Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Fra gammelt oliefyr til luft til vand varmepumpe

Sidst redigeret: 22. april 2022 / Skrevet af: VS Automatic

Efter mange år med et oliefyr ønskede Karen at skifte sin varmekilde til en mere vedligeholdelsesfri mulighed. Oliefyret havde udtjent sin pligt, og der skulle nu en nyere og mere pålidelig varmekilde i hjemmet i Østbirk. Husets varmeforsyner gik derfor fra oliefyr til luft til vand varmepumpe.

Karen Jensens gamle oliefyr havde klaret jobbet med at varme huset op de sidste mange år. Men vedligeholdelsen af oliefyret og tidernes skiften gjorde, at Karen og hendes børn vendte muligheden for at skifte til en mere vedligeholdelsesfri varmekilde.

Jagten på en ny varmekilde

Karen og hendes børn var derfor på jagt efter en ny varmekilde. Efter en del overvejelser faldt valget på en luft til vand varmepumpe. De tog derfor kontakt til VS Automatic. Karen kendte HJ Valeur butikken i Østbirk, som er en del af VS Automatic. Så der var slet ikke nogen tvivl om, hvem der skulle udføre arbejdet.

Sammen med Karen tog Kasper fra VS Automatic derfor et nærmere kig på hendes ønsker, for at finde ud af præcis hvilken varmepumpe, der passede bedst til Karens hjem:

”Jeg sagde til Kasper, at jeg altså ikke kan nøjes med 22 grader, men jeg vil have 24 grader. Og svaret var, at du kan få det lige, som du vil have,” fortæller Karen smilende.

Løsningen blev en luft til vand varmepumpe

Efter det indledende besøg blev alle parter enige om, at en Panasonic All in One 9 kw luft til vand varmepumpe var det rette valg til hjemmet i Østbirk. Herefter kunne etableringsprocessen startes op, og det gik hurtigere end Karen troede:

”VS Automatic var her en hel dag, og de lavede noget hele tiden. Jeg spurgte også, om de da aldrig skulle holde pause – og svaret fra Kasper var bare – ”nej, vi bliver ved, til vi er færdige,” fortæller Karen.

Larmer sådan en luft til vand varmepumpe?

Nogen mener, at en luft til vand varmepumpe kan være en smule støjende, hvilket Karen også havde hørt rygter om fra bekendte. Men her blev hun heldigvis også positivt overrasket:

”Jeg havde fået at vide, at sådan en varmepumpe larmer noget. Men det må jeg sige, det synes jeg altså ikke. Jeg kan godt høre den somme tider, men det er altså ingen ting.”

I jagten på en varmepumpe er det vigtigt at huske, at der findes mange forskellige mærker og modeller.

Læs mere om varmepumper her: varmepumpe luft til vand

God og hurtig service

Karen fik en hurtig installation af sin Panasonic luft til vand varmepumpe i april 2021. En tilpasset installation så den leverede de ønskede 24 grader indenfor. Det hele gik nemt og gnidningsfrit, hvilket Karen satte stor pris på:

”Jeg er blevet godt behandlet, og jeg er godt tilfreds”, fortæller Karen og forsætter: ”VS Automatic tog endda oliefyret med, da varmepumpen blev sat ind.”

Hun oplevede dog nogle enkelte indstillingsproblemer i begyndelsen, men her stod VS Automatic klar til at hjælpe:

”Jeg synes, at Kasper har været flink til at komme hver eneste gang, jeg har ringet. Han har endda sagt, at jeg altid bare kan ringe, for han vil altid tage telefonen – også i weekenden”, fortæller Karen.

Fra gammelt oliefyr til luft til vand varmepumpe indedel
Karen i huset i Østbirk – varmepumpens indedel er installeret i garagen.

Var en luft til vand varmepumpe så det rigtige valg?

Karen har nu haft sin varmepumpe i snart 1 år, og hun er ikke i tvivl om, at en luft til vand varmepumpe var det rigtige valg:

Det går stille og roligt med den.” Fortæller Karen grinende og forsætter: ”Og hvis der er noget, jeg får problemer med, så ringer jeg til Kasper.”

Er du interesseret i at få opsat en luft til vand varmepumpe? Eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne med en varmepumpe? Så tøv ikke med at tage kontakt til os. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til netop dit hjem.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.