vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Dérfor skal du vælge en varmepumpe til erhverv

Sidst redigeret: 17. august 2022 / Skrevet af: Kristian Juul

Er din virksomhed også blevet påvirket af stigende gaspriser? Og leder I efter en ny og mere miljøvenlig energikilde til erhverv? Så kan det være, at du skal vælge en varmepumpe til erhverv. En luft til vand varmepumpe er næsten helt lydløs og bedre til at udnytte den producerede varme fuldt ud.  

På baggrund af det minimale udbud af gas – og dermed den stigende efterspørgsel på alternative energiforsyninger, kan det være svært at finde hoved og hale i hvilken energikilde, som er den bedste for dig.

Har du brug for rådgivning omkring luft til vand varmepumpe til erhverv? Så kontakt os her 👇🏻

Fjernvarme eller luft til vand varmepumpe

I Horsens kommune har der været et ønske om at understøtte den grønne omstilling. For nogle virksomheder gælder dette efterspørgsel af fjernvarme. Dog skal du ved fjernvarme have gravet på din grund for at tilslutte dig fjernvarmenettet, og hvis du endnu ikke har gjort det, kan en luft til vand varmepumpe lige netop skåne dig for dette.

Både fjernvarme og en luft til vand varmepumpe er miljøvenlige varmekilder. Der er dog fordele og ulemper ved begge, som gør dem ideelle i forskellige situationer. 

Luft til vand varmepumper er næsten helt lydløse. En luft til vand varmepumpe kræver ingen tilførsel af fjernenergi. Den opvarmer brugsvand ved at omdanne luft til energi, dernæst til en gasform og tilføre dette til brugsvandsbeholderen. Det opvarmede brugsvand ledes dernæst ude i radiatorer, gulvvarme eller til et dejlig varmt brusebad. En luft til vand varmepumpe vil dermed gøre dig nærmest selvforsynende. 

Fjernvarme er både lydløs og lugtfri, samt selvkørende fra den første dag efter tilføjelsen. Fjernvarme er, som navnet antyder, en energi som er udvundet andetsteds og derefter tilført til bygningen.

Læs mere om forskellen mellem varmepumpe og fjernvarme her: Hvorfor du skal vælge varmepumpe vs. fjernvarme 

Præisoleret rør til fjernvarme

Eksempel på præisolerede rør til fjernvarme

LTV varmepumpe udedel

Eksempel på udedel til luft til vand varmepumpe

7 fordele ved en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe til erhverv kan give din virksomhed en grønnere profil og en lavere energiregning. Der er dog yderligere fordele:

 • Varmepumpen forbrænder ikke fossile brændstoffer. Den er derfor mere miljøvenlig og du vil ikke opleve lugtgener.
 • Varmepumpen optager energi fra luften gennem udedelen og dermed er du “selvforsynende”. 
 • Du er sikret effektiv opvarmning hele året rundt – også når der er frost.
 • Varmepumpen er særlig godt egnet til vandbåren opvarmning gennem fx radiatorer og gulvvarme, da den har en lav fremløbstid. 
 • En varmepumpe er meget energieffektiv, da den forbruger færre kWh end den producerer.
 • Varmepumpen kræver minimal vedligeholdelse, da den ikke skal påfyldes med biologiske eller fossile brandstoffer. Den kræver kun ét årligt serviceeftersyn
 • En varmepumpe kan give dig en strømbesparelse på op til 80%, når du skifter fra olie-, gas- eller træpillefyr.

Du kan læse mere om luft til vand varmpumper her: Luft til vand varmepumpe

Som et supplement til en luft til vand varmepumpe, er en luft til luft varmepumpe en genial mulighed. – Især til lagerrum, kontor eller mindre område der kræver opvarmning eller nedkøling og ikke allerede har radiatorer eller gulvvarme installeret. 

Du kan læse mere om luft til luft varmpumper her: Luft til luft varmepumpe

Dét kan du få i tilskud til varmepumpe som erhverv

Vidste du, at du som erhvervsdrivende også kan få tilskud til energioptimering?
Energistyrelsen har oprettet erhvervspuljen, hvor private virksomheder kan få tilskud fra. Dette tilskud kan dække op til 50% af omkostningerne ved projektet.

Processen består af en to-faset ansøgningsrunde. Første fase er en indledende ansøgning, som sendes efter puljen åbnes. Herefter begynder fase 2, hvor den endelige ansøgning sendes afsted. Ansøgningen går så gennem en sagsbehandling, som varer 6-8 uger, hvorefter du får at vide, om din ansøgning er godkendt. Så skal projektet blot gennemføres, hvorefter du kan få udbetalt tilskuddet. Gennemførelsen af projektet og udbetalingen skal dog ske indenfor to år og tre måneder. Processen kan ses herunder. 👇🏻

Erhvervstilskud_ansøgningsguide

Du kan læse mere og søge om tilskud fra erhvervspuljen her: Søg tilskud til varmepumpe

Professionel rådgivning og installation

Vi har mange års erfaring med montering og installering af varmepumper – både luft til vand og luft til luft. Du kan se vores udvalg af luft til vand varmepumper herunder. 👇🏼

Vi har flere tilfredse kunder, som har fået monteret og installeret luft til vand varmepumper. Men tag ikke vores ord for det. – Tag Lars’ ord for det. 👇🏻

Lars_Ideskilte_anmeldelse
“På grund af de stigende priser på energi, og ønsket om en grønnere løsning, som kunne arbejde sammen med vores solceller, valgte vi en luft til vand varmepumpe. Kasper kom bare ud og brugte en dags tid på at montere og installere varmepumpen. – Så var det bare fixet og vi er meget tilfredse med løsningen.”
Lars
Ejer af Idéskilte

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

Kasper kontakt

Hjælp til valg af varmepumpe?

Jeg hjælper gerne med rådgivning!

  Anbefalede indlæg

  Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.