vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Belysningsløsning til DSV Trafikcenter i Sverige

Sidst redigeret: 14. maj 2019 / Skrevet af: VS Automatic

Trafikcenter i Sverige

Belysningsløsning til Trafikcenter i Sverige – Din rådgivende installatør udarbejder hver dag belysningsforslag til mange forskellige størrelser og typer af projekter. DSV’s nye trafikcenter i Sverige er et eksempel på et af de større anlæg.

Det kræver fagfolk med flere ekspertiser at lave den ideelle belysningsløsning til så stort et projekt. Her er samarbejdet mellem de rådgivende installatører guld værd og samtidig en sikkerhed for Trafikcentret.

Til opgaven blev udviklet en række fleksible løsninger, hvor energi og funktionalitet blev prioriteret højt. Selv om elprisen i Sverige er forholdsvis lavere end i Danmark, så er et lavt energiforbrug og driftsomkostninger stadig af stor betydning.

3000 industriarmaturer på 87 kvadratmeter

Der er tale om enorme arealer. Distributionshallen og lagerhotellet udgør tilsammen ca. 87.000 kvadratmeter inklusive indskudte dæk og sluser mv. Her monterede vi ca. 3.000 industriarmaturer med forskellige lysfordelinger, bestykninger og installationsformer.

For at opnå den korrekte belysning mellem smalle reolgange, fik vi udviklet en specielt smalstrålende reflektoroptik. Som lyskilde blev der valgt T5 lysstofrør 2x80W monteret med dæmpbar elektronisk højfrekvens forkobling forberedt til DALI protokollen. (DALI står for Digital Addressable Lighting Interface). Armaturet var en variant af det effektive ToTo industriarmatur, der bl.a. udmærker sig ved høj virkningsgrad og præcis lysstyring. Vi valgte ’Long Life’ lysstofrør med en økonomisk levetid på 45.000 timer.

Lysstyring med sensorunits
For at opnå yderligere el-besparelser blev der til anlægget leveret et avanceret lysstyringsanlæg med en lang række forskellige funktioner. Til anlægget installerede vi 325 stk. kombinerede bevægelses- og dagslyssensorer. Kravet bestod bl.a. i sikker detektering af bevægelse fra 12 meters monteringshøjde.

Samtlige sensorer var på samme måde som armaturer monteret med stik og kabler. De kunne således monteres vilkårligt i installationen. Efter installationen af sensorenheder blev sensorernes funktioner programmeret fra gulvniveau. Eksempelvis belysningsniveau for dagslysstyringen, den enkle sensors tilhørsforhold i henhold til såvel zone som område samt mulighed for overordnet sluk/tænd af hele belysningsanlægget.

Bevægelsesfunktionen blev programmeret, således at 10 minutter efter registrering af bevægelse, blev lyset dæmpet til 10% af maksimal. Efter yderligere 30 minutter uden bevægelses slukkedes belysningen i det pågældende område. Ønsket om høj fleksibilitet og muligheden for at kunne optimere funktioner ved ændring af lokalernes indretning, blev også opfyldt.

Ønsker du rådgivning?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.