Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Slip for beskatning af din ladestander til el-firmabil

Sidst redigeret: 23. august 2022 / Skrevet af: Kristian Juul

Har du en firmabil, som enten er en elbil eller en plugin-hybridbil? – Så er der godt nyt til dig. Du kan nemlig slippe for beskatningen på din firmabil, hvis det er en elbil eller plugin-hybrid. Der er dog 6 betingelser, som du skal være opmærksom på. Bliv klogere i dette indlæg. 

Hvis din arbejdsgiver har betalt og stillet en ladestander til rådighed for dig privat (efter d. 1. juli 2021) skal du ikke beskattes heraf, hvis du opfylder en række betingelser:

1️⃣ Omkostningerne til køb af ladestanderen samt installationen, skal være dækket af arbejdsgiveren.

2️⃣ Du skal have en el- eller hybrid-firmabil, som du bliver beskattet af.

3️⃣ Arbejdsgiveren skal stå som ejer af ladestanderen.

4️⃣ Ladestanderen må kun benyttes til opladningen af el-/hybrid-firmabilen – bruges den til privat, skal du beskattes af dén del.

5️⃣ Ladestanderen skal have en særskilt måler, således at arbejdsgiveren kan kontrollere, om forbruget af el på ladestanderen svarer til antal kørte kilometer.

6️⃣ Har du både en firma elbil og en privat elbil, som skal bruge sammen ladestander, skal der opsættes en separat elmåler (en såkaldt bi-måler) for at føre det korrekte forbrug tilbage for firmabilen.

Hvad sker der med beskatningen af ladestanderen, hvis jeg stopper med at arbejde?

Hvis du er blevet beskattet af firma elbilen i minimum 6 måneder (efter d. 1. juli 2021), vil det være skattefrit at overdrage ladestanderen fra arbejdsgiveren til dig.

Læs også: Alt hvad du skal vide om ladestandere til hjemmet.

Beskatning af andre omkostninger forbundet med el-firmabil

Har du andre omkostninger forbundet med din el-firmabil, kan du også slippe for beskatningen af disse og i stedet pålægge din arbejdsgiver dem. Det er dog et krav, at omkostningerne er direkte henførbare til firma-elbilen og dermed kan adskilles fra dit private elforbrug.

Er du arbejdsgiver, skal du bestemt ikke snydes!

Efter indførelsen af de nye beskatningsregler i juli 2021, er der også vedtaget en ny lov, som tilgodeser selvstændige og hovedaktionærer. Du kan, som selvstændig eller hovedaktionær nemlig også få lov til at slippe for beskatning af ladestandere privat.

Læs mere om reglerne på skats hjemmeside.

Derudover kan virksomheden også få godtgjort elafgift på ladestandere, som er opsat hjemme hos medarbejderne. Ladestanderen skal dog stadig være i drift på virksomhedens regning samt risiko. Derudover skal der placeres en måler på ladestandere, som kan opgøre elforbruget.

Hvorfor skal du vælge VS Automatic?

Hos VS Automatic har vi stor erfaring med montering og installation af ladestandere. Du kan se vores udvalg nedenfor. 👇🏼

Finder du det for svært at vælge, kan du her med fordel se hvilken ladestander du skal vælge.

Helle valgte en ladestander

Helle fik installeret en ladestander. Læs om hendes oplevelse her.

Luca udtaler: ”Det var ikke den store overvejelse jeg skulle tage til at sige ja tak, til en af deres ladestandere. Det er vigtigt for mig, at når jeg har taget en beslutning, så går der ikke lang tid fra ide til handling.

Jeg kan i hvert fald godt anbefale VS Automatic til opsætning af ladestander til elbil! Man får en hurtig hjælp og en god behandling. Jeg giver helt sikkert servicen 5 stjerner.”

Vi har flere tilfredse kunder, som har fået monteret og installeret ladestandere af os. En af dem er Kurt Mejer, hvis udtalelse du kan læse herunder. Hvis du vil læse mere om Kurts oplevelse, skal du blot klikke her

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

Kasper kontakt

Hjælp til valg af varmepumpe?

Jeg hjælper gerne med rådgivning!

    Kurt er ikke den eneste, der har en ladestander fra os. Helle, fra Bygholm Dyrehospital, har også haft nogle af vores medarbejdere på besøg. Læs om besøget her.

    Brug for rådgivning?

    75 64 18 99

    Anbefalede indlæg

    Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.