vejledning

Gratis vejledning til dig

Denne side er lavet for dig som er interesseret i at vide mere om om din El Installation. Derfor har vi hos VS Automatic samlet tips og tricks til dig.

De bedste varmepumper til dine behov

Varmepumpe med autoriseret service, montage og reparation

Vi laver skræddersyede serviceaftaler og reparationer, så hvis du går op i vedligehold eller hvis uheldet er ude, så er vores installatører klar til at rykke ud.
Vores priser på både varmepumpen og installationen er yderst konkurrencedygtige, og vi fører de bedste varmepumpe mærker på markedet: Panasonic, Daikin og Mitsubishi.
VS Automatic A/S er Panasonic Pro Partner – Det betyder, at vi lever op til en række høje krav inden for installation af varmepumper og ventilationsanlæg.

Det kræver en faguddannet montør at installere en varmepumpe, og vi har mange hænder til rådighed på tværs af vores 3 afdelinger.
Det er lovpligtigt for flere af pumpetyperne, at de installeres af en professionel, da nogle skal kobles til vandforsyning og radiatorsystemerne.
Vores autoriserede montører og rådgivere hjælper dig hele vejen med:

 • Autoriseret vejledning – Så du er sikret den mest optimale løsning til dine behov
 • Autoriseret montering, installation og tilslutning
 • Service (hvis du ønsker en årlig vedligeholdelsesaftale)
 • Energitilskud og håndværkerfradrag til varmepumper er noget vi kan søge for dig. (HUSK: man skal søge inden varmepumpen installeres)

Hos VS Automatic er vi autoriseret KMO/kølemontør og kan give dig den helt rigtige løsning.

Hvilken type varmepumpe passer dine behov?

Luft til luft, luft til vand eller jordvarmeanlæg?
De mest populære varmepumper i dag er luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper. Luft/luft pumpen ligger på en klar 1. plads til private boliger og sommerhuse. Nedenfor kan du læse om de 3 forskellige typer samt finde et link til en mere dybdegående beskrivelse. Varmepumper har en selvrensende funktion, som sørger for, at varmesystemet holdes fri for bl.a.:

 • Bakterier
 • Skimmel
 • Svampesporer

Stort set alle de nyeste modeller har både partikelfiltre og forskellige luftrensningsfunktioner. En luft til luft varmepumpe vil derfor rense luften, og filtrere den inden den sendes ind i bygningen. Det giver dig en lækker ren og frisk luft indenfor, og det er specielt godt for allergikere.

 • Allergifilteret: Indeholder et enzym, der nedbryder og uskadeliggør elementer, der kan give allergi
 • Triplefilteret: Fjerner ubehagelig lugt såsom mados, røg og malingsdampe.

Hos VS Automatic kan vi hjælpe med varmepumpen, uanset hvilke behov og design du søger.

Få energiskud til din varmepumpe

Hos VS Automatic kan vi søge tilskud til din varmepumpe, og du kan måske spare en masse penge.

Vores autoriserede KMO montører servicerer kunder fra vores 3 afdelinger – og vi er altid klar med uforpligtende rådgivning og ekstra gode varmepumpe priser.

For et uforpligtende tilbud – Kontakt os på 75 64 18 99 eller skriv til os på info@vs-automatic.dk. Vi ser frem til at høre fra dig!

Varmepumpe Serviceaftale

Varmepumpe serviceaftale er vigtigt, fordi varmepumpen er mekanisk elektronik, og skal derfor vedligeholdes for at køre optimalt.

Varmepumpen er meget følsom og der skal derfor ikke ske mange udsving for at den ikke levere optimalt.

For at varmepumpen skal levere optimalt hele tiden er det derfor vigtigt at overholde sin serviceaftale.

Varmepumpe Montering

VS-Automatic gå vi langt for vores kunder og holder hvad vi lover.
Kvalitet, service og høj faglighed er vigtige nøgleord for os.

Vi har meget tætte og langvarige relationer til både privat- og erhvervskunder.

Varmepumpe luft til luft

Stilfuld enhed og topklasse

VS Automatics luft-til-luft varmepumper er til dig, som kræver ydelse i topklasse og samtidig ønsker en klassisk og stilfuld enhed rent designmæssigt. Varmepumpen er særdeles effektiv til både opvarmning og køling og giver dig samtidig en stor spredning. Det betyder, at du hurtigt kan opvarme eller afkøle et rum, hvilket sikrer dig energibesparelse. Derfor er vores varmepumper et intelligent valg, hvis du vil spare på elregningen.

Luft/luft pumpen er den mest solgte og er billigst i indkøb. Prisen på sådan en pumpe ligger et sted mellem 7.000 og 15.000 kr. afhængig af størrelse, funktionsvalg og muligheder for installation. Installationstiden er begrænset, da den ikke skal sluttes til vandforsyningen. En luft/luft varmepumpe kan også anvendes som supplement til din eksisterende opvarmningskilde. Investeringen er stort set altid tjent hjem på mellem 2-4 år.

Som regel installerer vi udedelen mindst 15 cm fra jorden, og ca. 10 cm væk fra den yderste mur. Indedelen monterer vi oftest i det største rum i boligen (stuen), fordi varmen derved lettere spredes til de tilstødende rum. Indedelen placeres altid over udedelens niveau.

Læs mere om vores varmepumpe luft til luft her]

Varmepumpe luft til vand

Hjælp fra eksisterende radiator- og gulvvarmesystem

Ved luft til vand varmepumpe hentes energien udefra, som herefter omsættes til varmt vand gennem ventilationen. Det bruges så til at opvarme huset forskellige rum eller til opvarmning af brugsvandet. Jordvarmeanlæg slår ofte luft til vand varmepumpen på effektivisering, men er til gengæld billigere i erhvervelse. Hvis du har mindre opvarmningsbehov eller bor i et lavenergihus, kan en luft til vand varmepumpe være den rigtige løsning for dig.

Denne type er noget dyrere end luft luft pumpen, fordi den kan opvarme en bygning via det eksisterende radiator- og gulvvarmesystem. Det betyder selvfølgelig også, at man kan nøjes med denne pumpetype, som eneste/primære opvarmningskilde. Prisen ligger fra ca. 100.000 kr. og opefter.

Luft til vand varmepumpen anses som den klassiske pumpe til den danske familie, og fungerer yderst optilmalt til helårsboliger. Den dækker størstedelen af alle behov, og bruges året rundt – Uanset om der skal opvarmes eller nedkøles.

Læs mere om vores varmepumpe luft til vand her

Jordvarmeanlæg

Effektiv opvarmningskilde

En jordvarmepumpe bruger solen som varmekilde, hvor varmen oplagres i din have eller jorden generelt. En jordvarmepumpe er energieffektiv, miljøvenlig og ekstremt driftsikker. Det kan være en større investering at erhverve sig en jordvarmepumpe, og vi hjælper dig gerne hele vejen gennem processen. Jordvarmeanlæg med et pumpesystem er helt klart den mest effektive opvarmningskilde af de 3. En jordvarmepumpe udnytter al energi 100%. Som med luft til vand-pumpen, pumper den varmen rundt i radiator- og gulvvarmesystemet. Det er også den dyreste løsning (prisen ligger fra ca. 130.000 kr.), men så får man ikke et mere energieffektivt system. (Husk at vi skal have ca. 300 m2 frit tilgængeligt jord/have til rådighed til installationen).

Læs mere om vores jordvarmeanlæg her

Varmepumpe priser og tilbagebetalingstid

Kontakt os for en god pris på en energirigtig varmepumpe. Varmepumper er de mest energibesparende og effektive opvarmningsformer, der findes på markedet. Bl.a. fordi de bruger naturlig energi, som kommer fra udeluften eller via jorden. Med et minimalt energiforbrug på driften (strømforbruget), ser vi ofte at vores kunder kommer til at spare helt op mod 60% på el-/varmeregningen (afhænger af din eksisterende type af opvarmningskilde). En luft luft pumpe er som regel tjent hjem på et par år, og levetiden ligger på op til 30 år
– Så der er rigtig gode penge at hente med en investering nu.

 • 75 64 18 99
 • info@vs-automatic.dk
 • Varmepumper i Danmark