Hybrid solcelleanlæg – solceller med batteri

Solcelleanlæg med et tilkoblet batterilager bliver betegnet som et hybridanlæg – også kaldt et hybrid solcelleanlæg.

Hvad er et Hybrid solcelleanlæg?

Når du vælger at investere i et hybrid solcelleanlæg, giver dette dig muligheden for at lagre den overskudsstrøm, som dit solcelleanlæg generer på batterilageret. Forskellen ved at have hybrid solceller, sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg, er, at hvis du har et klassisk solcelleanlæg, vil den overskydende strøm blive sendt ud i elnettet. Et hybrid solcelleanlæg giver dig altså mulighed for at gemme strømmen fra solcellerne og benytte denne strøm på et senere tidspunkt. Den hybride solcellestrøm kan gemmes og bruges 24 timer i døgnet – også om natten, når solen er gået ned og der er mørkt udenfor.

Med en investering i et hybrid solcelleanlæg, hvor solcellestrømmen kan gemmes til senere brug, har du mulighed at mindske dit CO-udslip og opnå et økonomisk overskud. Denne løsning giver dig altså ikke kun en økonomisk gevinst og er god for miljøet, den giver dig også større mulighed for at være uafhængig af elektricitetsforsyningsnettet.

LÆS MERE

VORES SAMARBEJDSPARTNERE

VORES SAMARBEJDSPARTNERE

Hybrid solcelleanlæg

Vedvarende energi med hybrid solcelleanlæg

Ved at tilkoble et batteri til dit solcelleanlæg minimerer du chancen for at skulle købe og sælge strøm til et elektricitetsforsyningsnet.

Det giver altså i højere grad mening for husstande at investere i denne løsning, da der er mulighed for, at opnå en ekstra besparelse på solcelleanlægget
i form af at være mest mulig uafhængig af et elektricitetsforsyningsnet. Ligeledes vil det mindske indflydelsen fra de svingende politiske tiltag vedrørende
afregningsregler og tilskudsordninger. Solceller er vedvarende energi fordi solen anses som en uudtømmelig kilde, så længe solen eksisterer vil den producerer strøm.

Hvor kan hybride solceller bruges?

Da et hybride solcelleanlæg fungerer ved, at solen skinner ned på det og det bliver lavet om til energi, enten kan gemmes eller sendes ud i elnettet. Hvilket gør det til en rigtig god løsning hvis du vil have en mere grøn hverdag. 

Ønsker du rådgivning om, hvor dine solceller kan placeres, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 75 64 18 99

Læs mere om hvor hybride solceller kan buges her.

Hvornår er investeringen tjent hjem på et hybrid solcelleanlæg?

Det er ikke kun din økonomi, der bliver forbedret me det hybrid solcelleanlæg! Du investerer også i miljøet og en energieffektiv grøn løsning. Selvom der er en ekstra udgift forbundet med at få monteret et hybrid solcelleanlæg, vil denne ekstraomkostning hurtigt blive tilbagebetalt og tjent hjem. Vi anslår, at et hybrid solcelleanlæg, samt ekstraudgiften til lagringsbatterierne, giver en bedre totaløkonomi på op til 60% over anlæggets levetid, sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg.

Ønsker du rådgivning omkring valg af solcelle anlæg. Så står vores eksperter klar til at vejlede dig til den bedste løsning.

Fordele og ulemper ved solceller

Få et overblik over hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på, inden du investerer i en solcelle / et solcelle anlæg

Hvor placeres solceller med batteri?

Når du skal have monteret dit hybrid solcelleanlæg, skal du tage højde for hvor disse tre elementer skal placeres:

  • Solpanelerne
  • Solcelle inverter
  • Solcelle batteri

Solpaneler bør monteres på jorden eller placeres på boligens/bygningens tag. Hvis det er muligt, bør solpanelerne placeres, så de peger mod syd. Vær opmærksom på, at der ikke er nogle bygninger, træer eller lignede, som skygger for solen. 

Dit hybrid solcelleanlæg kan også placeres i retningen øst/vest, for at give muligheden for at udnytte formiddags- og eftermiddagssolen.

Anlæggets inverter og solcelle batteriet placeres samme sted for at mindske tabet af strøm mellem de to elementer. Disse placeres oftest indenfor en meters afstand.

Solcellepanelerne og inverteren anbefales at have en afstand mellem hinanden på max 30 meter, samt bør afstanden fra el-tavlen til inverteren være indenfor 20 meter.

Hvordan virker solceller med batteri?

Med et klassisk solcelleanlæg har du ikke mulighed for at lagere din producerede overskudsstrøm. Med et hybrid solcelleanlæg får du monteret et solcellebatteri, som kan lagere din overskudstrøm, så den kan bruges på et senere tidspunkt.

Men hvordan virker solcelle batteriet så?
Når du investerer i et solcelleanlæg med tilhørende solcelle batteri, fungerer det sådan, at solcellebatteriet holder styr på og beregner mængden af det producerede strøm, samt huset aktuelle forbrug.

Den lille computer beregner altså den producerede strøm kontra forbruget i boligen. Når der beregnes overskudsstrøm, sørger computeren for at lagere overskudstrømmen i solcellerbatteriet.

Hvor placeres solcelle batteriet?

Der kan være nogle væsentlige fordele ved, at få monteret sit batterianlæg indendørs. Dette anbefales, da dit ny investerede hybridanlæg altid skal være tempereret og derfor har bedst af at være et miljø uden for mange temperaturudsving.

For at dit hybridanlæg ikke forringes eller nedbrydes, skal temperaturen være på et niveau mellem 5 – 35 grader for, at opnå de bedste og mest optimale vilkår for længst mulig levetid.

Det anbefales derfor, at din solcelle batteribank stilles et af følgende steder:

  • I et lukket – og gerne isoleret, skur eller garage.
  • I dit bryggers eller teknikum.
  • I kælderen eller på loftet (helst isoleret).

Læs mere på Ens.dk

Bliv klogere på solceller på Energistyrelsens hjemmeside vedrørende solceller.

Læs mere her.

Lad os rådgive dig

Vi hjælper dig hele vejen.

Vores veluddannede rådgivere står klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Ud fra informationer om dine el-forbrugsvaner, montage- og opsætningsmulighederne samt dit budget, finder vi en helt perfekt løsning.

Kontakt os på 75 64 18 99 eller igennem kontaktformularen nedenfor.

VS Automatic er certificeret VE-installatør

VS Automatic har gennemgået en kvalificeret uddannelse, som har godkendt og certificeret VS Automatic om VE-Godkendt solcelle installatør.

Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af anlæggets ydelse sammen med et helt uforpligtende tilbud – inklusive montage og opsætning, som udføres af vores autoriserede solcellemontører.

VE installatør godkendt logo solceller vs automatic
VE installatør godkendt logo vs automatic

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

kontakt-kasper

Hjælp til solcelleanlæg?

Jeg hjælper gerne med rådgivning