Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Hvorfor du skal vælge varmepumpe vs fjernvarme

Sidst redigeret: 13. januar 2021 / Skrevet af: VS Automatic

I den her artikel kommer du til, at læse om varmepumpe vs fjernvarme.

Besparelser og miljø er noget dig og mig har i tankerne. Vil du også gerne spare penge alle de steder der er mulighed for det? men du ved ikke hvordan det kan lade sig gøre? Både du og jeg vil også gerne være med til at gøre Danmark mere grøn, men hvad vil gøre en forskel. Har det en betydning, hvis vi gør de små ting?

Varme er noget du, din nabo og jeg skal have, dog er der mange forskellige varme kilder og det kan ikke altid være helt let at finde rundt i. Ved du hvordan du kan spare mest, hvad der er bedst for miljøet og hvad der passer til dit hjem?

Hvis ikke du ved det, har VS Automatic fundet fordele og ulemper ved varmepumper vs fjernevarme. Så du kan få de bedste værktøjer til, at vælge hvad der passer bedst til dig, om der er penge at spare og om man kan gøre noget godt for miljøet.

Hvilke fordele er der ved varmepumpe vs fjernvarme?

Fordele ved varmepumpe luft til luft

hvilke-fordele-er-der-ved-varmepumpe-vs-fjernvarme

Ved en luft til luft varmepumpe, kan man nemt sparre nogen penge. Det er en investering der hurtigt bliver tjent hjem igen, det kan tage omkring 2-4 år. I selve varmepumpen flyttes mere energi, end bruges strøm.  Hvilket giver en besparelse i forhold til miljøet. Ved at holde øje med SCOP-værdien, kan det ses hvor meget mere energi den leverer, i forhold til hvor meget elektricitet den bruger.

Opsætningen af varmepumpe luft til luft er meget simpel. Det tager omkring en dag. Så har VS Automatic udskiftet din gamle varmekilde, med varmepumpen luft til luft.

Du kan spare penge

Udover at du kan sparre penge og det er hurtigt at få installeret, kan varmepumpen varme huset op. Den giver et godt indeklima og den kan også køle husstanden ned.

Hvilket gør, at i de varme sommermåneder er det muligt at køle huset ned. Så du kan få en god nattesøvn, uden at det er for varmt eller for koldt. For at finde ud af hvor god effekt det har i forhold til andre varmepumper, skal du kigge på seer værdi, som viser hvor effektivt den afkøler.

Til sidst men ikke mindst, selve varmepumpen har digitale funktioner og den er nem at bruge. Da der kan være mulighed for at, installere en app som kan styrer varmepumpen luft til luft, uden at du selv er i huset.

Fordele ved varmepumpe luft til vand

Læs mere om varmepumper her: varmepumpe luft til vand

Fordelene ved en varmepumpe luft til vand, er at den næsten er helt lydløs. Ved at kigge på DB, kan du se hvordan støjniveauet ligger.

Derudover er den miljøvenlig, da den både benytter brugsvand og alt varmen bliver udnyttet til det fulde. På den måde falder dit CO2 slip og du sparer på din varmeregning.

VS Automatic fjerner både din gamle varmekilde og installere din nye varmepumpe luft til vand hvilket gør, at du ikke skal gøre andet end at lukke os ind.

Fordele ved fjernvarme

fordele ved fjernvarme

Når du skal vælge mellem varmepumpe vs fjernvarme kan du se på både fordelene og ulemperne. Fjernvarme er lydløst og lugtfri, så du ikke bliver generet af det i sin hverdag.

Fjernvarmen er selvkørende fra dag 1. Hvilket betyder, at den bliver sat i gang og efter det skal der ikke gøres noget.

70% af fjernevarmes energi kommer fra sol, vind og affald osv. Hvilket betyder at der bliver genbrugt de forskellige energier og prøver at gøre det mere miljø bevidst. Hvis du går fra olie til fjernvarme, vil du kunne spare en del penge.

Hvad så med ulemperne ved varmepumper vs fjernvarme?

Ulemper ved varmepumpe luft til luft

  • Støj kan forekomme
  • Under -20 grader vil den ikke kunne klare

Ulemperne ved varmepumpe luft til luft er at, udendørsdelen kan larme en smule, det er dog forskelligt fra model til model, hvordan støj niveauet er.

Det kommer også an på hvem man er som person, da det er forskelligt fra person til person, hvad man ser som støj. Ved at kigge på DB kan du se hvordan det ligger ved de forskellige modeller.

Derudover ville en ganske normal varmepumpe luft til luft ikke fungere i under -20 grader. De nye og dyre varmepumper ville godt kunne klare det, men man ville også kunne se det på sin elregning.

Ulemper ved varmepumpe luft til vand

  • Større investering
  • Larm fra udendørsanlæg

Ved luft til vand varmepumpen, kan det være en ulempe af de koster en del mere end luft til luft. Da priserne er noget højere end ved varmepumpen luft til luft. Det kan dog sagens betale sig, da man vil kunne indtjene det igen og have en besparelse på længere sigt.

VS Automatic står klar til at hjælpe dig med at beregne og rådgive dig, så du kan få en god investering. Derudover er der mere støj fra udendørsanlægget, hvilket kan forstyrre hvis den står tæt på soveværelse, stue og naboer.

Ulemper ved fjernvarme

  • Svært at finde det rigtige match til dit hus
  • Varmen bliver ikke udnyttet

Det kan være svært at finde et anlæg som passer til dit hus. Hvilket kan betyde man skal ud og lede og det kan være at det kræver en del flere samtaler, med forskellige forhandler.

Det er muligt at undgå den udfordring ved at finde den rigtige installatør til at udfører arbejdet, hvilket VS Automatic kan hjælpe dig med. Varmen vil heller ikke blive udnyttet fuldstændigt, hvilket gør at man kan tabe varmen og det vil undslippe.

Hvis du har brug for hjælp om din varmepumpe vs fjernvarme, herunder spørgsmål eller rådgivning, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores hjemmeside eller giv os et kald på telefonnummeret ”75 64 18 99”.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.