vs automatic kompetencer

Jordvarmeanlæg

Med jordvarme slipper du for vedligeholdelse og minimerer varmeregningen. Beregninger viser, at det kan betale sig at udskifte et velfungerende og forholdsvis nyt oliefyr med jordvarme. Og fordelene er mange flere, hvis du spørger familien Andersens “varmemester” Klaus Andersen: ”Bosch-anlægget passer sig selv og kræver næsten ingen vedligeholdelse”.

Tilskud til jordvarme

Hvis du kan opnå en energibesparelse ved at udskifte din nuværende varmekilde, kan du få et tilskud til et jordvarmeanlæg. Det kan være svært at komme med et nøjagtigt beløb, da det afhænger af hvilken energibesparelse du opnår det første år. Normalt lyder et energitilskud på omkring 5-10.000kr., hvilket er en motivation for at skifte til en mere grøn løsning. Inden du får installeret et jordvarmeanlæg, skal du have godkendt dit projekt.

Vi kan hjælpe dig med at søge tilskud til dit jordvarmeanlæg og samtidig spare dig for mange penge på varmeregningen. Vi har specialiseret fagfolk til at servicere dine ønsker og behov, og er klar med uforpligtende og kompetent rådgivning. Du kan ringe, sende en mail eller udfylde en af kontaktformularerne her på siden.
For et uforpligtende tilbud – kontakt os på 75 64 18 99 eller skriv til os på info@vs-automatic.dk. Vi ser frem til at høre fra dig!

Jordvarmeanlæg - hvad og hvordan?

Varmen til et jordvarmeanlæg kommer gennem din have eller bare jorden generelt. Det er en effektiv energikilde, som både er ekstrem miljøvenlig og driftsikker. Et jordvarmeanlæg opsamler varme gennem jorden, som kan bruges til at opvarme dit hus eller virksomhed. 

Det er en varmekilde der udnytter naturen, og anses derfor som et miljørigtigt valg. Ulempen ved et jordvarmeanlæg er anskaffelsesprisen,
da denne ofte er meget høj. Denne udgift kan dog tjenes tilbage over en årrække, så det bliver hele investeringen værd.

Kompressoren til jordvarmeanlægget udnytter energien fra jorden, og bruger den til at opvarme bygningen. En varmekilde der er et grønnere alternativ til det gamle oliefyr, som udnytter energien mest muligt. Selvom er jordvarmeanlæg kræver meget strøm, så er det stadigvæk den meste optimale grønne energikilde.

Overordnet set er et jordvarmeanlæg opdelt i to dele, som er en varmepumpe og slanger. Slangerne bliver gravet ned i jorden, hvorefter de bliver fyldt med frostvæske. Denne frostvæske bliver varmet op af strålerne fra solen, hvilket der stadigvæk kan lade sig gøre med jordvarme beplantning. Dog er det ikke en god ide at overdække hele jorden fuldstændig, da dette naturligvis kan gøre det sværere for solens stråler at trænge igennem. 

Normalt graves jordslangerne 60 centimeter under jordens overflade, som gør at der minimum er omkring fire grader året rundt. Hvis du ikke har et relativt stort udeareal til rådighed, kan denne varmekilde måske ikke være den optimale løsning. Et jordvarmeanlæg har en varmepumpe tilkoblet, som monteres med en inde- og udedel. Denne varmepumpe danner varme, som føres ind i huset eller virksomheden.

Jordvarme opsamler og udvinder energien, som du herefter kan bruge til at opvarme bygningen eller brugsvandet. Energien kommer ikke kun når der er høj solskin, men ligeledes hvis der er overskyet eller minusgrader. Energien oplagres nemlig ved helt almindelig dagslys.

Småt eller stort jordvarmeanlæg

Størrelsen på dit jordvarmeanlæg afhænger naturligvis af dine behov, men vil i størstedelen af alle tilfælde være en miljørigtig varmekilde. En kilde der på lang sigt vil spare energi, som både gavner miljøet og din pengepung. I princippet kan du benytte et jordvarmeanlæg til alt fra et lille hus til en stor virksomhed, det afhænger blot af hvor stort et areal du har til rådighed. Hos VS Automatic skræddersyer vi altid løsningen til dit behov, så du opnår det mest optimale jordvarmeanlæg. Jordvarmeanlæggets størrelse påvirker ikke de mange fordele, som overordnet set er følgende:

  • Høj årsvirkningsgrad
  • Lave vedligeholdelsesomkostninger
  • Stabilt varmesystem
  • Billig i drift

Princippet er egentlig ikke ligefrem noget nyskabende, og vi kender det især fra køleskabet. På samme vis benytter man overskudsvarmen fra jorden, til at opvarme sit hus eller virksomhed.

Anlæggets levetid

Eftersom der er flere forskellige komponenter i et jordvarmeanlæg, kan det være svært at komme med en konkret levetid. Kompressoren i et jordvarmeanlæg har gennemsnitlig en levetid på 20 år, hvor det siges at slangerne kan holde lidt længere. Det nordiske klima kan være hårdt mod et anlæg, og det kan derfor være en god ide at investere i en pumpe af høj kvalitet. Disse pumper er bedre udrustet til den danske vinter, og kan holde til de mange temperatursvingningerne. Denne form for pumpe er den mest effektive, hvilket dens levetid også antyder. Effektiviteten kan ydes yderligt, hvis man kombinerer et anlæg med nyere radiatorer.

Jordvarme om vinteren

Et jordvarmeanlæg virker heldigvis ikke kun om sommeren, og du kan sagtens bruge det i vinterhalvåret. Ved et jordvarmeanlæg graver man normalt en plastslange 1 meter under jordens overflade, som herefter tilpasses energibehovet hos den pågældende. Slangen er ekstrem holdbar og du skal være særdeles uheldig, hvis du oplever problemer med et jordvarmeanlæg. Om sommeren opvarmes jorden, som lagres og benyttes til hele vinteren. En varmetype som fungerer hele året, selvom det er frostgrader. Noget alternative grønne løsninger har problemer med!

Passer det til dig?

Hvis du ønsker minimal vedligehold, så kan et jordvarmeanlæg være lige noget for dig. Det er især optimalt hvis du skal bygge nyt hus, eller vil have din gamle varmekilde udskiftet. Uanset om det er dit gamle elvarme eller oliefyr, kan vi hjælpe med at udskifte det til en mere miljørigtigt udgave. Du er velkommen til at udfylde formularen til højre, så vil vi kontakte dig med et uforpligtende tilbud.

Indlæg kategorier

Ønsker du at blive klogere på en eller flere af de områder som vi specialiserer os i,
så kan du nedenfor læse mere om: gode råd, kundereferencer og mere under hver sin kategori.