Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Udtalelse fra vores praktikant Kasper – programmør

Sidst redigeret: 10. december 2021 / Skrevet af: VS Automatic

Hvem er jeg og hvorfor blev jeg programmør praktikant hos VS Automatic

Mit navn er Kasper, jeg er 27 år og studerer Automationsteknologi i Hedensted.

Automationsteknologi handler om alt indenfor programmering. Hvor man lærer at programmere og får en forståelse af det. Det er meget indenfor PLC og maskine programmering. Jeg startede som programmør praktikant hos VS Automatic i september 2021 og slutter i april 2022, hvor jeg har været i praktik i små 10 måneder.

Jeg valgte VS Automatic, fordi jeg godt kunne tænke mig at være et lille sted. Ikke fordi VS Automatic er et lille firma, men når det kommer til programmeringsafdelingen, er det et relativt lille team. Hvilket gør, at de laver mange forskellige slags opgaver indenfor programmerings verden. 

I og med at jeg ikke har så meget erfaring indenfor faget, kunne jeg godt tænke mig at komme ud og se lidt af det hele. I stedet for at komme ud i en stor virksomhed, hvor de har specialiseret sig indenfor ét emne. Eller hvor det hele kører i højt tempo med travlhed. Så det store team måske ikke har tid til at besvare spørgsmål og hjælpe. Det har været fedt med et relativt lille hold, hvor jeg kan høre om, hvad de hver især har gang i. Man lærer folk bedre at kende, end hvis det havde været et kæmpe programmeringsteam. Så størrelsen og den brede vifte af arbejdsopgaver, havde kæmpe betydning for mit valg af praktiksted.

Mine arbejdsopgaver og forventninger

I starten af mit praktikforløb, som programmør praktikant fik jeg et margarine anlæg. Som var et udsnit af en gammel “rigtig” opgave. Den fik jeg for, at jeg kunne se hvilke værktøjer VS Automatic brugte, når de programmerer. Samt hvilket program man kan designe brugerflader i. På den måde fandt jeg ud af, hvordan VS Automatic sådan nogenlunde arbejder. I forhold til programmering og hvilke standarder, de har. Det fungerede supergodt for mig. Fordi det ikke var en fiktiv opgave. Men i stedet en opgave, som faktisk var blevet brugt i den virkelige verden.

Lige nu sidder jeg og kigger på et bryghus, som er et rigtigt projekt. Som jeg skal hjælpe VS Automatic’s programmør Christian med. Så nu er jeg ved at finde hoved og hale i det.

De forventninger jeg havde til mit praktikforløb hos VS Automatic, var at jeg ville få lov at prøve kræfter et projekt. Som bliver brugt i den virkelige verden og ikke kun er fiktive opgaver. Det giver mig motivation, at det er en opgave, som skal ud til kunden. Det skaber både værdi for VS Automatic og mig selv. Da jeg får lov til at prøve kræfter med en reel opgave og få noget erfaring.

At jeg arbejder med rigtigt projekt, gør også, at jeg har nemmere ved at gå ind og spørge om hjælp og stille spørgsmål. Da det også skaber værdi for dem. I forhold til hvis jeg havde en fiktiv arbejdsopgave. I sådan en situation ville jeg føle, at jeg spildte deres tid, da jeg skulle ind og afbryde og forstyrre dem i deres arbejde.

VS Automatic har levet op til mine forventninger, da jeg pt sidder med et projekt, som skal ud til en kunde. Jeg har også lavet en lille styring til et rigtigt projekt, som jeg var med ud og hjælpe med at sætte op. Så stedet lever fuldt op til forventningerne.

Min tid hos VS Automatic

Hvis noget skulle være gjort anderledes, så er det nok et ønske om, at der var blevet brugt lidt mere tid, på at sætte mig ind i hvordan tingene fungerer. Men jeg har også fuld forståelse for, at folk har travlt, og at de også er nødt til at bruge tid på andet. Der er måske også 2 sider af denne sag. Da jeg personligt har det lidt stramt med, at gå ind og forstyrre nogen, som sidder og arbejder. Som har nogle deadlines, der skal overholdes. Jeg kunne også bare selv have henvendt mig noget mere. Men det har været meget selvstændigt, så hvis både VS Automatic og jeg prøver at ændre det, så ville det være super. Men jeg synes hele mit forløb har været super godt.

Jeg kan godt lide at arbejde selvstændigt, men det er også vigtigt for mig med en sparringspartner. Derfor har jeg nydt godt af at snakke med Rasmus og Bjørn, som er programmører hos VS Automatic. De har taget den samme uddannelse, som jeg er ved at tage. Hvilket gør, at de måske bedre kan sætte sig ind i de problemstillinger, jeg sidder med, og jeg har nemmere kunne få inspiration fra dem.

Programmør praktikant Kasper (med længere hår)

Skønt med krav og udfordringer

Min tid hos VS Automatic har været god. Med spændende udfordringer, og der er blevet stillet krav til mig. Det har været godt for mig, da jeg synes, det er fedt at skabe værdi for virksomheden. Mine forventninger til resten af forløbet er, at projektet, som jeg sidder med nu, tager den tid, jeg har tilbage. Derudover har jeg også nogle skoleopgaver, som skal laves samt forberedelse til slutprojektet i skolen.

Jeg vil gerne anbefalede VS Automatic, hvis praktikanten evner at arbejde selvstændigt. Så er det et super godt sted at komme hen. Hvis man har lyst til at lave noget, som skal ud til en kunde. Så er det et godt sted, med rig mulighed for at lære meget, hvis man selv lægger sig i selen. Det hele handler nok meget om, hvilken person man er. Hvis man er selvstændig, passer man godt ind herude. Det er i hvert fald det, jeg har oplevet.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.