Hybrid solcelleanlæg – solceller med batteri

Solcelleanlæg med et tilkoblet batterilager bliver betegnet som et hybridanlæg – også kaldt et hybrid solcelleanlæg.

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Når du vælger at investere i et hybrid solcelleanlæg, giver dette dig muligheden for at lagre den overskudsstrøm, som dit solcelleanlæg generer, på batterilageret. Forskellen ved at have hybride solceller sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg, er, at hvis du har et klassisk solcelleanlæg, vil den overskydende strøm blive sendt ud i elnettet. Et hybrid solcelleanlæg giver dig mulighed for at gemme strømmen fra solcellerne og benytte denne strøm på et senere tidspunkt. Solcellestrømmen kan gemmes og bruges 24 timer i døgnet – også om natten, når solen er gået ned, og der er mørkt udenfor.

Du kan både som privat eller som virksomhed, investere i et hybrid solcelleanlæg, hvor solcellestrømmen kan gemmes til senere brug, har du mulighed at mindske dit CO2-udslip og opnå et økonomisk overskud. Desuden giver anlægget dig mulighed for at være uafhængig af elforsyningsnettet.

LÆS MERE

VORES SAMARBEJDSPARTNERE

VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Hybrid-solcelleanlaeg

Vedvarende energi med et hybrid solcelleanlæg

Ved at tilkoble et batteri til dit solcelleanlæg minimerer du chancen for at skulle købe og sælge strøm til elforsyningsnettet.

Det giver altså i høj grad mening at investere i denne løsning, da der er mulighed for at opnå en ekstra besparelse på elregningen, idet du ikke behøver købe strøm fra en leverandør.

Ligeledes vil det mindske indflydelsen fra løbende politiske tiltag vedrørende
afregningsregler og tilskudsordninger.

Solceller er vedvarende energi fordi solen er en uudtømmelig energikilde, og så længe solen eksisterer, vil den producerer strøm.

Læs mere om solceller her: Solceller

Hvor kan hybride solcelleanlæg bruges?

Solcelleanlægget fungerer ved, at solens stråler omsættes til elektricitet og enten bruges med det samme eller gemmes til senere brug i det tilhørende batteri. Et hybrid solcelleanlæg kan både bruges i private hjem, i offentlige bygninger og i virksomheder.

Ønsker du rådgivning om, hvor dine solceller kan placeres, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 75 64 18 99.

Hvornår er investeringen tjent hjem på et hybrid solcelleanlæg?

Det er ikke kun din økonomi, der bliver forbedret med et hybrid solcelleanlæg! Du investerer også i en energieffektiv grøn løsning og dermed i miljøet. Selvom der er en ekstra udgift forbundet med at få monteret et hybrid solcelleanlæg, vil denne ekstraomkostning hurtigt blive tjent hjem. Vi anslår, at et solcelleanlæg samt ekstraudgiften til lagringsbatterierne giver en bedre totaløkonomi på op til 60% over anlæggets levetid, sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg.

Her kan du læse om omkostninger og forbrug med batteri til solceller

Fordele ved hybride solceller

Få et overblik over hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på, inden du investerer i en solcelle eller et solcelleanlæg

Hvor placeres solceller med batteri?

Når du skal have monteret dit hybrid solcelleanlæg, skal du tage højde for, hvor disse tre elementer skal placeres:

 • Solpanelerne
 • Solcelleinverter
 • Solcellebatteri

Solpaneler bør monteres på jorden eller placeres på bygningens tag. Hvis det er muligt, bør solpanelerne placeres, så de peger mod syd. Vær opmærksom på, at der ikke er nogle bygninger, træer eller lignede, som skygger for solen. 

Dit hybride solcelleanlæg kan også placeres i retningen øst/vest for at give muligheden for at udnytte formiddags- og eftermiddagssolen.

Anlæggets inverter og solcellebatteriet placeres samme sted for at mindske tabet af strøm mellem de to elementer. Disse placeres oftest indenfor en meters afstand.

Solcellepanelerne og inverteren anbefales at have en afstand mellem hinanden på max 30 meter. Samtidig bør afstanden fra el-tavlen til inverteren være 20 meter eller mindre.

Hvordan virker solceller med batteri?

Med et klassisk solcelleanlæg har du ikke mulighed for at lagre din producerede overskudsstrøm. Med et batteri til solcelleanlæg får du monteret et solcellebatteri, som kan lagere din overskudstrøm, så den kan bruges på et senere tidspunkt.

Men hvordan virker solcelle batteriet så?

Når du investerer i et solcelleanlæg med tilhørende solcellebatteri, fungerer det sådan, at solcellebatteriet holder styr på og beregner mængden af det producerede strøm samt husets aktuelle forbrug.

Den lille computer beregner altså den producerede strøm kontra forbruget i boligen. Når der beregnes overskudsstrøm, sørger computeren for at lagre overskudstrømmen i solcellebatteriet.

Hvor placeres solcellebatteriet?

Der kan være nogle væsentlige fordele ved at få monteret sit batterianlæg indendørs. Dette anbefales, da dit nye hybridanlæg altid skal være tempereret og derfor har bedst af at være i et miljø uden for mange temperaturudsving.

For at dit hybridanlæg ikke forringes eller nedbrydes skal temperaturen være på et niveau mellem 5 og 35 grader for at opnå de bedste og mest optimale vilkår for længst mulig levetid.

Det anbefales derfor, at dit solcellebatteri stilles et af følgende steder:

 • I et lukket og gerne isoleret skur eller garage.
 • I dit bryggers eller teknikum.
 • I kælderen eller på loftet (helst isoleret).

Bliv klogere på solcelle regler eller se på Energistyrelsens hjemmeside vedrørende solceller.

Lad os rådgive dig

Vi hjælper dig hele vejen.

Vores veluddannede rådgivere står klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Ud fra informationer om dine el-forbrugsvaner, montage- og opsætningsmulighederne samt dit budget finder vi en helt perfekt løsning.

Kontakt os på 75 64 18 99 eller igennem kontaktformularen nedenfor.

VS Automatic er certificeret VE-installatør

VS Automatic har gennemgået en kvalificeret uddannelse, som har godkendt og certificeret VS Automatic om VE-Godkendt solcelleinstallatør.

Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af anlæggets ydelse sammen med et helt uforpligtende tilbud – inklusive montage og opsætning, som udføres af vores autoriserede solcellemontører.

VE installatør godkendt logo solceller vs automatic
VE installatør godkendt logo vs automatic

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

kontakt-kasper

Hjælp til solcelleanlæg?

Jeg hjælper gerne med rådgivning  Kasper

  Afdelingsleder

  “Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

  kontakt-kasper

  Hjælp til solcelleanlæg?

  Jeg hjælper gerne med rådgivning

  Skriv nu

  Bonefeld & Bystrup 

  invester i fremtiden

  solcelle anlæg

  ”Det var overbevisende og viste, at VS Automatic havde stort overblik over den løsning de foreslog,”

  Michael Jonasen / Bonefeld & Bystrup

  FAQ

  Ofte stillede spørgsmål og svar om solceller

  Hybride solcelleanlæg fungerer på samme måde som almindelige solceller. Lyset fra solen er med til at genere elektricitet inde i solcellen, som kommer videre ud til din stikkontakt. Ved almindelige solceller anbefaler vi, at du bruger strøm, imens solen skinner, og dine solceller producerer strøm. Dette kan du blandt andet gøre ved at sætte din opvaskemaskine til at køre om dagen.

  Men hvis du vælger at investere i et hybrid solcelleanlæg, får du mulighed for at gemme din strøm til senere brug, fordi der medfølger et batteri, som lagrer strømmen. Så behøver du ikke tænke på at planlægge dit strømforbrug.

  Svaret på overstående er meget individuelt, da det kommer an på, hvor stort et anlæg, du har behov for. Men hybride solcelleanlæg er en større investering end almindelige solceller. Det kan dog være en god investering, da det giver et større økonomisk overskud, og du slipper for at planlægge dit strømforbrug.

  Vil du gerne vide mere om, hvor stort et solcelleanlæg du har behov for?
  Så er du altid velkommen til at kontakte os for at få rådgivning og et uforpligtende tilbud.

  Når du har et hybride solcelleanlæg, behøver du ikke at planlægge dit strømforbrug, men kan benytte det gemte strøm i batteriet hele døgnet. Når solcelleanlægget producerer elektricitet, starter det med at dække det forbrug, som huset bruger lige nu og her. Når dét forbrug er dækket ind, begynder det at gemme elektriciteten til senere brug.
  Hvis du ikke bruger alt strømmen på batteriet, og det dermed bliver fyldt, begynder det automatisk at sælge det overskydende el ud i elnettet. Men det vil altid dække huset “nu og her”-strømforbrug først.

  Hybride solceller gemmer din strøm i et batteri, som du senere kan bruge. Når dette batteri bliver fyldt, begynder den automatisk at sælge det overskydende el ud til elnettet. Så selvom du har et hybrid solcelleanlæg, har du stadig mulighed for at sælge dit overskydende el og bidrage til grøn energi i Danmark. 

  VIL DU VIDE MERE OM solceller?

  Læs blogindlæggene herunder

  Bliv klogere på din El Installation EL Installation Elektriker Energioptimering Solceller

  Spar på elregningen med solceller

  Lad solceller betale dit elforbrug med et solcelleanlæg i dit hjem, sommerhus, eller virksomhed. Tænk [...]

  Referencer Solceller

  Erik Casper og Kirsten halverer elregningen på grund af solceller

  Læs hvordan Erik Casper of Kristen fik solceller og opfyldt ønsket om at tilslutte sig [...]

  Referencer Solceller

  Solceller halverer elregningen

  Solceller halverer elregningen - Læs hvordan VS Automatic hjalp med at halvere mere end halvdelen [...]

  Belysning Bliv klogere på din El Installation EL Installation Elektriker Energioptimering Solceller Varmepumpe

  Tips til grøn energi

  Du får her 5 tips til grøn energi, som du kan implementere i din bolig eller [...]

  Sidenavigation ▼

  En kommentar til “Hybrid solcelleanlæg

  1. Pingback: Sådan virker hybrid solceller - Leverandører, Nyheder og Viden

  Der er lukket for kommentarer.