Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Erik Casper og Kirsten halverer elregningen på grund af solceller

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

I et naturskønt område nord for Hovedgård ligger Erik Casper og Kirsten Jørgensens gård, som i august i år fik installeret et 20 kW stort solcelleanlæg på deres værksted. Erik Casper fortæller, at de har et el-forbrug pr. år på ca. 25.000 kWh. Det ville de gerne reducere – ikke mindst på grund af de stigende elpriser, men også fordi de er fortalere for den grønne omstilling.

”Vi har et stort værksted, som ligger perfekt, nemlig syd / sydvest og en taghældning på 20 grader. Desuden er tagkonstruktionen stærk nok og faktisk overdimensioneret, fortalte en entreprenør mig. Jeg undersøger altid tingene ordentligt, da jeg som ingeniør ”nørder” lidt med teknik, men ved også, at myndighederne stiller krav til installation af solceller.” uddyber Erik Casper og viser mig hen til værkstedet.

Læs mere om, hvordan du får den optimale effekt af dine solceller

3 mand i 3 dage – effektive og dygtige

Solcelleanlægget skulle monteres på værkstedes tag. Det tog 3 montører 3 dage at installere det store anlæg. Som Erik Casper siger: ”Jeg ville have, at ét firma skulle levere hele pakken. Det vil sige rådgivning, levering og montering af solcellerne. Det giver tryghed, men også tillid begge veje. Jeg har brugt VS Automatic tidligere og kendte dem som pålidelige og faglig kompetente. Kasper Steffensen og hans team har fra første dag i forløbet været både imødekommende og professionelle. Vi har fået rigtig god rådgivning og sparring.”

Værkstedet har eternittag og nogle af tagpladerne er gennemsigtige, så der kommer lidt lys ind. Det ville Erik Casper gerne bevare, så solcelleanlægget blev monteret i 3 sektioner, således lyset stadig kunne skinne ind. ”Det var en god løsning, Kasper fandt. Han har mange gode idéer og stor faglig viden, han gerne vil dele, så det har været super” fortæller Erik Casper.

Gamle træer måtte lade livet

Kort tid efter solcellerne blev monteret, måtte nogle 22 år gamle træer lade livet, da de skyggede for solcellerne.

”De var 12 meter høje og skyggede for solcellerne, så jeg måtte desværre fælde dem. Men de bruges som brænde i sommerhuset, så de kommer trods alt til gavn.” fortæller Erik Casper.

Overblik i en App

Vindstød er ægteparrets energileverandør og solcelleproduktionen følges nøje hver dag i den App, Vindstød har lavet. De har et overblik over produktionen pr. dag, måned og år og får også information om afregningsprisen. Den 2. september 2022 var solcellerne helt oppe at producere 20,1 kW effekt, hvilket er max effekt for anlægget. I hele september måned blev der produceret 1839 kWh, hvilket er helt på niveau med de beregninger en beregningsmodel fra EU viste. Der er et link til modellen senere i dette indlæg.

”Vi budgetterer at kunne halvere vores elregning. I foråret 2013 fik vi installeret en varmepumpe som supplement til vores halmfyr. Nu får vi udelukkende varme fra varmepumpen og solcellerne, så det er godt og på sigt vil vi gerne blive selvforsynende med energi.” smiler Erik Casper.

Du må tjene 7.000 kr. skattefrit om året ved salg af strøm

Private solcelleejere må hver sælge for kr. 7.000 strøm pr. år skattefrit. Erik Casper og Kirsten må således sælge for i alt kr. 14.000 strøm, inden de pålægges 60% skat. Desværre er det ikke muligt at få tilskud på solcelleanlæg mere og håndværkerfradraget blev afskaffet den 1.4.2022.

Nyttigt værktøj kan beregne optimal hældning og placering

EU har udgivet en beregningsmodel, der kan estimere den gennemsnitlige månedlige og årlige energiproduktion af et solcelleanlæg uden batterilagring (hybrid solceller). Beregningen tager højde for solstråling, temperatur, vindhastighed, montering på fritstående stativ eller på et tag. Desuden kan værktøjet beregne den optimale hældning og orientering, der maksimerer produktionen. Du kan læse mere her: Photolvoltaic Geographical Inforation System

Personlig kontakt og ikke et Callcenter

Erik Casper og Kirsten vil til sidst give VS Automatic stor ros for at give rigtig god personlig betjening og at man hurtigt kan få fat i en medarbejder. Erik Casper uddyber: ”Kasper var nem at få fat i, hvis jeg har haft spørgsmål og han kom også ud en dag, hvor han forklarede noget, jeg var i tvivl om med inverteren. Vi har kun godt at sige om Kasper og VS Automatic. Ikke noget med et Callcenter, som ikke har føling med tingene og ikke rigtig kender medarbejderne. Her er personlig betjening og god service før, under og efter vores køb af solceller!”

Godkendt VE el-installatør skal bruges til installationen

VE står for vedvarende energi og VS Automatic har medarbejdere, der er VE-godkendt af Energistyrelsen. VS Automatic har udarbejdet en guide til dig, som overvejer at investere i et solcelleanlæg. Der er mange ting, man som køber skal have styr på, inden valg af anlæg. Læs mere her: Solcelleguiden

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.