Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Bonefeld & Bystrup fik en grønnere profil med solceller

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

Fik en grønnere profil med solceller

Bonefeld & Bystrup fik en grønnere profil med solceller og fik en totalløsning af VS Automatic.

Vi besluttede at investere i solceller, fordi vi gerne vil have en lidt grønnere profil.

Sådan forklarer landinspektør Michael Jonasen fra Landsinpektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S om baggrunden for at få monteret solceller på taget af firmaet, der ligger på Strandpromenaden i Horsens. Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S har 25 medarbejdere, hvoraf de 21 arbejder i Horsens-afdelingen. Medarbejderne er primært på kontoret i døgnets lyse timer.

”Selvom vi ikke er en produktionsvirksomhed, bruger vi egentlig en del strøm til lys, edb og varme, fordi vi har et ventilationsanlæg, der kører.”

Ventilationsanlægget er blevet delvist renoveret og delvist udskiftet her i foråret.
”Nu kører vi med en betragteligt lavere energibelastning end tidligere. Og derfor besluttede vi at få solceller, så vi får så neutral en belastning af miljøet som muligt.”

VIGTIGT AT FÅ DET RIGTIGE ANLÆG

Kort inden Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S valgte at investere i solceller, blev reglerne ændret.
Det betyder, at man som erhvervsvirksomhed ikke længere kan bruge den såkaldte nettomålerordning.
”Hvis vi producerer for meget, kan vi ganske vist ”sælge” den overskydende el til elselskabet, men vi må købe dyrt tilbage på de tidspunkter af døgnet, hvor vi ikke selv producerer.”

Derfor var det vigtigt at få solcelleanlægget dimensionereret rigtigt, så virksomheden selv bruger al den strøm, solcelleanlægget producerer. ”Vi har en tilbagebetalingstid på syv-otte år. Det er det samme som vores nye ventilations- og varmeanlæg, så der er en sammenhæng mellem de to energiinvesteringer.”

”Vi vurderede, at vi kunne investere i energibesparelser frem for at sætte i banken.Vi ville stadig gøre det i dag, selvom reglerne er ændret lidt.”

OVERBEVISENDE OVERBLIK OVER LØSNING

Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S valgte to forskellige leverandører til at komme med løsningsforslag.

”Inden forslaget blev præsenteret, havde VS Automatic gjort det kloge at komme ned og sætte deres måleudstyr op, så de kunne se vores forbrug, og hvordan det fordelte sig over døgnet.”

Det betød, at solcelleanlægget kunne dimensioneres efter Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S’ time-for-time forbrug og ikke efter et gennemsnitligt årsforbrug.

”Det var overbevisende og viste, at VS Automatic havde stort overblik over den løsning de foreslog,” fremhæver Michael Jonasen.

I dag kører anlægget som forventet:

”Flere af os i firmaet har også solceller på vores private hjem, så vi var bekendt med teknologien og teknikken. Vi vidste også noget om at aflæse tallene. Vi har fået en løsning, så vi kan holde øje med produktionen enten fra vores arbejdscomputer eller fra vores smartphone. Så kan man bare sidde og se solen arbejde for vores sag. Det giver et godt overblik over økonomien, og især i begyndelsen er det noget, man har stor fornøjelse af at holde øje med.”

Michael Jonasen er også særdeles tilfreds med placeringen af solcellerne, som er monteret på en sidebygning med flad tag.
”Det var godt, at de kunne skjules lidt, synes jeg. For man ser mange mindre pæne løsninger med solceller på røde tage og bygninger med høj tagrejsning.”

Michael Jonasen tøver ikke med at anbefale solcelleanlæg og et samarbejde med VS Automatic:
”Jeg vil mene, at alle erhvervsvirksomheder næsten uanset type og art bør overveje at få et solcelleanlæg – hvis det vel at mærke er rigtigt dimensioneret. Man får et godt supplement til elregningen, fordi man bliver selvproducerende. I øjeblikket er investeringslogikken god, hvis man har lidt kapital i overskud.”

Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S er et landinspektørfirma og opmåler matrikler i Danmark. Matrikelsystemet, som blandt andet bruges til tinglysning, er skabt på grundlag af landinspektørernes målinger. Dermed er et landinspektørfirmas arbejde en del af grundlaget for al finansiel aktivitet i Danmark.

Bonefeld & Bystrup fik en grønnere profil med solceller og en totalløsning af VS Automatic.

Hjælp dine medarbejdere til at køre på grøn energi og opret ladestandere med solceller på din arbejdsplads.

Mangler du en solcelleanlæg?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

 

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.