Human machine interface – HMI

Human machine interface eller HMI, er det system der skal hjælpe operatøren med at kommunikere med maskinen. Dette sker via skærmbetjening af et touchpanel. Det er derfor vigtigt at dette interface, er produceret således, at det er nemt og overskueligt for operatøren at kunne betjene. Dette i forhold til at operatøren skal kunne overvåge, hvad maskinen foretager sig i forskellige situationer. Du kan f.eks. følge med i hvor i processen maskinen er kommet til, så du som operatør hele tiden har en føling med, selve produktionsforløbet.
Dette i tilfælde af at der skal fortages produktions ændringer, for at sikre optimal drift.

Brugervenlighed og design er essentiel vigtigt

HMI’en henter data fra maskinen, så du som operatør kan se vigtige oplysninger og tal omkring dens foretagende. Dette kunne F.eks. være produktionstider, produktionstal, eller andre oplysninger som kan fortælle noget om maskinens tilstand og effektivitet. Det betyder at brugervenlighed og design er essentiel i et godt HMI system, så operatøren kan foretage de rigtige beslutninger, og så processen og arbejdsgangen bliver så nemt og effektiv som muligt. Fordelene ved at implementere et HMI, omfatter at fejlreduktionen minimeres, produktionen bliver øget og system- og brugereffektivitet bliver forbedret pålideligt.
I forbindelse med et salg af maskiner, tages der højde for at køber ikke har set programmet
som ligger bag ved maskinen, men kun selve HMI’et. Et godt HMI, kan derfor være afgørende for et salg. En effektiv maskine, har derfor brug for et funktionelt og overskueligt HMI.

Mange års erfaring med HMI Systemer

I VS-Automatic har vi mange års erfaring industriel automation f.eks. med struktureret og overskuelig opbygning af HMI’er så produktion og arbejdsgang, kan blive så effektiv og nem for operatøren som muligt.
Vi bestræber os på at designet og udseendet bliver funktionelt, så det giver operatøren overblik. Vi har erfaring med designs på Siemens, Allen Bradley, Mitsubishi, Omron, InTouch, Citect, iFix maskiner og flere.