vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Ladestander hjemme

Sidst redigeret: 27. marts 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind

Oplad din elbil nemt og sikkert med en ladestander hjemme

Vi køber hele tiden flere elbiler, og det betyder, at behovet for ladestandere vokser. Hvis du har valgt at skifte diesel- eller benzinbilen ud med en elbil, bør du også overveje at investere i en privat ladestander.

Det skal være nemt

Med en ladestander hjemme, kan du nemt og bekvemt sætte din elbil til opladning, hver gang du lander i garagen efter en lang dag.

Og når du skal afsted igen næste morgen, er din elbil klar til at tage dig fra a til b. Ingen omveje og ingen spildtid i hverdagen – lettere bliver det ikke!

Flere elbiler i EU

Hvad kræver det at have en ladestander til elbil hjemme?

Du skal have adgang til din eltavle og plads til installation af ladestander.

Det kan lyde og virke meget simpelt, når man skal have monteret sin nye ladestander i sin private bolig. 

Inden implementering og montering kræver det at du har rådført dig hos en autoriseret installatør. Det er nemlig essentielt for sikkerheden af din bolig og elbils strømforsyning. Som den primære opladnings mulighed for din indkøbte elbil, er det vigtigt at alt er installeret korrekt. 

Installation af ladestander, hvor skal den stå?

Der findes forskellige muligheder, når du skal have monteret din ladestander. De fleste elbilsejere vælger selvfølgelig at få den monteret tæt på boligen og hvor bilen skal holde parkeret.

Du har mulighed for at få sat ladestanderen op på en væg, dette kan både være på boligens væg eller i en garage, hvis huset har dette.

Ligeledes for at gøre det mere fleksibelt, findes der flere ladestandere, hvor det er muligt at få monteret en fritstående pæl, hvor ladestanderen, vil kunne påmonteres.

Er du i tvivl om dine muligheder, står VS Automatic til rådighed til at hjælpe dig med rådgivning og montering af dette. Og du skal derfor ikke selv bekymre dig om placering og korrekt installation.

Se vores sortiment.

Kan man nøjes med mormorladekabel?

Det anbefaledes at ”mormor” ladekablet kun bruges som en nødløsning. Navnet mormor kabel er også kendt som ”nød-ladekabel” og ”gæste ladekabel”. Dette fordi det oftes bruges, hvis man er steder, hvor en ladeboks ikke er mulig at tilgå.

Ved brug af mormorkabel, betyder dette at opladningen oftest kan tage lang tid – op til flere timer før batteriet er fuldt opladt, samt er det ikke bygget til at kunne oplade en elbil, da der kan opstå store overbelastninger over længere tid.

Dette undgår man ved at få installeret en ladestander hjemme.

Ladestanderen sørger for fuld opladning hver morgen

Efter at du har fået installeret og implementeret en ladestander på dit areal. Kan du være sikker på at vågne op, til en fuld opladt bil. Så længe elbilen er sat til ladestanderen selvfølgelig.

Du er sikret strøm på din elbil, hver gang du skal bruge den. Dette giver dig også mindre bekymringer og mere frihed i forhold til opladningen af din elbil i løbet af dagen.

Flere modeller har desuden mulighed for at installeres til hvornår bilen skal oplades og du derfor kan opnå den billigste opladnings pris. (prisen for din el)

Er du interesseret i at læse alt om elbil opladning, så tryk her: Elbil opladning

Ladestanderen skal installeres af en professionel

I de fleste tilfælde kan du selv bestemme, om din private ladestander skal hænge på en mur eller sættes på en fritstående pæl. Det er langt hen ad vejen op til dig, men der er også forhold, du skal være opmærksom på.

Først og fremmest er det nemlig vigtigt at sikre, at dit elnet er rustet til at håndtere elbilopladning, og selve installationen skal også foretages efter gældende lovgivning.

Det er derfor vigtigt, at du rådfører dig med en autoriseret installatør allerede undervejs i dine overvejelser. Han eller hun kan nemlig rådgive dig om den bedste løsning til din bolig og installere ladestanderen sikkert og korrekt.

Læs mere om installation af ladestandere hos VS Automatic

Lad op med ro i maven

Som en tilføjelse til ladestanderen kan du vælge at købe det, der hedder dynamisk lastbalancering. 

Den sørger for, at elnettet ikke bliver overbelastet, så sikringer i huset eller udenfor springer, hvilket kan være både dyrt og besværligt.

Når du har sat din elbil i opladeren, holder lastbalanceringen hele tiden øje med, hvor stor den samlede belastning på dit elnet er. Hvis den er for stor, skruer den ned for effekten i opladeren.

Så snart der er ”plads” til opladerens fulde effekt igen, skruer den op. På den måde kan du lade din elbil op derhjemme, uden at overbelaste dit elnet.

Er der penge at spare med en ladestander hjemme?

Når du selv ejer den ladestander, du har stående i garagen, slipper du for de løbende udgifter, der er forbundet med at leje en ladestander eller lade på offentlige ladestationer.

Samtidig kan du sikre dig, at du betaler mindst muligt for den strøm, du lader med.

Med en intelligent ladestander, som dem vi forhandler hos VS Automatic, kan du nemlig indstille din ladestander til at lade, når strømmen er billigst.

Du kan også vælge at åbne din ladestander for offentligheden og lade andre elbilejere finde og oplade deres bil med din ladestander. Du bestemmer selv, hvornår ladestanderen skal være åben, og du sætter selv en pris på, hvad det skal koste at lade hos dig. På den måde kan du få en økonomisk gevinst ud af at eje en ladestander.

Til sidst kan du få refunderet afgiften på den el, du lader din bil med. Der findes forskellige tjenester, der kan hjælpe dig med at søge refusion for elafgiften. Læs mere her.

Bliv endnu klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du investerer i en privat ladestander i vores e-bog om emnet, som du finder her: Værd at vide om din private ladestander til elbil.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.