VARMEPUMPE LUFT TIL LUFT

Har du svært ved at opvarme eller nedkøle rum, så de holder den temperatur, du har det bedst med?
Med en luft til luft varmepumpe kan du hurtigt og effektivt få varmet stuen op eller kølet kontoret ned og være sikker på, at der ikke er udsving i temperaturen.

Hos VS Automatic kan du få en varmepumpe luft til luft, og altid vide at kvaliteten er i orden.
Vi forhandler forskellige mærker, og kan derfor altid finde den bedste løsning til dig.

Hvorfor vælge Luft til Luft varmepumpe?

Luft til luft varmepumper er blevet moderne, og bliver brugt i flere sammenhænge. Det er en effektiv og energisparende måde at opvarme huset på.
Uanset om der er tale om et sommerhus, parcelhus eller noget helt tredje. Installationsomkostninger er ofte billigere, og man kan ligeledes spare mange penge på selve driften.
Med en luft til luft varmepumpe udvinder du luften udefra, og sender den igennem huset tilført varme.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

Læs ovenstående blogindlæg ved at klikke derpå, og bliv meget klogere på, hvad varmepumper kan gøre for din bolig!

Hvilken luft til luft-varmepumpe skal jeg bruge?

Vi hjælper dig med at finde en holdbar og omkostningseffektiv løsning, der passer til netop dine ønsker for komfort og placering. Hvilken luft til luft-varmepumpe, der er bedst, afhænger nemlig af dine behov. Vi tilbyder kun markedets bedste varmepumper fra PanasonicMideaMitsubishiHaier og Daikin.

De fleste får bedst deres behov dækket med en luft til luft-varmepumpe fra Panasonic. De giver dig typisk et højere scop (målingen af hvor godt de leverer varme over hele året), end de fleste varmepumper. Men hvis du har specielle ønsker eller krav til designet, kan vi også hjælpe dig med at finde den bedste løsning på dem.

Hvad koster en luft til luft-varmepumpe?

Prisen på din luft til luft-varmepumpe inkl. montering afhænger selvfølgelig af dit behov. Men uanset hvad kan du være sikker på, at du får meget varme (eller kulde) for pengene. Luft til luft-varmepumper er nemlig holdbare og billige i drift og hjælper mange beboere i områder med dyr central varmeforsyning med at spare på forbruget.

Hvis du er i tvivl, kan vi hjælpe dig med at kigge på forholdene i dit område og finde det bedste varmepumpetilbud og pris inkl. montering til dig. 

Vi monterer din nye luft til luft-varmepumpe

Du får altid det bedste resultat ved at lade os se på den bygning, du skal have varmet op eller kølet ned. Når vi kommer på besøg, tager vi en grundig snak om dine ønsker til komfort og placering og finder en holdbar og omkostningseffektiv løsning til dig. Vi tilbyder montering af varmepumper i Horsens og omegn. Vores montører installerer tit i:

 • Sommerhuse
 • Boliger
 • Garager
 • Skure
 • Værksteder
 • Kontorer
 • Produktionslokaler
 • Og mange andre steder

Husk, at du kan få Håndværker fradrag til montering af din varmepumpe. Du kan læse alt om, hvordan du får dit håndværker fradrag her.

Hvordan fungerer en luft til luft-varmepumpe?

Luft til luft-varmepumper trækker den indendørs luft til sig og varmer den op eller køler den ned, før de blæser den ud igen. Du får altså en effektiv opvarmning eller nedkøling af luften, imens den cirkulerer rundt i hele hjemmet – eller hvor du får den installeret.

Den tekniske forklaring: Varmepumper består af en udedel og en indedel. Mellem dem er et lukket kredsløb med gas. Udedelen hæver trykket på gassen til omkring 50 C°, så gassen bliver til varm væske. Den varme væske føres med kobberrør hen til indedelen, som bruger energien i den varme væske til at opvarme luften indenfor med.

Når væsken afgiver sin varme, bliver den kold og føres tilbage til udedelen. Udedelen bruger frisk luft til at køle væsken mere ned, så den igen bliver til gas. Når du vil have kølig luft indenfor, vender varmepumpen processen om.

✅ Er en varmepumpe en god investering?

Er en varmepumpe en god investering?

Kan det egentlig betale sig at få en luft til luft-varmepumpe, når man har fjernvarme eller andre centrale varmeforsyninger? Det kan det tit. Uanset om du har radiatorer eller gulvvarme (eller en kombination), tager det lang tid at mærke, at du har skruet på varmen.

Hvis dine tæer er forfrosne, eller du er ved at gå til af varme, har du brug for at ændre temperaturen med det samme. Luft til luft-varmepumper kan på meget kort tid sende op til 50 C°varm luft – eller den friske brise, du drømmer om – rundt i hele hjemmet.

Du kan også sende en SMS til din varmepumpe på forhånd, hvis du gerne vil vende hjem til et varmt sommerhus efter en kold efterårsdag. Så går den i gang med at varme op med det samme. Du har også mulighed for at vælge en pumpe med wifi, så den kan styres med en app på din smartphone.

Det kan desuden være en god investering at få en ny varmepumpe sat op, hvis du lige nu bruger en ældre model. De nye varmepumper er nemlig A+++-mærket.

✅ Hvilken størrelse varmepumpe bør jeg vælge?

Hvilken størrelse varmepumpe bør jeg vælge?

Du får det bedste resultat ved at lade os tage en snak om dine behov for varmepumpen og et kig på de rum, du ønsker at få varmet op eller kølet ned. Ud fra vores snak og størrelsen på de rum, varmepumpen skal regulere varmen i, finder vi størrelsen på din nye varmepumpe.

Hvis du skal bruge varmepumpe til garagen, behøver det sjældent at være den helt store model. Men hvis du vil være sikker på, at du får kølet dit soveværelse hurtigt ned i de varme sommernætter, kan det også blive for lidt med en lille varmepumpe. Det vil vi tale med dig om, når vi ser på dine ønsker.

✅ Hvor kan jeg bruge en varmepumpe?

Hvor kan jeg bruge en varmepumpe?

Du kan bruge din varmepumpe til sommerhuse, boliger, garager, skure, værksteder, kontorer, produktionslokaler – i enkelte rum eller hele hjemmet. Faktisk kan du bruge den alle de steder, hvor du har brug for hurtigt og effektivt at opvarme eller nedkøle til lige præcis den temperatur, du har det bedst med.

✅ Varmepumper til sommerhuse

Varmepumper til sommerhuse

Luft til luft-varmepumper er især populære blandt sommerhusejere. Sommerhuse har kun sjældent centralvarmeforsyning. Derfor bruger de typisk elvarme, som er dyrt i drift. Her gør varmepumper en særlig stor forskel for energibudgettet.

Måske har du brændeovn i dit sommerhus? Så ved du også, hvor koldt der kan være, før du får tændt op om morgenen først på sæsonen. Varmepumper holder en behagelig temperatur, imens du tænder op. Når der er gang i brændeovnen, hjælper den med at fordele varmen i hele sommerhuset.

Det bedste er, at du får et bedre indeklima i sommerhuset, fordi luften aldrig får lov at stå stille.

✅ Varmepumper i garager

Varmepumper i garager

I gamle huse er garager sjældent isolerede. I nye huse kan man godt mærke, at porten ikke holder helt så godt på varmen.

Mange fravælger gulvvarme i garagen, fordi de alligevel ikke skal opholde sig der i lang tid ad gangen. Derfor er det oplagt at installere en luft til luft-varmepumpe, som for få penge kan opvarme garagen, når I skal bruge den.

✅ Hvordan vælger jeg en varmepumpe-skjuler?

Hvordan vælger jeg en varmepumpe-skjuler?

For at du kan få optimal effekt ud af din varmepumpe, anbefaler vi, at du ikke vælger en skjuler til din varmepumpe. Uanset om den skal varme op eller køle ned, har varmepumpen brug for fri adgang til luft udenfor. De regnfulde dage sørger faktisk for at vaske pumpen af, så der ikke kan samle sig for meget skidt omkring den.

Når du pakker varmepumpen ind i en skjuler, dæmper du desværre effekten af den. Du risikerer altså at få for lidt for investeringen og brug for flere servicetjek end normalt, hvis du sætter en skjuler op omkring den.

Når vi ser på dine behov og omgivelser, giver vi dig de bedste råd til installationen, så varmepumpen virker bedst muligt for dig. Vores montører kender reglerne for placeringen og støjgrænser i skel, så du kan få svar på alle dine spørgsmål på stedet. Det er vores garanti for, at du får den bedste løsning, når vi monterer varmepumpen.

Har du behov for en løsning til varmt vand?

Se vores øvrige varmepumper.

VARMEPUMPE LUFT TIL LUFT

VS Automatics luft-til-luft varmepumper er til dig, som kræver ydelse i topklasse og samtidig ønsker en klassisk og stilfuld enhed rent designmæssigt. Varmepumpen er særdeles effektiv til både opvarmning og køling samt giver dig en stor spredning. Det betyder, at du hurtigt kan opvarme eller afkøle et rum, hvilket sikrer dig energibesparelse.

Derfor er vores varmepumper et intelligent valg, hvis du vil spare på elregningen. Som regel installerer vi udedelen mindst 15 cm fra jorden, og ca. 10 cm væk fra bygningens yderste mur. Inde-delen monterer vi typisk i boligens største rum, hvilket for det meste er stuen. På den måde kan varmen lettere spredes til de øvrige rum. Inde-delen placeres altid over udedelens niveau.

Luft/luft pumpen er den mest solgte og er billigst i indkøb. Prisen på sådan en pumpe ligger på 7.000-15.000 kr. afhængig af størrelse, funktioner og installationsmuligheder. Installationstiden er kort, da den ikke skal sluttes til en vandforsyning.

En luft/luft varmepumpe kan også anvendes som supplement til din eksisterende opvarmningskilde. Investeringen er næsten altid tjent hjem på 2-4 år. Denne type pumpe konverterer varmen udefra til varme i hjemmet. Det kan være en god erstatning for el-varme, da dennes virkningsgrad er høj. Luft til luft varmepumper er stigende i popularitet, som hovedsageligt skyldes tre overordnet parametre:

 • Installationsprocessen er nem
 • De er billige i drift
 • De skaber et godt indeklima

Så hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen og har et mindre parcel- eller sommerhus, så kan en luft til luft varmepumpe være den rigtige løsning. Du kan altså både blive rigere og sundere.

VE installatør godkendt logo vs automatic
VE installatør

VS Automatic er er certificeret VE-installatør.

VS Automatic har gennemgået en kvalificeret uddannelse, som har godkendt og certificeret VS Automatic om VE-Godkendt solcelle installatør.

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

Grundlæggende består en luft til luft varmepumpe af fire komponenter, som tilsammen anvender den vedvarende energi. Pumpen fungerer på samme måde som dit køleskab, hvor luft til luft pumpen blot sender varmen ind og ikke ud. Den tager varmen fra udeluften, og sender den rundt i boligens forskellige værelser. Det kan virke underligt at udeluften kan varme huset op, men det gør det ikke mindre sandt. For at en luft til luft varmepumpe kan gøre dette, får den hjælp af ovennævnte komponenter. De fire komponenter i en luft til luft varmepumpe lyder således:

 • Fordamperen
 • Kompressoren
 • Kondensatoren
 • Ekspansionsventilen

Energien optages i fordamperen, hvor et kølemiddel er gennemløbende. Kølmidlet koger ved minus 20 grader, hvorefter det fordamper og sendes gennem kompressoren. Kompressoren hæver så temperaturen og trykket, og dampen fortsætter hen til kondensatoren.

Kondensatoren er placeret i delen indenfor, og omsætter varmen fra damp til luft. Dampen afkøles således og bliver til væske igen, og kan nu vende tilbage til delen udenfor. Dampen i delen udenfor bliver yderligt nedkølet af ekspansionsventilen, som gør at dampen bliver omdannet til kølemiddel igen. Denne proces gentages igen og igen.

En luft/luft varmepumpe er særligt velegnet til sommerhuse eller huse med elvarme. Løsningen er en meget simpel løsning, der giver en rigtig energieffektiv og derved billig opvarmning af huset. Luft/luft varmepumper bruger energien fra luften, som solen har varmet op, og omdanner den til varm luft, der blæses ud i rummet, hvor blæseren er placeret. Luft/luft varmepumpen blæser altså varm eller kold luft ud i huset via teknologien som er beskrevet ovenfor.

Ovenfor ses, hvordan indedelen fordeler varmen ud i rummet, så man undgår at sidde i direkte træk fra blæseren. Når det opvarmes blæses varmen ned i bunden af rummet, hvorefter den stiger op og giver en jævn varmefordeling i rummet. Skal rummet køles ned blæses den ene del af luften ud langs loftet, hvor efter den falder og giver en jævn varmefordeling.

Ovenfor ses, hvordan en varmepumpe oplagrer den energi den ikke får brugt, og derved minimerer forbruget til at producere varmen.

Panasonic luft til luft varmepumper

Hos VS Automatic er vi autoriseret i varmepumper fra Panasonic. Vi er endda blevet Panasonic Pro Partner. og kan dermed give dig den bedste rådgivning samt montering. Det er vi utrolig stolte af.

Noget af den nyeste teknologi fra Panasonic er deres ‘Panasonic Comfort Cloud’, som gør det muligt at styre indeklimaet direkte fra din smartphone eller tablet. Du kan nemt oprette brugere, som herefter kan få adgang til at kontrollere indeklimaet i bestemte rum. En fantastisk løsning til børnefamilien eller den store virksomhed, hvor ikke alle ønsker samme temperatur.

Panasonic har mange forskellige modeller og typer, og det kan være svært at finde den rigtige model. En luft til luft varmepumpe kan være en stor investering for nogen, og vi hjælper dig derfor hele vejen. Vi afdækker dine behov, og finder den helt rigtige pumpe til dit behov.

 

Tilbud

Panasonic luft til luft varmepumpe

Panasonic varmepumpe ETHEREA NZ25VKE M. WiFi

7.295 DKK
Tilbud
Ikke på lager

Panasonic luft til luft varmepumpe

Panasonic varmepumpe HZ25WKE-5 bluefin m. Wi-Fi

10.425 DKK

Panasonic luft til luft varmepumpe

Panasonic Gulvmodel Z25UFE Varmepumpe

11.595 DKK
Tilbud

Panasonic luft til luft varmepumpe

Panasonic VZ9SKE varmepumpe

18.350 DKK
Montering af varmepumpe

Har du brug for vejledning?

Så er du velkommen til at kontakte os ved at udfylde kontaktformularen eller skrive en besked i chatten. Herunder kan du i mellemtiden finde svar på nogle af de spørgsmål, vi i øjeblikket får flest af:

 1. Hvordan fungerer en luft til luft-varmepumpe?
 2. Er en varmepumpe en god investering?
 3. Hvilken luft til luft-varmepumpe skal jeg bruge?
 4. Hvad koster en luft til luft-varmepumpe?
 5. Hvilken størrelse varmepumpe bør jeg vælge?
 6. Hvor kan jeg bruge en varmepumpe?
 7. Varmepumper til sommerhuse
 8. Varmepumper i garager
 9. Hvordan vælger jeg en varmepumpe-skjuler?
 10. Har du behov for en løsning til varmt vand?

Tilskud og fradrag ved køb af varmepumpe

Ønsker du at energirenovere din bolig? Der er flere løsninger til at få dette gjort billigere. Når du energirenovere din bolig, har du mulighed for at få tilskud og fradrag. Ligeledes kan det være muligt at få støtte til rådgivning omkring energioptimering af boligen. Samt er der mulighed for at få håndværkerfradrag og trække arbejdslønnen fra i skat, når der skal energiforbedres i boligen.

Tilskud og fradrag

Skal boligen have en ny og forbedret varmekilde, vil der være muligt at søge et energiskud og håndværkerfradrag som kan trækkes fra i skat.

Energitilskud
Der kan søges energitilskud, når du skal købe varmpumpe til din bolig eller erhverv. Hvor meget du kan få i energitilskud afhænger, af flere parametre. Blandt andet hvor meget energi du kan spare, hvilken løsning du vælger og hos hvilket energiselskab du søger tilskuddet fra.

Håndværkerfradrag
Når du foretager energirenoveringer eller andre klimatiltag, er det muligt at fratrække arbejdslønnen fra i skat.

Når boligen skal energiforbedres, vil der være mulighed for at benytte sig af begge muligheder til samme energirenovering.
Det er muligt at opnå et fradrag på 12.000 kr. årligt pr. person i energirenovering. Hver person over 18 år, boende i husstanden kan få dette fradrag, en husstand med 4 personer over 18, vil altså kunne få et samlet fradrag på 48.000 kr.

Udover dette har man pr. person mulighed for at fratrække 6.000kr i serviceydelser, som rengøring osv.

Søg inden projektets start.

Det er vigtigt altid at huske at søge tilskud inden projektets start – Hvis det ikke søges inden start, vil det være for sent at søge tilskud.
Du har mulighed for at VS Automatic til at søge tilskuddet for dig og få det modregnet i prisen, når du køber din varmepumpe hos VS Automatic.

Rådgivning om tilskud
Kontakt altid dit energiselskab for at få informationer om hvad du præcis kan få i tilskud. Eller kontakt din forhandler af varmepumpen, for at få rådgivning om hvad du kan forvente at få i energitilskud, samt om VS Automatic skal stå for at søge tilskuddet for sig.