fbpx

Hvad koster ladestander til elbil?

Hvad koster en ladestander? Find ud af mere ved at læse artiklen

Hvad koster ladestander til elbil? Hvis du selv har overvejet muligheden for at købe en elbil i dit næste bilkøb, har du sikkert også tænkt over, hvad prisen på el egentlig er, og hvordan elbil opladning foregår. Nedenfor gennemgår vi de forskellige muligheder for opladning man har, og hvad de koster.

Hvad koster opladning af elbil hos privat uden abonnement?

Den gennemsnitlige pris er omkring 6 kroner per kWh når du tanker hos private operatører uden abonnement. De mindste elbiler har et batteri på 40 kW, og gennemsnitligt kører man 5,5 km på én kWh. Samlet set betaler du altså 240 kroner for en fuld tank, svarende til 220 km.

Undtagelsesvist kan man finde billigere optankning af strøm hos specifikke udbydere i form af kampagnetilbud. Tesla biler kan i øjeblikket (september 2020) tanke for 2,9 kroner per kWh hos Tesla ladestandere.

Vær opmærksom på, at du selv skal medbringe dit ladekabel ved opladning, idet typen kan variere efter hvilken bil du har. Der er også en risiko for at skulle vente i kø for at få adgang til en offentlig ladestander.

Ønsker du at se vores anbefalede produkter kan du klikke her: Ladeboks til elbil

Hvad koster opladning af elbil hos privat med abonnement?

Abonnementernes specifikationer er lidt forskellige, og giver hver især fordele til forskellige typer af billister. Hos de fleste udbydere kan du få et abonnement med en fast pris, dog med begrænsninger på forbrug. Inden man køber en abonnementsløsning hos en leverandør, bør man sikre sig, at der er tilgængelige standere i sin vanlige kørselsrute, du kan se ladestandere i Danmark her.

Læg mærke til, at der også skal betales et engangsgebyr ved etablering af abonnement.

En af de populære abonnementsløsninger er blandt andet ubegrænset tankning på alle udbyderens ladestandere, som jo selvfølgelig egner sig bedst til folk som kører langt hver dag, og evt. ikke altid overnatter derhjemme.

Alternativt kan man købe en ladebrik hos operatørerne og betale sine opladninger fra gang til gang i stedet. Hvis du vil vide mere om abonnementerne og priser på dette henvises til operatørernes egne hjemmesider.

Opladning af elbil med ladestander

Hvis du vælger at investere i en ladestander hjemme, skal du være opmærksom på, at der er en betaling for produktet, og samtidig en monteringspris, fordi den skal sættes op af en fagmand. Det vil sige, at du ved køb af en ladestander betaler for både et produkt og en serviceydelse i de fleste tilfælde.

Hvad koster en ladestander til elbil så i sig selv? Der er stor forskel på de individuelle ladestanderes egenskaber og specifikationer, og derfor varierer prisen også derefter.

Monteringspriserne er også varierende alt efter hvilken leverandør du vælger. Se mere information om priser på ladestandere og montering på VS-Automatics ved at klikke på linket.

Når produktet er monteret, vil fremtidige ladninger blive medregnet i din almindelige elregning. Det er vanskeligt at måle præcist hvor meget du betaler per ladning derhjemme, men det anslås at 1 kWh koster cirka 2,25 kroner derhjemme, og afregnes efter din almindelige strømpris. Bemærk i dine beregninger, at op til 10% af strømmen gennemsnitligt går tabt i en ladning.

Der er samtidig mulighed for at søge om refusion på en del af strømafgiften, hvilket potentielt sænker prisen yderligere. dette kan du læse mere om under processtrømaftalen. (Det er kun muligt for virksomheder at søge refusion på strømforbruget, private kan ikke søge refusion)

Det er værd at bemærke, at omkring 10% af strømmen går til spilde under opladningen, hvilket du skal have med i beregningerne.


Leje af ladestander

Flere leverandører tilbyder muligheden for at leje en ladestander. Dette fungerer på to måder.

Den første mulighed er hos boligforeninger, bilforhandlere, elektrikere eller lignende, som har lokale ladestandere stående i dit område. Find ud af mere om dette ved at undersøge dit lokalområde.

Den anden mulighed er at leje en ladestander til dit eget hjem, hvor den monteres af sælger. Du får en fast pris, og en forbrugsgrænse på den mængde strøm du lader for. Prisvariansen er svingende alt efter leverandør og forbrug, men ses typisk i et prisleje på mellem 300 og 400 kroner månedligt eksklusiv dit øvrige strømforbrug efter forbrugsloftet er nået.

Hvis du har spørgsmål vedrørende ladestandere kan du ringe til VS-Automatic på telefon 75 64 18 99 eller skrive i kommentarfeltet nedenfor.