vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Tag på elektronisk tidsrejse på Industrimuseet i Horsens

Sidst redigeret: 20. juni 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind

Hvordan levede en almindelig dansk familie i 1950´erne? Havde de TV, eller lyttede de til radio og grammofonplader? Hvilken slags tøj gik man i i 1970´erne? Det kan være nogle af de spørgsmål, som især børn vil stille, når snakken går om gamle dage. Svaret kan findes i de nyrenoverede arbejderboliger på Industrimuseet i Horsens.

VS Automatic A/S fik den utraditionelle opgave at finde gamle stikkontakter og installere dem i de gamle lejligheder. Desuden skulle vi lave skjulte elinstallationer, for før i tiden var der ikke så mange stikkontakter, som der er i dag. Vi synes, at det er spændende at være med til at vise, hvordan man boede og levede en og to generationer tilbage.

Matilde Jansen, museumsinspektør på Industrimuseet, er meget tilfreds med samarbejdet med VS Automatic A/S.

”Elektrikerne var gode til at komme med løsningsforslag og fik installeret stikkontakter, der passer til den tid, etagen skal vise. Et godt samarbejde med et fint resultat,” siger Matilde Jansen, mens vi bliver vist rundt i boligerne.

Elektronik gør oplevelsen autentisk

Arbejderboligerne viser på hver etage et årti, nemlig 1950´erne, 1970´erne og år 2000. Teaktræsmøbler, en grammofonpladespiller, en gammel skrivemaskine, lilla tøj, et gaskomfur og en Madam Blå-kaffekande er blot nogle af de mange ting, du som besøgende kan opleve i boligerne.

Ved hjælp af soundscapes, dvs. lydlandskaber, er oplevelsen gjort endnu mere levende. Du kan nemlig lytte til det hverdagsliv, familierne havde i gamle dage. Det er samtaler mellem familiemedlemmer, lyden af en symaskine, der kører, eller opvasken, der bliver taget.

VS Automatic har sørget for strømmen til flere AV-installationer, hvor du blandt andet kan se TV-udsendelser og lytte til tidens toner på gamle LP´er fra 1975. I 1955-afdelingen kan du prøve radioen med datidens programmer og opleve 1950´ernes kønsroller i det interaktive dukkehus.

VS Automatic har sørget for stikkontakter fra 1950’erne og 1970’erne.

De interaktive tiltag er med til at gøre oplevelsen meget autentisk, da du som besøgende får et levende indblik i det pågældende årtis familie- og arbejdsliv.

Tag familien og børnene med på en fascinerende tidsrejse tilbage til en svunden tid!

Vi har fundet stikkontakter fra en anden tid til Industrimuseet – men vi har også stikkontakter a la 2023. Tag fat i os her, hvis du mangler stikkontakter eller hjælp til en anden elopgave!

Industrimuseet finder du på Gasvej 17-19 i Horsens.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.