Energitilskud

VARMEPUMPE TILSKUD OG ANDRE ENERGIOPTIMERENDE TILTAG[

Kan man få et energitilskud eller varmepumpe tilskud?

Ja, du kan få varmepumpe tilskud. Man kan søge om energitilskud til forskellige typer af varmepumper, hvis du for eksempel skifter varmekilde fra oliekedel, gaskedel eller elvarme. Og så kan man endda søge om tilskud til selve monteringen og opsætningen af den.

Læs mere om varmepumper her: varmepumpe luft til vand

En af vores mest populære Varmepumpe luft til luft til private er Panasonic N9PKE-1 – her kan du få op til 5200 kr. i tilskud – afhængigt af nuværende varmekilde! Ud over tilskuddet, kan du spare helt op til 58% på din årlige varmeregning – Har du råd til at lade være?

Hos VS Automatic, kan vi søge dit energitilskud og varmepumpe tilskud for dig. På denne måde slipper du for at skulle gøre andet end at ringe til os og bestille en tid.

Vi ordner dit varmepumpe tilskud for dig og monterer din varmepumpe.

Vores installatører er rådgivende og udførende eksperter inden for området energioptimering, og vi ved præcis hvad der skal til, for at du kan modtage tilskud. Kontakt os herunder uforpligtende for mere information og professionel rådgivning.

Varmepumpe tilskud

Regler for energitilskud

Energipuljen fra Energistyrelsen giver skattefrie og kontante tilskud, til både varmepumpen og selve monteringen af den – forudsat at du eller vi har søgt tilskuddet inden køb, ellers er du ikke berettiget til tilskud.

Hvornår kan jeg få tilskud til varmepumper?

MEN du kan kun få tilskud til varmepumper, hvis det er en energisparende investering, og at det dermed er boligens primære varmekilde, der skiftes ud.

 • Sommerhuse kan få ca. 50% i tilskud – sammenlignet med almindelige helårsboliger.
 • Der ydes tilskud til energioptimering med nye varmepumper med forudsætning af, at varmepumpen findes på energistyrelsens liste over godkendte og energibesparende varmepumper.
 • Hver adresse/bygning kan få tilskud til 1 varmepumpe (i særtilfælde flere).
 • Når tilskuddet accepteres, trækkes tilskudsbeløbet fra prisen på din varmepumpe og/eller installationen af den.

Hvor meget kan man få i tilskud og hvordan beregnes det?

Du kan få op til 5.200 kr. i tilskud på total konvertering af varmekilden. Beløbets størrelse afhænger af den varmekilde, der skal udskiftes, og den varmekilde den skal skiftes over til.
Tilskuddet er størst, hvis du skifter fra oliefyr til varmepumpe.
Helt konkret beregnes dit energisparetilskud i forhold til hvor mange kilowatt-timer (kWh), din energirenovering sparer dig (og miljøet) per år. Jo større besparelse der er, jo større tilskud kan du få.
Størrelsen på energibesparelsen i helårshjem beregnes ud fra Energistyrelsens Standardværdikatalog, som har fastsatte værdier.

Sommerhuse kan få tilskud i mere begrænset omfang, da der er en minimumsgrænse for den årlige besparelse, for at være kvalificeret til at få tilskud.
Man beregner tilskuddet ud fra dine eksisterende satser og oplysninger, og udregner det i kilowatt-timer per år gange med tilskud per kilowatt-time i øre fra det valgte energiselskab.
Satsen per sparet kilowatt-time ligger mellem 25 og 40 øre – det er helt afhængigt af udbyderen.
Du kan også få tilskud som rådgivningsydelse – Kontakt os for mere information.

Energitilskud til virksomheder

Man bruger ikke standardværdier til at beregne energibesparelser for erhverv. Da el-besparelsen hos virksomheder oftest er er noget større end i private boliger, er tilskuddet også større. Et energiselskab udfører specifikke vurderinger på energibesparelsen ud fra præ-definerede værdier ifølge lovgivningen.

Kontakt dit lokale TS-center for mere information og professionel rådgivning vedrørende energitilskud og varmepumper.
Vi er eksperter i alle typer varmepumper – luft til luft – luft til vand – jordvarme osv.

Kan man få tilskud til solcelleanlæg?

Desværre kan man ikke få tilskud til solcelleanlæg mere. Du kan derimod søge energitilskud, når det drejer sig om skift til solvarme til brugsvand. Her drejer det sig eksempelvis om solvarme i forlængelse af jordvarme og luft/vand-varmepumper.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for at opnå tilskud til energiforbedringer.

Læs mere om solceller her: solceller

Kan man få andre energitilskud?

Der er flere energibesparende tiltag, der kan give tilskud, hvis de opfylder visse betingelser.

Eksempelvis:

 • Ventilationsanlæg
 • Udskiftning af belysning til energirigtige (LED) pærer og energivenlig belysning (mest for virksomheder)
 • Udskiftning af vandvarmere (elektriske)

Det er kun et udpluk af tiltag, der kan søges tilskud til. Hvis du vil have mere information kan du læse om det på Energistyrelsens hjemmeside her.

 

Kan vi hjælpe dig med dit energitilskud?

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar om ladestander til elbil

Hvem kan søge energitilskud?

Hvorfor skal jeg vælge en ladestander til hjemmet?

Der er mange fordele ved at investere i en ladestander til din elbil. Når først ladestanderen er erhvervet, er der en økonomisk gevinst at hente – men vigtigst af alt, så opnår du en stor frihed. 

Med en ladestander i hjemmet, kan du nemlig oplade din bil, imens du sover. Det anbefaledes, at du bruger aften- og nattetimerne til opladning af din elbil, da du på den måde aftager noget af den overproduktion af strøm, som bliver produceret over natten af vedvarende energikilder. Du får derved en billigere pris på din strøm, end du gør om dagen.

Hvad er energitilskud?

Hvorfor kan jeg ikke bare bruge min mormor-lader?

Som tilbehør til alle elbiler findes en nødlader, der kan oplade din bil fra en hel almindelig stikkontakt. Det er den såkaldte ”mormor-lader”.
Denne oplader må kun anvendes i nødstilfælde! Og den må kun tilsluttes en stikkontakt, som er installeret som et elbils-opladningsstik. 

Det er langt fra alle, som er klar over de store risici, som kan være forbundet med at bruge denne metode. For oplader du med 6 ampere over en længere periode, kan det have store konsekvenser, hvis elinstallationen du anvender, ikke er rustet dertil. 

Det er vigtigt at pointere, at det ikke er selve nødladeren, som er farlig at anvende. Det er derimod elinstallation, som den tilsluttes, der ikke nødvendigvis er forsvarlig at oplade fra. 

Opladning med en mormor-lader er derfor ikke en holdbar og hensigtsmæssig løsning. Den er KUN tiltænkt nødstilfælde – og en opladning derfra bør som tommelfingerregel ikke overstige mere end 2 timer. På den måde har din elbil fået tilstrækkelig med strøm til, at du kan køre mod den nærmeste hurtiglader og oplade din elbil færdig. 

Når du anskaffer dig en ladestander til din elbil, opnår du derved en hurtigere opladning samt en langt større sikkerhed for dig, din elbil og din bolig. 

Hvem kan få energitilskud?

Hvad koster det at lade min elbil op?

Ved hjemmeopladning koster det typisk omkring 2,5 krone pr. kilowattime. Hvis vi tager udgangspunkt i en elbil med 40 kWh, vil det koste 100 kr. at lade din elbil helt op.

Prisen kan dog variere, da det afhænger af, hvad du betaler for strøm, og hvad batteriet i din elbil kan indeholde. Du kan læse mere om, hvor meget strøm din elbil bruger her.  

Hvis din bolig har solceller, kan udregningen ikke generaliseres. Med strøm fra solceller kan du nemlig lade din elbil op med billigere grøn energi. Et solcelleanlæg giver dig mulighed for at bruge alt den strøm, som du selv producerer.

Hvordan udbetales energitilskud?

Hvorfor bør jeg investere i en ladestander til ferieboligen?

Det kan være svært at finde hurtigladere i sommerhusområderne. Ejer du derfor et sommerhus eller anden feriebolig, vil det være ideelt, at få monteret en ladestander.

Det gør det ikke kun nemt og belejligt at have muligheden for at lade din elbil op, når det passer dig. Med den stigende tendens til køb af elbiler, i både Danmark og udlandet, giver det ligeledes en fordel, hvis du skal udleje din feriebolig til turister eller andre gæster.

Du får på den måde et konkurrencedygtigt sommerhus, som skiller sig ud fra naboens, når turisten skal vælge feriebolig. Og du kan tilmed få en mulig højere udlejningspris for din feriebolig og tjene din ladestander til elbilen hjem igen.

Du gør det både nemt og bekvemt for dig selv og din kommende ferieboliglejer.

Hvordan beregnes energitilskud?

Hvorfor er transientbeskyttelse så vigtigt?

Det er en god idé at benytte transientbeskyttelse til din eltavle, når du får installeret en ladestander i hjemmet. Med en nem installation på dit fejlstrømsrelæ er du hurtigt sikret mod overspædning.

En transient er en kortvarig overspænding i installationen. Den kortvarige overspænding beskadiger elektroniske apparater, anlæg, it-udstyr mm. Ødelæggelsen sker oftest øjeblikkeligt eller som periodisk fejl, hvilke kan være vanskelige at lokalisere.

Med transientbeskyttelse minimerer du følgeskaderne, samt øger sikkerheden mod overspændingsskader på din elbil.

Du kan læse mere omkring hvordan overspændning opstår i vores e-bog, eller blive klogere på transientbeskyttelse her.

VIL DU VIDE MERE OM effektive varmeløsninger?

Læs blogindlæggene herunder

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

Kasper varmepumpe afdelingsleder

energirådgivning?

Vi står altid klar til at give dig kompetent rådgivning  Kasper

  Afdelingsleder

  “Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

  Kasper varmepumpe afdelingsleder

  Hjælp til energitilskud?

  Jeg hjælper gerne med rådgivning

  Skriv nu
  Sidenavigation ▼