vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Solceller halverer elregningen

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

Solceller halverer elregningen

Spørger man Jørgen Sørensen fra Horsens er det en selvfølge at gøre noget aktivt i kampen mod forurening og de stigende elpriser – Solceller halverer elregningen. BEMÆRK: Beregningerne i denne artikel er under den gamle solcelleordning. Kontakt os for info om den nye.

Han er blot en af mange danskere, som i disse år er gået over til solcelleanlæg. I januar 2012 fik han installeret 36 stk. solceller på hele sydsiden af sit tag. En beslutning han bestemt ikke har fortrudt.

“Solcellerne har allerede produceret meget mere end forventet”. Glæden er derfor nem at spore hos Jørgen Sørensen, når snakken falder på de nye solceller. “Jeg er spændt på at se, hvor meget el, solcellerne kan producere, når vi kommer hen i sommerperioden”, siger Jørgen Sørensen og henviser til nettomålerordningen, hvor den overskydende el, som familien ikke kan anvende, bliver lagret på måleren.

Læs mere om solceller her: solceller

ELFORBRUG MERE END HALVERET MED SOLCELLER

Solceller halverer elregningen – Familien på Rypevej i Horsens har et samlet årligt elforbrug på 23.000 kr., men med installeringen af de nye solceller vil dette blive betydeligt mindre. Faktisk op mod 60 pct. mindre.

Solcellerne skulle ifølge beregningerne producere for omkring 12.-13.000 kr. el, hvilket er mere end en halvering. Dermed skal Jørgen Sørensen max. betale omkring 10.000 kr. i el om året, resten klarer solen. Og det er lige noget, der passer Jørgen Sørensen. “Det er dejligt at være selvforsynende”, smiler han.

Læs også: Kan solceller betale sig

SOLCELLE-INSPIRATION FRA UDLANDET

Ideen til solcelleanlægget kommer fra familiens ture til Tyskland. Jørgen Sørensen undres over, at der syd for grænsen er fyldt med solceller, mens der, så snart man kører ind i Danmark, er langt imellem dem. ”Det kan da ikke passe, at vi ikke kan gøre kunsten efter herhjemme,” tænkte Jørgen Sørensen og som tænkt, så gjort. Efter et halvt års overvejelse, sprang han ud i det.

I forvejen har familien jordvarme, som blev installeret allerede i 1986, så at tænke grønt er ikke helt uvant for familien. Men lysten til at blive endnu mere selvforsynende, fornægtede sig ikke, og med udsigt til gratis strøm, var det nemt at springe ud i det.

SOLCELLER ER EN INVESTERING I FREMTIDEN

Som den handelsmand Jørgen Sørensen er, indhentede han selvfølgelig tilbud fra tre forskellige steder. Det ene sted var der dårligere service end det andet, indtil han kom i kontakt med VS Automatic. Her var servicen i top.

Dagen efter han havde ringet til VS Automatic, kom de hjem til ham med eksempler på solceller, og alle spørgsmål blev besvaret. “Efter en snak, fik jeg lavet det lige, som jeg gerne ville, så det har været meget positivt. VS Automatic har stået for installation og support, og ringer man til dem, er de her en time efter. Og anlægget er tjent ind efter knap otte år.”

HUSET STEG I VÆRDI MED SOLCELLER OG JORDVARME

Men selv om det kan lyde af meget, er det, det faktisk ikke. For udover at være en investering i vores alle sammen fremtid, er det også ren profit for Jørgen Sørensen. Hans 130 m2 store hus er nemlig steget i værdi efter installeringen af solcellerne.

“Ifølge mægleren kunne vi sælge vores hus i løbet af nulkomma-ingenting, hvis vi ville det, for med både jordvarme og solceller er vi næsten helt selvforsynende, som de eneste her i kvarteret”.

“Mange her på vejen er ældre mennesker og mener ikke, at det kan betale sig, men det kan det! Jeg er selv 70, og det er aldrig for sent at gøre en god investering”, siger Jørgen Sørensen, som er vild med, at tallene overføres direkte til computeren, så han ikke skal ud og rode ved elmåleren hele tiden. Dét kombineret med, at anlægget ikke skal vedligeholdes, gør det nemt for alle at bruge.

“Man går bare ind på VS Automatics hjemmeside, hvor man kan følge med i, hvor meget den producerer”.

Jørgen Sørensens grønne energieventyr slutter bestemt ikke her, forsikrer han. Næste skridt er bilen, som skal udskiftes med en mere miljøvenlig en af slagsen. “Det er i hvert fald ikke min skyld, hvis jorden går under af forurening”, afslutter han.

VS Automatic TS-Center Horsens er solcelle-certificerede af Teknologisk Institut og medlem af KSO-ordningen, der er din garanti for den bedste kvalitet.

Mangler du solceller?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.