vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Carsten fik varmepumper med energitilskud

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul

Hvis du har haft et pillefyr, ved du nok, hvor bøvlet det kan være at holde i gang. Carsten Wengel har flere gange om ugen gennem de seneste 20 år slæbt træpiller, rodet med brændkammeret og gjort sit bedste for at få sit pillefyr til at køre godt. Men det blev aldrig godt.

Er det så bare fordi, Carsten har ti tommelfingre og ingen teknisk sans? Nej! 

Han er ingeniør og elsker at få tekniske løsninger til at spille optimalt. Derfor endte han også med at lede efter bedre løsninger end at købe et nyt pillefyr.

Carsten bor lidt ude på landet, så fjernvarme er ikke en mulighed. Til gengæld kunne han have løst sit behov for opvarmning med solfangere eller jordvarme. De løsninger ville bare blive for dyre i forhold til varmepumper med energitilskud.

Vil du læse mere om varmepumper? Hvad er en varmepumpe

“Så det var oplagt, at vi skulle have varmepumper med energitilskud. Især efter den udvikling teknologien har været igennem de seneste 5-10 år, som har gjort den langt mere effektiv,” siger han.

VS Automatic er certificeret VE-installatør, så hos os kunne han få vejledning til varmepumper med energitilskud, svar på de sidste spørgsmål om løsningerne og en god varmepumpe pris.

Hurtigt tilbud på varmepumper med energitilskud

*Pling* sagde det derfor i vores indbakke.

Det var Kasper Steffensen – en af vores elektrikere med speciale i varmepumper – der åbnede Carstens mail først. Han skyndte sig til telefonen, og kort efter havde de to aftalt et møde.

“Der gik mindre end et døgn, før Kasper kom forbi til en snak. Lige fra første dag sagde han, at det var en nem opgave at skille mig af med pillefyret. Dagen efter var der et tilbud på luft til vand varmepumpe herhjemme og luft til luft varmepumpe i vores sommerhus. Prisen var god, men det første møde var afgørende,” husker Carsten.

Og faktisk var det sommerhuset, vi skulle hjælpe i først. Carstens sommerhus ligger i Vestjylland, så Kasper sørgede for at komme på besøg en lørdag, hvor Carsten var derude. Det gik hurtigt med at få installeret den nye luft til luft varmepumpe i sommerhuset, så Carsten kunne gå i gang med at pille sine gamle el-radiatorer fra 70’erne ned.

God effekt af luft til luft varmepumper

Før skulle Carsten og konen beholde overtøjet på, når de kom ud til sommerhuset om efteråret og vinteren. Så måtte de tænde op i brændeovnen og drikke skoldhed kaffe for at holde varmen, mens sommerhuset blev varmet op.

“Den helt store fordel er, at vi kan tænde pumpen, når vi kører fra Horsens. Så er der varmet op, når vi kommer, og vi kan starte med at lave med i stedet for at vente på varmen.”

Men midt i hedebølgen i august 2020 fik Carsten gavn af, at hans luft til luft-varmepumpe i sommerhuset også kan køle som en slags aircondition. Når det blev meget varmt, var han nødt til at åbne alle døre og vinduer og sætte blæsere op for at gøre det rart at være i sommerhuset.

Hvordan køler en varmepumpe?

Selvom det hedder en varmepumpe, kan luft til luft varmepumper også køle. Du kender nok princippet fra dit køleskab. Det holder maden kold ved at skabe varme på bagsiden. En varmepumpe fungerer normalt omvendt, så den afgiver kulde udenfor for at sikre dig varme indenfor. Men når du vælger kølefunktion på din varmepumpe, vender den bare processen om, så du kan holde hovedet koldt hele sommeren.

Med den nye Panasonic luft til luft varmepumpe i sommerhuset kunne Carsten bare skrue ned for temperaturen på luften og nyde det tempererede indeklima. Det gav ham en god idé til det arbejde, som vi snart skulle lave på hans hjemmeadresse.

“Da vi mærkede effekten i sommerhuset, tænkte vi, at en lignende luft til luft varmepumpe kunne være god at få installeret på førstesalen, hvor vores teenagedatters værelse ligger. Så jeg spurgte Kasper, om vi ikke kunne lave en dobbelt op på den løsning.”

Luft til vand varmepumper erstattede pillefyr

Se den eneste negative ting Carsten Wengel har at sige om sin luft til vand varmepumpe i videoen her:

Kasper var hurtig til at gribe bolden og lægge den mindre luft til luft varmepumpe med i tilbuddet på installation af luft til vand varmepumpe i privaten. På andendagen var vi tidligt færdige med den montering af luft til vand varmepumpe som erstattede det gamle pillefyr. Så der installerede vi luft til luft varmepumpen på teenageværelset, hvor den kan køle ned om sommeren, når der stiger for meget varme op til førstesalen fra resten af huset.

Faktisk har Carsten fået ret meget ud af at skifte sit gamle pillefyr ud med luft til vand varmepumper.

  • Nu skal han ikke slæbe på træpiller eller bøvle med sit fyr
  • Luft til vand-varmepumpen er gemt væk bag hans garage-bygning
  • Han har fået et helt nyt værksted, fordi pillefyret blev erstattet af et lille display på væggen
  • Som om de gældende varmepumpe priser ikke var gode nok, har han også fået håndværkerfradrag

Vil du også skifte til varmepumper med energitilskud eller håndværkerfradrag nu eller i 2021?

Gør som Carsten og ring til vores varmepumpe-specialist Kasper Steffensen på 75 64 18 99. Så er du sikker på at få helt klare svar på alle dine spørgsmål.

Vi vejleder dig også gerne i at søge energitilskud, beregne håndværkerfradrag eller indberette håndværkerfradrag.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.