Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Ladestander til elbil, her kan du se, hvad den koster!

Sidst redigeret: 25. maj 2022 / Skrevet af: Kristian Juul

Sådan finder du ud af, hvad ladestander til elbil koster
Hvis du har overvejet muligheden for at købe en elbil i dit næste bilkøb, har du sikkert også tænkt over, hvad prisen på el egentlig er? Og hvordan elbil opladning foregår?

Nedenfor gennemgår vi, hvad en ladestander koster m. montering. Du bliver også klogere på hvilke forskellige opladningsmuligheder, du har, samt hvad de koster.

Dette koster en ladestander til elbil

Nedenfor har vi tilføjet vores produktsortiment, som kan hjælpe til at give et indblik i, hvordan priserne er på nogle af de mest populære ladestandere.

Du kan slide til højre ved at holde i højre side af produkterne og derefter trykke.

Vil du se en sammenligning af vores ladestandere? Klik her: ladestander sammenligning

Dette koster montering af ladestander

Nedenfor kan du se vores standard installationspriser.
Montering af ladestander afhænger ligeledes af leverandørpriser.

Der er dog flere forbehold, der skal tages, blandt andet:

  • Skal der udføres gravearbejde?
  • Skal der trækkes kabler?
  • Skal der etableres jordspyd?

Alle disse forhold indgår normalvis ikke i en standard installation, og derfor kan det være svært at give et konkret prisforslag. Vi anbefaler, at du rådfører dig med en autoriseret installatør.

Hvis du har spørgsmål vedrørende ladestandere, kan du ringe til VS Automatic på telefon 75 64 18 99 eller skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Læs mere om ladestander her: ladestander til elbil

Opladning af elbil med ladestander

Hvis du vælger at investere i en ladestander hjemme, skal du være opmærksom på, at der er en betaling for produktet, og samtidig en monteringspris, da den skal sættes op af en fagperson. Det vil sige, at du ved køb af en ladestander betaler for både et produkt og en serviceydelse – i de fleste tilfælde.

Hvad koster en ladestander til elbil så i sig selv?

Der er stor forskel på de individuelle ladestanderes egenskaber og specifikationer, og derfor varierer prisen også derefter.

Se mere information om priser på ladestandere og montering her.

Når produktet er monteret, vil fremtidige ladninger blive medregnet i din almindelige elregning. Det er vanskeligt at måle præcist, hvor meget du betaler per ladning derhjemme, men det anslås, at 1 kWh koster cirka 2,5 kroner (2021), og afregnes efter din almindelige strømpris. Bemærk i dine beregninger, at op til 10% af strømmen gennemsnitligt går tabt i en ladning.

Der er samtidig mulighed for at søge om refusion på en del af strømafgiften, hvilket potentielt sænker prisen yderligere. Dette kan du læse mere om under processtrømaftalen.

Læs mere: Ladestander sommerhus

Leje af ladestander

Flere leverandører tilbyder muligheden for at leje en ladestander. Dette fungerer på to måder.

  1. Den første mulighed er hos boligforeninger, bilforhandlere, elektrikere eller lignende, som har lokale ladestandere stående i dit område. Find ud af mere om dette ved at undersøge dit lokalområde.
  2. Den anden mulighed er at leje en ladestander til dit eget hjem, hvor den monteres af leverandøren. Du får en fast pris og en forbrugsgrænse på dén mængde strøm, du lader for. Prisen er svingende alt efter leverandør og forbrug, men ses typisk i et prisleje mellem 300 til 400 kroner månedligt, eksklusiv dit øvrige strømforbrug, når forbrugsloftet er nået.

Vær opmærksom på, at nogle leverandører opkræver en nedtagningspris af ladestanderen.

 

Hvad koster opladning af elbil hos privat uden abonnement?

Den gennemsnitlige pris er omkring 6 kroner per kWh, når du tanker hos private operatører uden abonnement. De mindste elbiler har et batteri på 40 kW, og gennemsnitligt kører man 5,5 km på 1 kWh. Samlet set betaler du altså 240 kroner for en fuld tank, svarende til 220 km.

Undtagelsesvist kan du finde billigere optankning af strøm hos specifikke udbydere i form af kampagnetilbud. Tesla biler kan i øjeblikket (september 2020) tanke for 2,9 kroner per kWh hos Tesla ladestandere.

Vær opmærksom på, at du selv skal medbringe dit ladekabel ved opladning, idet typen kan variere efter hvilken bil, du har. Der er også en risiko for at skulle vente i kø for, at få adgang til en offentlig ladestander.

Se vores udvalg her: Køb ladeboks til elbil

Hvad koster opladning af elbil hos privat med abonnement?

Abonnementernes specifikationer er lidt forskellige, og giver hver især fordele til forskellige typer af billister. Hos de fleste udbydere kan du få et abonnement med en fast pris, dog med begrænsninger på forbrug. Inden du køber en abonnementsløsning hos en leverandør, bør du sikre dig, at der er tilgængelige ladestandere i din vanlige kørerute.

Læg mærke til, at der også skal betales et engangsgebyr ved etablering af abonnementet.

En af de populære abonnementsløsninger er blandt andet ubegrænset tankning på alle udbyderens ladestandere, som jo selvfølgelig egner sig bedst til folk, som kører langt hver dag – og evt. ikke altid overnatter derhjemme.

Alternativt kan du købe en ladebrik hos operatørerne og betale dine opladninger fra gang til gang. Hvis du vil vide mere om abonnementerne og priser på dette henvises til operatørernes egne hjemmesider.

Vi håber, at du har læst med helt til bunden, og nu er velinformeret om, hvad en ladestander koster.

Skulle vores indlæg have vakt nye spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon 75 64 18 99. Her sidder vi klar til at svare på alle dine spørgsmål!

Skal solceller lade din elbil? Læs mere her: solceller

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.