Gratis besøgstæller

Hybrid solcelleanlæg

Hybrid solcelleanlæg på tag

Hybrid solcelleanlæg – Solceller med batteri

Solcelleanlæg med et tilkoblet batterilager bliver betegnet som et hybridanlæg også kaldt hybrid solcelleanlæg.

Hvad er Hybrid solcelleanlæg?

Når du vælger at investere i et hybrid solcelleanlæg, giver dette dig muligheden for at lagre den overskudsstrøm som dit solcelleanlæg generer på batterilageret. Forskellen ved at have hybrid solceller sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg, er at hvis du har et klassisk solcelleanlæg vil den overskydende strøm blive sendt ud på elnettet. Et hybrid solcelleanlæg giver dig altså muligheden for at gemme strømmen fra solcellerne og benytte denne strøm på et senere tidspunkt. Den hybride solcellestrøm vil altså kunne gemmes og bruges 24 timer i døgnet også om natten, når solen er gået ned og der er mørkt udenfor.

Med en investering i et hybrid solcelleanlæg hvor solcellestrømmen kan gemmes til senere brug, har du mulighed at mindske dit CO-udslip og opnå et økonomisk overskud. Denne løsning giver dig altså ikke kun en økonomisk gevinst og er god for miljøet, den giver dig også større mulighed for at være uafhængig af et elektricitetsforsyningsnet.

HVAD HAR DU BRUG FOR?haandværker fradrag

HÅNDVÆRKERFRADRAG

energitilskud-kategori

ENERGITILSKUD

Vedvarende energi med hybrid solcelleanlæg

Ved at tilkoble et batteri til dit solcelleanlæg minimere du risikoen ved at skulle købe og sælge strøm til et elektricitetsforsyningsnet. Det giver altså i højere grad mening for husstande at investere i denne løsning. Da der vil være mulighed for at opnår en ekstra besparelse på solcelleanlægget, i form af at være mest mulig uafhængig af et elektricitetsforsyningsnet, ligeledes vil det mindske indflydelsen fra de politiske tiltag vedrørende svingende afregningsregler og tilskudsordninger.

Hvornår er investeringen tjent hjem på et hybrid solcelleanlæg?

Det er ikke kun din økonomi der bliver forbedret, du investere også i miljøet og en energieffektiv grøn løsning. Selvom der er en ekstra udgift i at få monteret et hybrid solcelleanlæg, vil denne ekstraomkostning hurtigt blive tilbagebetalt og tjent hjem. Man anslår at et hybrid solcelleanlæg, samt ekstraudgiften til lagringsbatterierne, opnår en bedre totaløkonomi på op til 60% over anlæggets levetid, sammenlignet med det klassiske solcelleanlæg.

Ønsker du rådgivning omkring valg af solcelle anlæg. Så står vores eksperter klar til at vejlede dig til den bedste løsning.

Fordele ved at vælge solceller med batteri?

 • Op til 60% bedre totaløkonomi sammenlignet med et almindeligt solcelleanlæg.
 • Større uafhængighed af elektricitetsforsyningsnet
 • Grøn energi
 • Uafhængig af svingede tilskudsordninger
 • Næsten selvforsynende om sommeren

Hvor placeres solceller med batteri?

Når du skal have monteret dit hybrid solcelleanlæg, skal du tage højde for hvor tre elementer skal placeres.

 • Solpanelerne
 • Solcelle inverter
 • Solcelle batteri

Solpaneler bør blive monteret på jorden eller placeres på boligens/bygningens tag. Ligeledes hvis muligt, bør solpanelerne placeres så de peger mod syd. Samt skal solpanelerne placeres så der ikke er andre bygninger, træer eller lignede der skygger for solen.

Dit hybrid solcelleanlæg kan også placeres i retningen øst/vest, for at have muligheden for at udnytte formiddags- og eftermiddagssolen.

Anlæggets inverter og solcelle batteriet placeres samme sted for at formindske tabet af strøm mellem de to elementer. Disse placeres oftest indenfor en meters afstand.

Solcellepanelerne og inverteren anbefales at have en afstand mellem hinanden på max 30 meter, samt bør afstanden fra el-tavlen til inverteren være indenfor 20 meter.

Hvordan virker solceller med batteri?

Ved et klassiske solcelleanlæg, har du ikke mulighed for at lagere din produceret overskudsstrøm. Med et hybrid solcelleanlæg, får du monteret et solcelle batteri som kan lagere din overskudstrøm, så den kan bruges på et senere tidspunkt.

Men hvordan virker solcelle batteriet så? Når du investerer i et solcelleanlæg med tilhørende solcelle batteri, fungere det sådan, at solcelle batteriet holder styr og beregner mængden af produceret strøm, samt huset aktuelle forbrug. Den lille computer beregner altså den produceret strøm kontra forbruget i boligen, når der så bliver beregnet til at være overskudsstrøm, sørger computeren for at lagere overskudstrømmen i solceller batteri.

Hvor placeres solcelle batteri?

Der kan være nogle væsentlige fordele ved at få monteret sit batterianlæg indendørs. Dette anbefales da dit ny investeret hybridanlæg altid skal være tempererede og derfor har bedst af at være i tempererede omgivelser.

For at dit hybridanlæg ikke forringes eller nedbrydes, skal temperaturen være på et niveau mellem 5 – 35 grader, for at opnå de bedste og mest optimale vilkår for længst mulig levetid.

Der anbefales derfor at din solcelle batteribank stilles et af følgende steder:

 • Lukket og gerne isoleret skur eller garage
 • Bryggers eller teknikum
 • Kælder eller loft – Helst isoleret

Lad os rådgive dig.

Vi hjælper dig hele vejen. Vores veluddannede rådgivere står klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Ud fra informationer om dine el-forbrugsvaner, montage- og opsætningsmulighederne og dit budget, finder vi en helt perfekt løsning. Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af anlæggets ydelse, sammen med et helt uforpligtende tilbud inklusive montage og opsætning, som udføres af vores autoriserede solcellemontører.
Kontakt os på (+45) 7564 1899 eller igennem kontaktformularen herunder.

Læs mere på Ens.dk

Bliv klogere på solceller på Energistyrelsens hjemmeside vedrørende solceller.

Læs mere her:

HVAD HAR DU BRUG FOR?