Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Sådan opvarmer varmepumper huset på 30 minutter​

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

Bliv klogere på varmepumper

Læs indlægget ‘Varmepumper opvarmer huset på 30 minutter’​ og bliv klogere på Inge og Niels Jørgens erfaringer.

Da parret byggede huset for 37 år siden, var de godt tilfredse med, at grunden var med el varme. De sparede 80.000 kroner, i forhold til de grunde der havde indlagt fjernvarme. De var de sikre på, at de kunne opvarme huset i mange år, for den sum penge. Men el priserne er jo som bekendt, kun gået i én retning siden.

Selv om familien indtil nu har suppleret elvarmen med en brændeovn, var det som om det ikke helt var nok. De syntes stadig huset var koldt. ”Jeg ville egentlig helst have haft et pillefyr. Men det sagde Inge nej til, da vi så hvor svært min mor havde ved, at løfte sækkene op til påfyldning. Så da naboen fik installeret en varmepumpe og snakkede rigtig godt om den, var valget ikke så svært. Vi havde dog nogle betænkeligheder, ved at skulle have sådan en stor klods hængende i stuen. Nu har vi haft varmepumpen i en lille måned, og bemærker den nærmest ikke længere”, fortæller Niels Jørgen.

”Vi ringede til VS-Automatic og fik et rigtig godt tilbud på to luft til luft varmepumper. Og et par dage senere kom der to mand og installerede de dem. Vi gik en tur rundt om huset og fandt i fællesskab frem til hvor de skulle sidde, for at vi fik bedst udbytte af dem. Vi blev enige om, at sætte en op i stuen og en i den anden ende af huset, i et af værelserne, så de både kan opvarme og ventilere luften.”

Vil du læse mere om varmepumper? Hvad er en varmepumpe

Nu bliver brændeovnen kun brugt for hyggens skyld

Luft til luft varmepumperne kommer til at erstatte adskillige rummeter træ til brændeovnen. Inge og Niels Jørgen har planer om kun at bruge varmepumperne i fremtiden til opvarmning, og så måske tænde op i brændeovnen engang i mellem for hyggens skyld. Denne beslutning tog de, efter de oplevede hvor hurtigt varmepumperne kunne opvarme huset. ”På sådan en kold og blæsende dag, syntes vi, at huset var så koldt, så vi tændte begge varmepumper på 21 grader. I løbet af kun en halv time var hele huset varmt, hvilket ellers ville tage en hel dag for el radiatorerne at varme op. Hvilket jo egentlig ikke er så underligt, da varmepumpen yder næsten 5 gange mere end radiatorerne gør på den samme mængde strøm.”

”Vi fik en rigtig god rådgivning fra VS-Automatic, med hensyn til hvilken varmepumpe, der passede til husets størrelse og vores behov. Samtidig sørgede de for, at søge energitilskuddet for os, hvilket jo ellers er en af de ting man nemt glemmer at få gjort”, fortæller Niels Jørgen og Inge tilføjer: ”De har i det hele taget gjort det så nemt for os, vi skulle ikke engang gøre rent efter, at håndværkerne havde været her”.

Mangler du en varmepumpe?

Var du klar over, at varmepumper opvarmer huset på 30 minutter?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.