Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

3 grunde til at investere i solceller med batteri til virksomheden

Sidst redigeret: 27. april 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind / Godkendt af: Kasper Steffensen

Med en grøn dagsorden og skyhøje elpriser er det oplagt at investere i et solcelleanlæg med batteri, så virksomhedens elforbrug kan blive dækket af solens stråler. 

Her får I vores tre bedste grunde til at vælge et solcelleanlæg med batteri – også kendt som et hybrid solcelleanlæg – til virksomheden.

1. Udnyt al den strøm, som solcellerne producerer

Et solcelleanlæg uden batteri vil sende den overproducerede strøm ud i elnettet, og mange virksomheder er samtidig nødt til at købe strøm fra elnettet, når anlægget ikke producerer strøm. Og prisen på strøm er som bekendt svingende og kan være meget høj. 

Med et batteri til solcelleanlægget kan I få gavn af al den gratis strøm, anlægget producerer – også det, I ikke bruger med det samme. Strømmen lagres nemlig på batteriet, og kan fx benyttes om natten og i perioder med mindre sol. 

2. Batteriet sørger for en stabil elforsyning

Batteriet kan også sikre en stabil elforsyning, så jeres arbejde ikke bliver forstyrret af strømafbrydelser. For selvom I er sikret af en nødgenerator, vil den være et stykke tid om at starte op efter strømafbrydelsen, og selv et øjeblik uden strøm kan have store konsekvenser for en virksomhed.

I modsætning til en nødgenerator kan et batteri godt gå i stykker, uden at det stopper helt med at virke. I stedet kan man udbedre en eventuel skade i dele af batteriet uden af afbryde strømforsyningen. 

3. Solcelleanlægget med batteri styrker virksomhedens grønne profil

Har I et ønske om at gå forrest i den grønne omstilling? Oplever I ligesom mange andre virksomheder større og større krav fra omverdenen om at have en bæredygtig produktion?

Så kan et solcelleanlæg gøre en reel forskel, da det kan producere strøm helt uden at forurene. Og med et batteri tilkoblet anlægget er I endnu et skridt tættere på at være 100 % selvforsynende. Dét er godt for miljøet og godt for virksomheden!

Kan det betale sig at investere i et solcelleanlæg med batteri?

Det er ikke en lille investering at anskaffe et solcelleanlæg med batteri, og alt efter størrelsen kan det koste mellem 60.000 og flere millioner kroner. Oftest er det en engangsinvestering, men der kan komme udgifter til vedligehold på store anlæg.

Hos VS Automatic rådgiver vi om anlæggets størrelse ud fra virksomhedens størrelse og forbrugsmønster. Ligger strømforbruget primært i dagtimerne, eller kører maskiner til fx produktion hele døgnet? Det har nemlig indvirkning på, hvad der bedst kan betale sig. 

Selvom det er en stor investering, vil anlægget på et tidspunkt tjene sig selv hjem. Hvor lang tid, det vil tage, er et større regnestykke, der bl.a. afhænger af elpriserne i løbet af de følgende år. I vil spare penge på udgifter til strøm fra elnettet, og det er også en mulighed at sælge overskydende strøm til elnettet.

Solcelleanlægget vil helt sikkert skrue ned for virksomhedens elregning, og i perioder med høje elpriser kan det være en reel indtægtskilde at sælge den strøm, I selv producerer.

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Solcelleeksperterne hos VS Automatic er klar til at hjælpe jeres virksomhed med en grøn løsning, der giver maksimalt udbytte. 

Uanset om du har spørgsmål eller brug for rådgivning, kan du fange os her på hjemmesiden eller på telefon 75 64 18 99.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar om solceller

Helt kort fortalt, laver solcelleanlægget solens lys om til elektricitet. Selv på gråvejrsdage uden solskin kan anlægget producere strøm af det lys, der er, selvom det naturligvis ikke er lige så effektivt. 

Den lidt længere forklaring er, at der inden i solcellen er et permanent elektrisk felt, skabt af de grundstoffer, solcellen består af. Elektronerne i feltet er normalt fastlåste, men solens stråler gør, at de bevæger sig. Bevægelserne skaber en ændring i den elektriske ladning i solcellen, og når den skal udlignes, bliver der produceret strøm.  

Solcellen producerer jævnstrøm, som omsættes til vekselstrøm i den net-inverter, som installeres sammen med anlægget. Strømmen løber igennem net-inverteren og ud til stikkontakterne som vekselstrøm.

Ønsker du at læse mere om solenergi, kan du gøre det på Energistyrelsens hjemmesiden.

Kilde: her

Et solcelleanlæg med batteri er det samme som et hybrid solcelleanlæg.

Et hybrid solcelleanlæg kan både lagre strøm og sende strøm til elnettet. Når der produceres strøm fra solcellerne, vil hybridanlægget prioritere sådan her:

1. Bygningens eget elforbrug dækkes som det første.

2. Herefter lades batterierne op.

3. Når batterierne er fuldt opladede, bliver overskudsstrømmen solgt og sendt videre ud i elnettet.

Når det er mørkt, bliver batterilageret kun anvendt til at dække husets egetforbrug, så der sælges ikke noget strøm. Bruger du mere, end hvad batteriet indeholder, køber du den resterende strøm fra elnettet.

Solceller er gode for miljøet, fordi de producerer energi næsten uden at forurene.

Det koster lidt på forureningskontoen at producere, levere og montere solcellerne, men i det store billede forurener de mindre end andre energikilder.

Når vi skal vurdere, hvilket solcelleanlæg vi vil anbefale dig, starter vi med at spørge ind til, hvorfor du ønsker solceller. Det kan der være flere grunde til:

  1. Du vil gerne være grønnere.
  2. Du skal opfylde en energiramme.
    Ønsker du solenergi, fordi du har denne energiramme med krav til energi, er det oplagt at vælge det solcelleanlæg, som passer til kommunens krav. Her kan det dog være fordelagtigt at kigge på, om et større anlæg vil give dig en større besparelse.
  3. Du ønsker at spare på elforbruget.
    Ønsker du solceller, fordi du gerne vil spare på dit elforbrug? Så undersøger vi, hvilket forbrugsmønster du har, og om du bruger strøm imens solen skinner. Dit forbrugsmønster har nemlig stor betydning for, hvilket solcelleanlæg der er bedst til dig.

Desuden er der spørgsmålet om, hvorvidt det bedst kan betale sig at investere i et solcelleanlæg med batteri eller uden. Det afhænger bl.a. af dit forbrugsmønster.

Der er derfor ikke et sort og hvidt svar på, hvilket solcelleanlæg du skal vælge. Men hos VS Automatic er vi altid klar til at vejlede dig, så du får det rette solcelleanlæg.

Hvis anlægget er dimensioneret efter virksomhedens størrelse og tilpasset jeres forbrugsmønster, kan det godt betale sig at investere i et solcelleanlæg med batteri. 

Det vil især kunne betale sig, hvis jeres forbrug også ligger udover de timer, hvor solcellerne normalt vil producere strøm.

Vi er mere end klar til at hjælpe dig og din virksomhed på vej med det rigtige solcelleanlæg, så tøv ikke med at kontakte os her på siden eller på telefon 75 64 18 99.

Læs mere her: Kan batteri til solceller betale sig?

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.