vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Bliv selvforsynende med strøm – solceller er fremtiden

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

Bliv helt selvforsynende med strøm

Bemærk: Artiklen Bliv selvforsynende med strøm – solceller er fremtiden er skrevet under den gamle solcelleordning. De angivede tal kan derfor variere.

Leif og Gythe Due sparer 7.500 kr. om året på deres elregning, efter de har fået installeret 18 m2 solceller på taget. Men især er de glade for at være blevet selvforsynende.
Med VS Automatic´s anlægsberegner er det nemt og hurtigt at få et overblik over sin grønne investering.

Læs mere om solceller her: solceller

NETTOMÅLINGSORDNINGEN

VS Automatic har efterfølgende installeret solcellerne hos parret. Ifølge indehaver Torben Steffensen er det især blevet attraktivt at investere i solceller, siden nettomålingsordningen trådte i kraft 1. juli 2010 og det blev muligt at koble solcellerne på elnettet.

“Ordningen betyder, at strøm produceret af solcellerne sendes ud på elnettet, når solcellerne i en periode producerer mere energi, end man selv kan anvende. Den energi, man leverer til elnettet, kan man så få tilbage igen senere, når man har brug for mere el, end solcellerne producerer. På den måde fungerer elnettet som et batteri. I nettomålingsordningen er afregningen en til en frem for 60 øre pr. kW som tidligere. Derfor kan det meget bedre betale sig nu”, siger Torben Steffensen.

Afregningen er dog kun en til en, så længe man ikke producerer mere el, end man selv bruger. Derfor kan det ikke betale sig at installere anlæg, der producerer mere, end man selv forbruger.

Læs også: Kan solceller betale sig

VENDT MOD SYD

“Stort set alle kan få solceller i dag. Det kræver blot, at man har plads til at installere dem et sted, hvor solen skinner. Den optimale placering er mod syd med en hældning på 40 grader. Det eneste, man skal være opmærksom på, når man installerer solceller, er, at man skal huske at melde det til sit elselskab. Men det klarer installatøren som regel”, siger Torben Steffensen.

Tagfladen på Leif og Gythe Dues 160 m2 store hus vender mod syd og er derfor optimal for solenergi. Solcellerne er således ikke det eneste, der i dag pryder Due-parrets tag. I 1992 blev et par kvadratmeter solfangere installeret som supplement til familiens oliefyr. Oliefyret er sidenhen blevet skiftet ud med et gasfyr, men solfangerne hænger der endnu. “Dem har vi været meget glade for. De har tjent sig selv hjem i energibesparelser mange gange, siden vi fik dem op. Vi håber på, at solcellerne bliver en ligeså god investering”, siger Gythe Due.

PÅ FORKANT

Parret har således på mange området været på forkant med den teknologiske udvikling, og det har skabt opmærksomhed i kvarteret. “Vi var de første i kvarteret, som installerede solfangere, men det har spredt sig, og der er nu flere af vores naboer, som har fået solvarme. Vi er også de første til at få installeret solceller, men der er allerede flere, som har været henne at spørge til vores solceller. Og når de hører, hvad vi sparer, så bliver de også sådan lidt lune på det,” siger Gythe Due.

Næste skridt er ifølge Leif Due en varmepumpe. “Jeg kan godt lide ingen ting at betale. Og jeg kan godt lide tanken om at være selvforsynende. Det er ikke rart at være afhængig af andre lande. Hvis det får priserne til at stige på gas, så ryger gasfyret så snart det kan betale sig at investere i en varmepumpe”, understreger Leif Due.

Mangler du solceller?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.