vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Hvad er hybrid solceller

Sidst redigeret: 12. maj 2023 / Skrevet af: Kristian Juul

Hybride solceller er blevet populære de senere år. Det er både godt for miljøet og din pengepung. Læs her hvad hybride solceller er og hvordan det fungerer.

Et hybrid solcelleanlæg har et batteri tilkoblet anlægget og lagrer den overskudsstrøm, dit solcelleanlæg producerer. Derved kan du genbruge den selv på et senere tidspunkt – typisk i vinterhalvåret, hvor solen ikke skinner så meget.

Du bliver uafhængig af politiske tilskudsregler

Et almindeligt solcelleanlæg sender den overskydende strøm til elnettet. Så fordelen ved et hybrid solcelleanlæg er, at du altid har strøm og derved minimerer behovet for at skulle købe og sælge strøm til elforsyningsnettet. Du mindsker samtidig dit CO2 udslip og bliver uafhængig af de politiske tiltag vedrørende afregningsregler og tilskudsordninger.

Sådan fungerer hybride solceller

Solcellen er en diode eller en halvleder, som direkte omsætter sollys til elektricitet.

Solceller fungerer ved, at solens stråler lyser ned på solcelleanlægget og herved tilføres der energi til elektronerne i cellerne. Elektronerne kan kun bevæge sig i én retning, hvilket er ensbetydende med ensrettet, elektrisk strøm. Denne strøm kaldes jævnstrøm, men i vores husholdning bruger vi vekselstrøm. For at omdanne jævnstrømmen til vekselstrøm, bruges en inverter. Inverteren placeres inde i huset i nærheden af el-måleren. Strømmen løber fra inverteren og ud i husets stikkontakter blandet med strøm fra el-selskabet.

Den energi – strøm – der ikke anvendes her og nu, gemmes på batteriet til senere brug.

Når batteriet er ladet fuldt op og hvis solcellerne producerer mere strøm end du forbruger, sælges den overskydende strøm til elnettet.

Lad os rådgive dig

VS Automatic A/S har certificerede VE-installatører, hvilket betyder, at de har været igennem en speciel uddannelse indenfor vedvarende energi. Vi tager udgangspunkt i dit behov og dit budget. Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af hybrid solcelleanlægget inklusiv monteringsomkostninger sammen med et uforpligtende tilbud. Kontakt os på tlf. 75 64 18 99 eller udfyldt kontaktformularen nedenfor.

Kontakt os her

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.