Solceller i Danmark

Solceller kan anvendes både til private hjem og til virksomheder, og de bliver fortsat mere og mere udbredt i Danmark. Sidste år var 4% af danskernes strømforbrug solenergi, og hele 80% var grøn energi. Hos VS Automatic kan vi hjælpe dig med rådgivning og montering af solceller. 

Hvad er solceller?

Solceller producerer strøm via solens stråler, hvor sollyset sender elektroder ind i solcellerne. Elektroderne omdannes til jævnstrøm, som herefter konverteres til vekselstrøm. Vekselstrøm er den strøm du bruger til dine hus-apparater.
Har du overskydende strøm, sendes dette til elnettet, eller du kan gemme det til senere brug. Med solceller opnår du flere fordele.

✅ Besparelser på el- og varmeregning

✅ Gør noget bedre for miljøet

✅ Mulighed for at sælge overskydende el videre

✅ Uendelig energi

Solceller halverer elregningen

Jørgen Sørensen fra Horsens fik installeret 36 solcelleanlæg på hele sydsiden af sig hus. 

“Solcellerne har allerede produceret meget mere end forventet”. Glæden er derfor nem at spore hos Jørgen Sørensen, når snakken falder på de nye solceller. “Jeg er spændt på at se, hvor meget el, solcellerne kan producere, når vi kommer hen i sommerperioden”.

Familien på Rypevej i Horsens har et samlet årligt elforbrug på 23.000 kr., men med installeringen af de nye solceller vil dette blive betydeligt mindre. Faktisk op mod 60 pct. mindre.

Læs mere om hvordan Solceller halverer elregningen.

Solcelle pakker

Solcellepakke 6000 watt

127.425 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakke 4200 watt

107.150 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakke 3600 watt

50.200 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakke 3000 watt

47.650 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakker 1800 watt

35.350 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakke 1500 watt

32.589 DKK

Solcelle pakker

Solcellepakker 1200 watt

28.600 DKK

Solcelleanlæg med batteri og lagring

Førhen blev den producerede overskudsstrøm fra solceller sendt ud i elnettet. I dag har du i stedet mulighed for at få et batterilager til den overskydende strøm.
Det betyder, at du ikke behøver at hente strøm fra elnettet i de perioder, hvor solcelleanlægget ikke producerer nok. Eksempelvis i aftentimerne hvor mørket er faldet på.

Solceller med batterilagring (hybrid) har mange fordele:

  • Du får en langt bedre totaløkonomi sammenlignet med et almindeligt solcelleanlæg.
  • Du bliver uafhængig af de varierende tilskudsordninger.
  • I sommermånederne vil du blive stort set selvforsynende.

Hvis du ikke udnytter al den lagrede solcellestrøm, fra dit batteri, i løbet af dagen, kan en hybrid-/batteri-inverter sende strømmen ud i elnettet, så andre får glæde af det. Hvis du gerne vil lære mere, så kan du læse om hybrid solcelleanlæg her.

VE installatør godkendt logo vs automatic
VE installatør godkendt logo solceller vs automatic
VS Automatic er certificeret VE-installatør. Det betyder, at vi har gennemgået en kvalificeret uddannelse, som har godkendt og certificeret os som solcelle installatør. Vi har den nyeste viden og de rette kompetencer, så du får bedste udbytte af dine solceller.

Hvor stort skal et solcelleanlæg være?

Hvor stort dit solcelleanlæg skal være, kommer an på dit forbrugsmønster og om du har en energiramme du skal opfylde. Derfor er det vigtigt at du får den helt rigtige rådgivning. 

Solceller er igen blevet en rigtig god investering. Hos VS Automatic får du både gode priser (og et uforpligtende tilbud), professionel rådgivning og autoriseret opsætning og montage af dit solcelleanlæg. Vi har afdelinger i Horsens, Hovedgård og Østbirk, og vi monterer solcelleanlæg og yder service i hele Midtjylland.

Solceller hybrid content

Ofte stillede spørgsmål til solceller

✅ Hvordan virker solceller?

Hvordan virker solceller?

Den simple forklaring på hvordan solceller fungerer er, at solcelleanlægget laver solens lys om til elektricitet. Det kan derfor godt være en gråvejrsdag og alligevel kan anlægget lave elektricitet, da det ikke behøver solens stråler.

Hvis man skal gå mere i dybden betyder det at i selve solcellen findes grundstoffet silcium. Her kan den elektriske strøm kun gå én vej. Så når solens lys rammer elektronerne får de tilført strøm, som gør de bevæger de sig i samme retning og dermed opstår elektricitet.

Solcellen producerer jævnstrøm, men dette skal omdannes til vekselstrøm. For at dette kan lade sig gøre, bliver der installeret en boks der hedder net-inverter. Strømmen løber igennem net-inverter og ud til stikkontakten som vekselstrøm.

Ønsker du at læse mere om solenergi, kan du gøre det på Energistyrelsens hjemmesiden.

✅ Hvorfor er solceller godt for miljøet?

Hvorfor er solceller godt for miljøet?

Der opstår næsten ingen forurening, når du benytter solenergi.
Der skal dog medregnes den forurening der opstår ved produktion, levering og montering. – Men set i et større billede er der mindre Co2 udslip ved solenergi.

✅ Hvilket solcelle anlæg skal jeg vælge?

Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Når der skal vurderes hvilket solcelleanlæg du ønsker opsat, starter vi med at spørge ind til, hvorfor du ønsker solceller. Dette kan der være flere grunde til:

  1. Du vil gerne være grønnere.
  2. Du skal opfylde en energiramme.
    Ønsker du solenergi, fordi du har denne energiramme med krav til energi, vælges der ofte det solcelleanlæg, som passer til kommunens krav. Her kan det dog være fordelagtigt at kigge på, om et større anlæg vil give dig en bedre besparelse.
  3. Du ønsker at spare på elforbruget.
    Ønsker du solceller, fordi du gerne vil spare på dit elforbrug? Så undersøger vi, hvilket forbrugsmønster du har, og om du bruger strøm imens solen skinner. Det kommer nemlig meget an på, hvordan dit forbrugsmønster er, ift. hvilket solcelleanlæg der anbefales.

Der er derfor ikke et sort og hvidt svar på, hvilket solcelleanlæg du skal vælge. Men hos VS Automatic er vi altid klar til at vejlede dig, så du får det rette solcelleanlæg.

✅ Hvordan afregnes solceller?

Hvordan afregnes solceller?

Når der skal afregnes solceller, er det vigtigt, at der er opsat den rigtige elmåler. Hvis du har den forkerte elmåler, er den ikke intelligent nok til at måle forbruget på de 3 forsyningskabler.

Hvis du allerede har fået solceller, er det vigtigt, at du bruger den strøm, som solcellerne producerer, først. For at spare mest muligt, skal du derfor bruge strømmen, mens den produceres. Dette hjælper den rigtige elmåler med at måle korrekt.

Du giver 2,40 kr. for watt inkl. moms. den producerer 1 watt, hvorved du spare 2,40 kr., hvis du bruger strømmen mens den producerer. Derfor er det vigtigt, at du bruger strømmen imens den bliver produceres. Dette kan du gøre ved at ændre dit strømforbrug, så det kører imens solen skinner. Det kan for eksempel være at starte din opvaskemaskine om morgen i stedet for om aften.

Det er muligt at få batteri til din solcelle – dette kaldes også hybrid solceller. Her lagers den ekstra strøm og gemmes til senere brug, i stedet for at sende denne tilbage til elnettet. Dette anbefaler vi til et typisk parcelhus, fordi du kan udskyde strømforbruget og ikke behøver at tænke på at bruge strøm, mens solen skinner. En investering i hybrid solceller er en ekstra investering med længere tilbage betaling, men vi vil stadig anbefale dette til alle med et almindeligt parcelhus.

✅Kan jeg få solceller til mit kolonihavehus?

Kan jeg få solceller til mit kolonihavehus?

 Ja, vi leverer solceller til alle huse med fast strøm og elmåler. 

✅ Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Det er opbygning af solceller på en fornuftig måde, som hjælper dig med at bruge din strøm bedre. Et hybrid solcelleanlæg med batterilagring kan både lagre strøm og sende strøm til elnettet. Når der produceres strøm fra solcellerne, vil hybridanlægget prioritere sådan her:

1. Husets egetforbrug dækkes som det første.

2. Herefter lades batterierne op.

3. Når batterierne er fuldt opladede, bliver overskudsstrømmen solgt og sendt videre ud i elnettet.

Når det er mørkt, bliver batterilageret kun anvendt til at dække husets egetforbrug, så der sælges ikke noget strøm. Bruger du mere, end hvad batteriet indeholder, køber du den resterende strøm fra elnettet.

 

Solcellemontør

Vi hjælper dig hele vejen – også med de tunge udregninger!
Ud fra informationer om dine el-forbrugsvaner, montage- og opsætningsmulighederne samt dit budget, finder vi en helt perfekt løsning. Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af anlæggets ydelse, sammen med et helt uforpligtende tilbud – inklusive montage og opsætning, som udføres af vores autoriserede solcellemontører.

Vores veluddannede rådgivere står klar til at tage en uforpligtende snak med dig.
Ring til os på 75 64 18 99 eller kontakt os

Solceller booking