Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Vælg en autoriseret varmepumpemontør og slip for unødige omkostninger

Sidst redigeret: 19. marts 2020 / Skrevet af: Dorthea Lind / Godkendt af: Kasper Steffensen

Varmepumpen er god for både pengepungen og for miljøet, men der er flere ting, du skal være opmærksom på, når din varmepumpe skal monteres. Både lovgivningen og producenterne stiller nemlig krav til håndtering og serviceeftersyn af varmepumpen, og dem kan du læse om i dette indlæg.

Dette skal varmepumpemontøren leve op til

Varmepumpen flytter varmen fra et sted til et andet ved hjælp af kølemiddel. Det er dårligt for miljøet, hvis kølemidlet lækkes, og det er der især risiko for, hvis ikke varmepumpen bliver håndteret korrekt. Derfor er det et lovkrav, at varmepumpemontøren er KMO-godkendt, dvs. autoriseret af KMO-godkendt. En KMO-godkendt montør sikrer både at varmepumpen fungerer optimalt, og at miljøet beskyttes bedst muligt.

Det er også en god idé at vælge en montør, som er VE-certificeret. En VE-certificeret montør er specialuddannet indenfor en eller flere vedvarende energiløsninger, for eksempel varmepumper eller solceller, og montørens faglige kompetencer er derfor i top.

Hvis du vælger en VE-certificeret varmepumpemontør, er du også dækket ind af brancheorganisationen TEKNIQ og dens garantiordning, og som boligejer kan du få op til 150.000 kr. i erstatning, hvis monteringen af varmepumpen ikke er udført korrekt. Vælger du at få en VE-certificeret montør til at montere din varmepumpe, kan du desuden søge økonomisk tilskud til varmepumpen hos Energistyrelsen.

Ekstra tips – det kan du også kigge efter når du vælger varmepumpemontør

Der er flere certificeringer, som giver mening at kigge efter, når du vælger varmepumpemontør. For eksempel garanterer både et Panasonic Pro-partnerskab og en ISO 9001-certificering god kvalitet og høj service.

En montør, der er Panasonic Pro-partner, har et indgående kendskab til varmepumper fra Panasonic og bliver løbende uddannet i produkterne. Det tætte samarbejde mellem montøren og Panasonic sikrer, at du får hurtig og effektiv service, uanset hvilke udfordringer der måtte opstå omkring din Panasonic-varmepumpe.

Et ISO 9001-certifikat viser, at kvalitet, effektivitet og kundetilfredshed er centrale værdier i en virksomhed. Når du vælger en ISO 9001-certificeret montør, kommer du derfor i kontakt med en solid og velfungerende virksomhed, der gør alt for at opfylde dine behov.

Det lovpligtige eftersyn

Et årligt serviceeftersyn af varmepumpen er lovpligtigt, hvis den indeholder 1 kg kølemiddel eller mere. Luft til luft-varmepumper indeholder typisk omkring 1 kg kølemiddel, mens de større luft til vand-varmepumper indeholder mere end 1,6 kg. Serviceeftersynet er med andre ord lovpligtigt for de fleste varmepumper.

Nogle producenter stiller desuden krav om et årligt eftersyn, for at garantien på varmepumpen er gyldig, uanset mængden af kølemiddel.

Med serviceeftersynet sikrer du:

 1.  at din varmepumpe fungerer optimalt.
 2.  at den ikke bruger for meget strøm.
 3.  at der ikke er utætheder, at luften bliver renset.
 4.  og at udblæsningstemperaturen er korrekt.

På den måde får varmepumpen en høj ydeevne og en lang levetid.

Læs mere om VS Automatics serviceaftaler lige her.

 

varmepumpemontør med certifikat

Gør det selv-montering af varmepumpen kan koste dig dyrt

Montering af en varmepumpe er ikke et oplagt gør det selv-projekt. Ifølge lovgivningen skal både elinstallationer, VVS-installationer og håndtering af kølemiddel nemlig foretages af professionelle.

Selvom det er lovligt at sætte nogle af varmepumpens dele op, er det ikke noget, du kan spare store summer på. Derimod er der en risiko for, at varmepumpen ikke bliver monteret rigtigt, hvilket går ud over dens ydeevne og funktion. Hvis delene er sat op forkert, kan det også give ekstra arbejde til den professionelle montør, hvilket i sidste ende kan betyde større og unødvendige udgifter på varmepumpen.

Derfor anbefaler vi ikke, at du selv kaster dig over monteringen af din varmepumpe.

Vi er klar til at montere og servicere din varmepumpe

VS Automatic er både KMO- og VE-godkendt, og vi garanterer korrekt og autoriseret varmepumpemontering. Desuden er vi både Panasonic Pro-partner og ISO 9001-certificeret.

Vores autoriserede montører står klar til at hjælpe dig med:

 • Råd og vejledning, så du får den varmepumpe, der bedst matcher dine behov
 • Autoriseret montering
 • Reparationer og fast serviceaftale
 • Rådgivning, hvis du vil søge om tilskud hos Energistyrelsen

Du kan nemt få en fast serviceaftale hos os. Med aftalen får du en påmindelse på mail, når det er tid til at booke det årlige eftersyn af varmepumpen, og du kan derfor læne dig tilbage og nyde temperaturen i dit hus uden at tænke på, hvornår det er tid til tjek.

Læs mere om varmepumper fra VS Automatic i vores varmepumpeguide eller i vores Q&A om varmepumper.

Vil du vide mere om vores udvalg af varmepumper, vores servicer eller montering?

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

Kasper kontakt

Hjælp til valg af varmepumpe?

Jeg hjælper gerne med rådgivning!

  Anbefalede indlæg

  Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.