vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Spar på elregningen med solceller

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

Spar på elregningen med solceller. Et solcelleanlæg kan dække hele eller dele af dit elforbrug og det er lig med en stor besparelse på energiregningen.

Elpriserne stiger fortsat – og det gør et solcelleanlæg til en god investering. Tilbagebetalingstiden er nede på omkring 10-15 år, hvilket gør, at du har mange år, hvor du kan producere din egen strøm via gratis, vedvarende og klimavenlig energi.

Selvforsynende med grøn strøm  

I dag kan vi lave ubegrænset anlægsstørrelse til både private og erhverv. Jo større et anlæg – desto mere strøm produceres. Vi foretager en grundig udregning af, hvad der bedst kan betale sig for netop din ejendom og forbrug, så du får det rette solcelleanlæg. Det kan både være uden eller med batteri.

Når du får installeret solceller, udskiftes din elmåler med en reversibel elmåler, som kan aftage overskuds-el fra inverteren og sende det ud på elnettet. Vi anbefaler altid, at du skifter til en summationsmåler.

Derfor bør du vælge en summationsmåler 

Grunden er ganske enkel – du får mere valuta for pengene!

I alle parcelhuse består elinstallationen af 3 faser. Får du installeret solceller med en 1 faset solcelleinverter, vil den producerede solcelle-strøm kun dække dit forbrug på den ene af de 3 faser i din elinstallation. Dvs. hvis din vaskemaskine kører på den ene fase, og opvaskeren på den anden fase, vil det kun være den fase, hvorpå dine solceller er tilkoblet, som vil blive dækket af den producerede strøm fra solcellerne. 

En summationsmåler sikrer et samlet overblik over alle 3 faser i din elinstallation – i stedet for kun at afregne på én fase – som beskrevet ovenfor. På den måde får du mest ud af dit solcelleanlæg, da de kan dække ind over den samlede mængde af dit elforbrug. 

Er du i tvivl, om du allerede har en summationsmåler, kan du få tjekket dette hos dit elselskab. Ønsker du en summationsmåler, skal denne også bestilles direkte igennem din eludbyder. 

Spar på dit elforbrug og sælg din overskudsstrøm

Et klassisk solcelleanlæg, som er tilsluttet elnettet, kan dække hele eller dele af dit elforbrug. Og har du strøm i overskud, kan du sælge denne til elselskaberne. 

Afregningen mellem dig og elforsyningen sker til den variable elpris. Dvs. hvis dine solceller producerer mere strøm, end du forbruger her og nu, kan du sælge din overskudsstrøm til den pågældende markedspris. På baggrund af en såkaldt øjebliksafregning

På en solrig dag med en høj strømpris vil du derfor kunne sælge din overskudsstrøm til elselskaberne og opnå en fortjeneste. Når dette sker, er det penge ned i lommen, og måleren løber ganske enkelt baglæns. 

Du kan altid holde et skarpt øje med dine solcellers strømproduktion via appen, som er tilkoblet din solcelleinverter. Her er det muligt at se en oversigt over dit øjebliksforbrug og solcellernes aktuelle produktion af strøm. 

Læs også 8 tips til at spare energi om vinteren

Placering af solceller

Solcellernes værste fjende er skyggen. Solcelleanlægget producerer mest strøm og har den største effektivitet, når anlægget har direkte adgang til solens stråler. Så dette er en vigtig faktor at have in mente, når du fastlægger placeringen af dine solceller. Herudover er der andre relevante punkter, som du bør tjekke op på, inden du vælger en placering af solcelleanlægget:

☀️  Hvad siger lokalplanen og højdegrænseplanen ifm. bygningsreglementet?
☀️  Er der krav til udseendet af bygningens facade?
☀️  Er der skyggende genstande?
☀️  Kan dine naboer blive generet af solcellerne? (Fx hvis solen reflekterer og blænder)
☀️  Hvad er den mest optimale hældning ift. solens stråler?
☀️  Hvor stort er området, hvor du ønsker solcellerne monteret?

Vi oplever en kraftigt efterspørgsel på solcelleanlæg. Og med de stadig stigende elpriser og elafgifter bliver investeringen bedre og bedre! 

Sådan får du rådgivning om solceller

Vi monterer solceller til både private og erhverv – så om du har brug for et solcelleanlæg til sommerhuset, boligforeningen eller virksomheden – så skræddersyr vi den helt rette løsning til dig. 

Kontakt os og få gratis og uforpligtende rådgivning om solceller og de mange fordele.

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.