hel overflade i stedet for kun ét punkt og måle energiens stråler – det er lige så smart, som det lyder!

Kontakt os nu for at bestille din termografiske undersøgelse og sikre dine installationers integritet og effektivitet.

Termografering af eltavler: Forebyggelse af kortslutninger og brandfare

Ifølge forsikringsselskaberne opstår 1 ud af 4 brande pga. fejl og kortslutning i elinstallationer. Med el-termografi har vi mulighed for at finde
fejlen i tide! Termografering er en effektiv metode til at få et meget præcist billede af elinstallationens tilstand.

Med et termografikamera, der måler den infrarøde stråling, som alle overflader udsender, kan vi se temperaturforskelle og på den måde synliggøre overbelastninger, løse forbindelser og lignende. Ved at udbedre fejl, kan du forebygge brand i dine elinstallationer.

Forebyg produktions- og driftstop med termografi

For alle virksomheder og landbrug er elforsyningen en vigtig faktor for at kunne opretholde en effektiv drift og produktion. Med el-termografering kan du nedsætte risikoen for overophedninger, fejl og kortslutninger, hvilke kan medføre driftsstop. Med el-termografering er det muligt at planlægge vedligehold og større reparationer, så det ikke giver problemer i driften.
I værste tilfælde kan en defekt eltavle kortslutte og udvikle brand.

Vi anbefaler, at:

 • Produktionsvirksomheder får termografering 1 gang om året.
 • Landbrug får termograferet eltavler hvert 2. år.

OBS: i nogle brancher (f.eks. træbranchen) er der lovkrav om termografering af eltavler hvert år.

Vores termograf gennemgår udvalgte elinstallationer og -komponenter, som kan have indvirkning på produktionen, hvis der sker en kortslutning, eller hvis de er ødelagte.

Vi tjekker:

 • Eltavler
 • Elektriske maskiner og anlæg
 • Strømskinner
 • Elmotorer
 • Koblingsudstyr og afbrydere
 • Frekvensomformere
 • Stationer til opladning
 • Transformere

Bestil en termografisk undersøgelse

BONUSINFO

VS Automatic er DBI-uddannet og udfører termografering med DBI-certificeret termograferingskamera.

BOOK ELEFTERSYN HER

Hvad indeholder et eleftersyn?

Det er fastlagt af Sikkerhedsstyrelsen, hvad et el-tjek indeholder. Disse retningslinjer arbejder vi indenfor. Bestiller du et el-tjek, vil vi gennemgå din boligs installationer.

Som dokumentation for el-tjekket får du en elinstallationsrapport. Det er en skriftlig rapport, som fremviser resultaterne fra gennemgangen af de forskellige el-installationer. Den viser hvorvidt de er funktionsdygtige og står indenfor lovens rammer.

Rene-termografi

Termografisk undersøgelse

En termograf kan, ved hjælp af et termografisk kamera, se, hvor der forekommer varmeudslip. Ved en termografisk undersøgelse er det altså muligt at finde det præcise problem og lokalisere, hvor det er. Dét gør, at du sparer tid og penge, da en håndværker  ikke først skal bruge tid på at finde problemet. Ved en termografisk undersøgelse får du en rapport, som fortæller dig, hvor og hvorfor du oplever varmeudslip.

Termografering af eltavler

Termografering er en effektiv metode til at få et meget præcist billede af el-installationernes tilstand. Med et termografi kamera, der måler såkaldte IR strålinger, kan vi se temperaturforskelle og på den måde synliggøre overbelastninger, løse forbindelser og lignende.

Ifølge forsikringsselskaberne opstår 25 % af alle brande pga. fejl og kortslutning i elinstallationer. Med termografering af eltavler har vi mulighed for at finde fejlen i tide. Det kan redde liv. Spørg dit forsikringsselskab om dine fordele ved at få termograferet dine eltavler.

Kontakt os for at bestille din termografiske undersøgelse – det sparer dig både tid og penge.

Rene

DBI-certificeret termograf

“Jeg gør altid mit bedste for at gøre vores kunder tilfredse..”
Rene

Hjælp for rådgivning eller bestilling af termografering?

Jeg hjælper gerne med rådgivning!

  El termografering

  VS Automatic er DBI uddannet til at udføre termografering af eltavler for erhvervs- og industrivirksomheder, landbrug, offentlige institutioner og private. Vores termograf overholder DBI’s krav til personcertificering og kører ud til kunder i hele Midtjylland.

  Hos VS Automatic får du en godkendt termografirapport, konkurrencedygtige priser og vi samarbejder med forsikringsselskaberne. Du er med garanti i de bedste hænder hos os!

  Prisen på den termografiske undersøgelse afhænger af størrelsen på opgaven, fordi det afregnes i arbejdstimer. Termografering af eltavle i almindeligt hus tager 2-3 timer. Drejer det sig derimod om en termografisk undersøgelse hos en stor virksomhed – ja, så tager det væsentlig længere tid. Giv os et kald, så rådgiver vi dig om dit behov.

  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

  DBI står for Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, og her har vores elektriker taget et tredagskursus. Dette kursus betyder at vi kan foretage termografering for forsikringsselskaber. Vælger du en elektriker, som ikke har kursus hos DBI, og der opstår brand, kan du ikke bruge den færdige rapport til noget.

  Så derfor er du med garanti i de bedste hænder hos os!

  Godkendt termograferingsrapport

  Hos VS Automatic får du en godkendt termograferingsrapport, konkurrencedygtige priser og vi samarbejder med forsikringsselskaberne.

  Dette kan være en fordel, da mange forsikringsselskaber har et krav om, at termografi skal udføres hvert andet år.

  VS Automatic er godkendt til el-termografering, og vores termografer overholder DBI’s krav til personcertificering.

  Læs om Termografi Horsens

  Krav til termografering

  Hvis du skal have udført termografi, er det vigtigt, at du finder en, som er autoriseret eller er tavlefabrikanter. Det er et krav til termografering, at man kun må udføre termografering af eltavler og arbejde på eklektiske installationer, hvis man har de rigtige certificeringer – og det har vi.

  VS Automatic har nemlig en autoriseret installatør.

  Derfor står VS Automatic klar til at hjælpe dig. Vi rådgiver dig om eltavle regler, termografering af eltavler og om krav til termograferingen.

  Regler for termografering

  Det første du skal være opmærksom på er, at du inden selve termograferingen af en eltavle, skal have udført en risikovurdering. Risikovurderingen, som vores dygtige elektriker laver inden selve termograferingen, fastslår, hvorvidt det er muligt at arbejde med termograferingen under spændingen. Ved risikovurderingen bliver der taget stilling til, om termografering kan udføres kun af en person, eller der skal være flere til stede klar til at hjælpe.

  Fordi eltavlen skal være tændt under termograferingen, er det vigtigt, at sikkerheden er i orden – det er den hos os.

  VS Automatic står klar til at rådgive og svare på spørgsmål. Giv os et kald på 75 64 18 99

  termografi eksempel

  FAQ

  Ofte stillede spørgsmål og svar

  Hvad er et termografi?

  Termografi kan vise den varme, som objekter udstråler. Når vi bruger et termografi-kamera på et objekt, som for eksempel en eltavle, kan kameraet omdanne varmen til temperaturmålinger.

  Når der laves termografering, tager vi et billede af eltavlen og kan derved se, om der er nogle komponenter, som er for varme og dermed skal skiftes eller repareres. Termografi kan også bruges til at tjekke isolering ift. at se, om varmen slipper ud i dit hus eller erhverv.

  Hvad viser en termografering?

  En termografering viser varmeudvikling fra komponenter til og fra forbindelsessteder. Forbindelsessteder kan være skrueløse klammere og sikringsholdere – faktisk alle steder, hvor der kan komme en dårlig forbindelse. Hvis der er en dårlig forbindelse, kan vi se en varmeudvikling på kameraet.

  Det kan sammenlignes med et termometer, som viser det hele billede i stedet for kun et lille punkt.

  Hvorfor skal jeg have et termografi?

  Termografi forebygger kortslutninger og brand, samt produktions- og driftstop. Ligeledes kan din virksomhed have krav på udførelse af forsikringsselskabet.

  Er termografering lovpligtigt?

  Det er ikke lovpligtigt, at få foretaget en termografering – men vi anbefaler det!
  En termografering kan være med til at sikre dit hjem mod brand og andre skaber.
  Visse forsikringsselskaber kræver dog, at du får foretaget en termografering for, at du kan blive medlem.

  Desuden har flere forsikringsfirmaer krav til årlige termograferingstjek.

  Hvad koster termografering?

  For private kunder koster det 2.449 kr., at få udført en termografering af din eltavle.
  Er du erhvervskunde afhænger prisen af installationen som skal termograferes.
  Disse priser gælder indenfor en radius på 50 km. fra Horsens.

  OBS! Dette er vejledende priser, da vi gerne giver et individuelt tilbud ud fra størrelsen samt antal af eltavler.

  Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.

  Termografering af Hus

  VS Automatic foretager kun termografering af el tavler i boliger.

  Er behovet som beskrevet herunder, bedes du kontakte virksomhed med speciale indenfor det område.

  I et almindeligt byhus kan du bruge termografering til at tjekke grundvandspumper, så kælderen ikke oversvømmer. Eller hvis du ønsker at tjekke isoleringen i huset, da termografi også kan vise, om der siver varme ud et sted. Termografering er rigtig god til at forebygge og fange, hvis noget er ved at gå i stykker.

  Det kan være en rigtig god idé, at få termograferet dit hus, inden du køber det. En termografering vil give dig en god idé om, hvordan huset tilstand er. Det er muligt finde bygningsfejl, kuldebroer, utæthed samt se, om der er fugt i væggene eller i taget. Når du skal have lavet en termografering af dit hus, vil termografen finde ud af, hvor der er et problem. Termokameraet scannet alle husets overfalder, og gør det muligt at finde de problemer, som du ikke kan se med det blotte øje.

  Termografering af erhverv

  Virksomheder får termografi for at sikre sig en komponent ikke er i stykker. Vi laver termografering imens produktionen kører, hvis termografering viser at en komponent er i stykker. Kan vi lave det på et kontrolleret tidspunkt hvor produktionen alligevel skal holde pause, så det koster mindst muligt for virksomheden.

  Termografering af landbrugsejendom

  Vi laver ofte termografering på landbrug og nedlagte landbrug. Disse typer af beboelse er mere udsat, da der er mere støv og halm, som er letantændeligt. I denne type af beboelse er eltavlen ofte placeret i en lade, hvor du måske ikke kigger hver dag. Så termografering er en rigtig god hvorpå, at du kan undgå mulig brand og skader.

  Termografi Horsens

  Horsens

  Har du brug for hjælp til at få termograferet din elinstallation, kan vi hjælpe dig opgaven. Vi hjælper virksomheder og private med termografering i hele landet, og har mange kunder i både Vejle og Skanderborg.

  Kontakt os

  Hos os får du en DBI uddannet termograf – din garanti for kvalitetsarbejde!
  Skriv til os eller ring til os på +(45) 75 64 18 99

  Der er en række krav, son skal indfries for at blive personcertificeret og virksomhedsgodkendt til at udføre termograferingsopgaver. Du kan se mere om de lovpligtige krav på DBI hjemmeside her www.brandogsikring.dk.

  termografisk-undersoegelse
  Termografi eltavle