3kW: Den estimerede pris for køb og installation af et 3kW system starter fra 50.000 kr.
Elektriker Horsens
Ladestander til elbil
Varmepumpe
Alarm og Overvågning
El styring
Ønsker du at opnå store besparelser på din elregning, samtidig med at gøre noget godt for miljøet? Så er solceller en god løsning for dig!
Solceller kan både bruges privat og erhverv.
Hos VS Automatic kan du få professionel og kompetent rådgivning af autoriserede solcelle installatører. Således sikres du, at din investering bliver fordelagtig.
Vælg en størrelse herunder for at læse mere
Der er 4 punkter du skal være opmærksom på, inden du vælger hvor stort et anlæg skal være.
Læs også: Regler og placering for solceller
Du får den optimale effekt af dine solceller, når solen rammer dem vinkelret midt på dagen. I Danmark er dette ved en hældning på 40 grader i sydlig retning. Man kan i praksis dog indrette solcelleplaceringen således, at alt mellem sydøst til sydvest med en hældning mellem 15-60 grader ikke reducerer ydelsen mærkbart.
Undgå at solcellerne står i skygge, da selv en lille smule skygge på solcellen kan reducere effekten!
Skygge kan forekomme af; træer, bygninger, skorstene og lignende.
Læs også: Kan solceller betale sig
Her har vi samlet en oversigt over, hvad der er væsentligt at undersøge, inden du investerer i et solcelleanlæg.
For at få indblik i, hvor meget strøm du kan producere, i forhold til dit nuværende forbrug, skal du have en autoriseret installatør til at se på dit hus og elforbrug.
Overvej hvor meget strøm du bruger midt på dagen, da det oftest er her, hvor solcellerne producerer strøm.
Inden du begynder at indhente tilbud, så vær opmærksom på, om pågældende tilbudsgiver er VE-installatør. VE står for vedvarende energi, og virksomheder med denne certificering, har medarbejdere, som er VE-godkendt af energistyrelsen.
Når du har fundet et par VE-installatør virksomheder, kan du indhente skriftlige tilbud herfra. Vær opmærksom på at tilbuddene indeholder følgende:
Solcellepakker indeholder normalvis både solceller, inverter, standard installering og kabeltrækning samt tilslutning.
Vær opmærksom på, om du overholder kravene for en standard installation.
Når du har fundet det rette tilbud med ønskede produkt og specifikationer, skal dit anlæg installeres. En installation foregår normalvis i følgende steps:
Når disse trin er gennemført, skal elinstallatøren tilmelde dit anlæg hos dit lokale elselskab.
Efter køb og installation skal du:
For at bibeholde optimale forhold for dine solceller, skal du være opmærksom på rengøring heraf, samt vedligehold af omgivelser.
Du skal vedligeholde din inverter 1 gang årligt som hovedregel. Du kan se 4 step til vedligeholdelse af din inverter her. 👉
Hold øje med din elmåler. Denne kan vise tegn på, om der er fejl ved dit solcelleanlæg. Vi foreslår, at du 1 gang om måneden kigger på måleren eller din inverters log, for at se om der er fejlmeldinger.
Udover vedligehold af solceller og inverter, skal du huske at beskære træer og anden beplantning, som kan give skygge på solcelleanlægget.
Tjekke inverteren for køleribber. Du kan rengøre dem med en blød kost eller børste.
Tjekke filtre og ventilatorer, hvis de findes på anlægget. Du kan læse i manualen for at se hvordan dette gøres.
Tjekke om kabinet er beskidt. Dette kan du rengøre med en opvredet klud med vand. Brug ikke sæbe.
Tænd og sluk afbryderne. Gør kun dette mens inverteren ikke producerer, og husk at følge producentes anvisninger.
På tabellen kan du fra toppen og ned se:
En solcelle er en diode, eller halvleder, som direkte omsætter sollys til elektricitet. Dette kaldes den fotoelektriske effekt. Solceller er en robust og driftssikker teknologi idét solceller kan producere el uden brugen af bevægelige dele.
Et solcelleanlæg virker på følgende måde; Når sollysets energipartikler rammer solcellen, tilføres der energi til elektronerne i cellerne. De bryder løs fra deres position, hvilket gør dem i stand til at gennemtrænge p-n overgangen i dioden. For- og bagsiden får en difference i elektronkoncentrationen.
Solcellens forsidekontakter opsamler elektronerne og leder dem derefter igennem en ledning, som fører om til bagsiden af solcellen. Processen gentages så længe solcellen får energipartikler fra sollyset.
Førhen blev den producerede overskudsstrøm fra solceller sendt ud i elnettet. I dag har du i stedet mulighed for at få et batterilager til den overskydende strøm.
Det betyder, at du ikke behøver at hente strøm fra elnettet i de perioder, hvor solcelleanlægget ikke producerer nok. Eksempelvis i aftentimerne hvor mørket er faldet på.
Solceller med batterilagring (hybrid) har mange fordele:
Du får en langt bedre totaløkonomi sammenlignet med et almindeligt solcelleanlæg.
Du bliver uafhængig af de varierende tilskudsordninger.
I sommermånederne vil du blive stort set selvforsynende.
Hvis du ikke udnytter al den lagrede solcellestrøm fra dit batteri i løbet af dagen, kan en hybrid-/batteri-inverter sende strømmen ud i elnettet, så andre får glæde af det. Hvis du gerne vil lære mere, så kan du læse om hybrid solcelleanlæg her.
På tabellen kan du se antal solskinstimer fordelt på måned i Danmark for 2021.
Solskinstimer vil varierer år til år, men hovedsageligt vil solceller producere mest strøm fra marts til oktober måned. I de resterende måneder vil de have en smule mindre ydelse.
Solceller kan som sagt producere strøm året rundt, så længe de rammes af direkte sollys.
Prisen på solceller skal ikke altid være så lav som muligt. Det er der flere gode grunde til.
Herunder kan du skabe et overblik over, hvorfor prisen på solcellen ikke altid er det afgørende for, hvor god en investering du har lavet!
Ved solcelleanlæg går kvalitet og pris hånd i hånd. Vær derfor opmærksom på, hvordan ydelsen påvirkes ved at vælge et billigt solcelleanlæg.
Vi yder fuld service på solceller, som inkluderer gennemgang af paneler og beslag, gennemgang af log på inverter samt afvaskning af paneler.
Oftest stiger boligens værdi magen til solcelle installationens omkostning. Dertil sparer du penge på elforbruget.
De er mest effektive i sommermånederne hvor solskinstimerne er flere. Om vinteren kan du forvente en reduceret strømproduktion.
Gennem dialog med dig, finder vi det bedste alternativ til opsætning og installation af dine solceller.
Det er desværre ikke muligt at få tilskud på dine solceller. Den mulighed du dog har, er at udnytte håndværkerfradraget. Det vil sige alle arbejdstimer der er forbundet med montering af solceller, er fradragsberettiget.
*Materialer er ikke omfattet.
Håndværkerfradraget skal bruges inden 1. april 2022. Al arbejder inden, og som senest er betalt 31. marts er fradragsberettiget.
Før år 2020, var prisen pr. kWh altid den samme. Det gjorde derfor ingen forskel, om du brugte strøm om natten eller dagen. Flexafregning blev integreret i slut 2020, og betyder, at al strømforbrug efter 2020, har en variabel pris.
Du bliver derfor afregnet time for time.
Dit bundfradrag på salg af el, er på 7.000 kr. pr. person. Hvis i derved er et ægtepar, har i tilsammen 14.000 kr.
Al salg over 7.000 kr. pr. person skal indberettes til skat.
Læs mere om indberetning på: Skat af solceller
Ofte stillede spørgsmål og svar om solceller
Den simple forklaring på hvordan solceller fungerer er, at solcelleanlægget laver solens lys om til elektricitet. Det kan derfor godt være en gråvejrsdag og alligevel kan anlægget lave elektricitet, da det ikke behøver solens stråler.
Hvis man skal gå mere i dybden betyder det at i selve solcellen findes grundstoffet silcium. Her kan den elektriske strøm kun gå én vej. Så når solens lys rammer elektronerne får de tilført strøm, som gør de bevæger de sig i samme retning og dermed opstår elektricitet.
Solcellen producerer jævnstrøm, men dette skal omdannes til vekselstrøm. For at dette kan lade sig gøre, bliver der installeret en boks der hedder net-inverter. Strømmen løber igennem net-inverter og ud til stikkontakten som vekselstrøm.
Ønsker du at læse mere om solenergi, kan du gøre det på Energistyrelsens hjemmesiden.
Der opstår næsten ingen forurening, når du benytter solenergi.
Der skal dog medregnes den forurening der opstår ved produktion, levering og montering. – Men set i et større billede er der mindre Co2 udslip ved solenergi.
Når der skal vurderes hvilket solcelleanlæg du ønsker opsat, starter vi med at spørge ind til, hvorfor du ønsker solceller. Dette kan der være flere grunde til:
Der er derfor ikke et sort og hvidt svar på, hvilket solcelleanlæg du skal vælge. Men hos VS Automatic er vi altid klar til at vejlede dig, så du får det rette solcelleanlæg.
Når der skal afregnes solceller, er det vigtigt, at der er opsat den rigtige elmåler. Hvis du har den forkerte elmåler, er den ikke intelligent nok til at måle forbruget på de 3 forsyningskabler.
Hvis du allerede har fået solceller, er det vigtigt, at du bruger den strøm, som solcellerne producerer, først. For at spare mest muligt, skal du derfor bruge strømmen, mens den produceres. Dette hjælper den rigtige elmåler med at måle korrekt.
Du giver 2,40 kr. for watt inkl. moms. den producerer 1 watt, hvorved du spare 2,40 kr., hvis du bruger strømmen mens den producerer. Derfor er det vigtigt, at du bruger strømmen imens den bliver produceres. Dette kan du gøre ved at ændre dit strømforbrug, så det kører imens solen skinner. Det kan for eksempel være at starte din opvaskemaskine om morgen i stedet for om aften.
Det er muligt at få batteri til din solcelle – dette kaldes også hybrid solceller. Her lagers den ekstra strøm og gemmes til senere brug, i stedet for at sende denne tilbage til elnettet. Dette anbefaler vi til et typisk parcelhus, fordi du kan udskyde strømforbruget og ikke behøver at tænke på at bruge strøm, mens solen skinner. En investering i hybrid solceller er en ekstra investering med længere tilbage betaling, men vi vil stadig anbefale dette til alle med et almindeligt parcelhus.
Ja, vi leverer solceller til alle huse med fast strøm og elmåler. Vi leverer ikke off grid installationer.
Det er opbygning af solceller på en fornuftig måde, som hjælper dig med at bruge din strøm bedre. Et hybrid solcelleanlæg med batterilagring kan både lagre strøm og sende strøm til elnettet. Når der produceres strøm fra solcellerne, vil hybridanlægget prioritere sådan her:
1. Husets egetforbrug dækkes som det første.
2. Herefter lades batterierne op.
3. Når batterierne er fuldt opladede, bliver overskudsstrømmen solgt og sendt videre ud i elnettet.
Når det er mørkt, bliver batterilageret kun anvendt til at dække husets egetforbrug, så der sælges ikke noget strøm. Bruger du mere, end hvad batteriet indeholder, køber du den resterende strøm fra elnettet.
“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”
Jeg hjælper gerne med rådgivning
Læs blogindlæggene herunder