Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Unge fra NExTWORK bruger VS Automatic som træningsbane

Sidst redigeret: 18. september 2023 / Skrevet af: Dorthea Lind

I Horsens kan unge på kanten af arbejdsmarkedet prøve kræfter med hverdagen hos os i VS Automatic. Det kan de, fordi vi er en del af NExTWORK, en netværksbaseret beskæftigelsesindsats for unge.

5.000 unge står hvert år uden job og kompetencegivende uddannelse, og det svarer til 6-8 % af en ungdomsårgang. Det er ikke bare en udgift for samfundet, det har også store sociale og økonomiske konsekvenser for det unge menneske, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesindsatsen NExTWORK kom til Horsens i 2019, og VS Automatic har fra starten været med til at give de unge i kommunen erfaring på arbejdsmarkedet.

Indsatsen, som er skabt af ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed, er for unge 15-29-årige og går ud på at skabe et forum, hvor unge og virksomheder kan mødes og netværke. Gennem særlige matchevents får parterne mulighed for at se hinanden an, og hvis de begge ønsker det, kan den unge begynde i et praktikforløb i virksomheden.

Gennem årene har mellem 15 og 20 unge været tilknyttet VS Automatic. De har prøvet kræfter med alt fra grafiske opgaver i marketingafdelingen til programmering på computer og praktiske opgaver i samarbejde med en elektriker.

”Når et ungt menneske begynder i praktik hos os, tager vi udgangspunkt i, hvad den enkelte kunne tænkte sig at lave, men også hvad vedkommende har erfaring med,” siger Torben Steffensen, direktør i VS Automatic. ”Hvis han eller hun godt kan lide at sidde ved en computer, så giver det mening at prøve kræfter med programmering. Omvendt kan der være unge, som gerne vil ud og bevæge sig, og så giver det mere mening at komme med en elektrikersvend på opgave.”

Fuldt fokus på den gode oplevelse

Vi i VS Automatic har valgt at være med i NExTWORK, fordi vi gerne vil være med til at give de unge en chance.

”Det giver noget godt på det menneskelige plan at være med til at hjælpe nogen på vej,” siger Henrik Hjort, som er serviceleder hos os. ”Det kræver, at man vil investere noget i det som virksomhed og som menneske, men det er det hele værd, når et ungt menneske kommer igennem.”

Investeringen består primært i at sætte tid af til at tage til matchevents, til at mødes med potentielle praktikanter og til at give plads til et ungt menneske i praktik.

”Udfordringen er at finde de gode arbejdsopgaver, som giver en succesoplevelse hos den enkelte,” siger vores marketingchef Tim Hjortshøj. ”Vi fokuserer mere på den gode oplevelse for den unge end på de opgaver, der bliver udført, eller hvad vi som virksomhed får ud af det. Det menneskelige er i fokus, og vi oplever, at det har stor betydning for de her unge mennesker at have en hverdag med noget at stå op til.”

”Vi har oplevet at have praktikanter, som har haft en god oplevelse hos os, selvom arbejdet ikke har været noget for dem,” siger Torben Steffensen.

VS Automatic er en god træningsbane til det virkelige arbejdsmarked

At virksomheder som VS Automatic vil investere tid og energi i NExTWORK er afgørende for, at indsatsen kan lykkes. Lars Elving er iværksætter i NExTWORK i Horsens, og han fortæller, at det er ude i virksomhederne, de unge samler erfaringer, selvtillid og mod til at turde prøve kræfter med arbejdsmarkedet på sigt.

”De unge kan komme ud og prøve at få en arbejdsidentitet og en oplevelse af at være på en arbejdsplads i virkeligheden,” siger Lars Elving. ”De får mulighed for at træne deres kompetencer på arbejdsmarkedet og få erfaring med, hvordan man holder pause, hvordan man møder til tiden og med jargonen på en arbejdsplads.”

Han beskriver VS Automatic som en aktiv spiller i NExTWORK med en god social profil, som også giver plads til de unge i indsatsen.

”VS Automatic er god til at tage sig af de unge. De er rummelige, tålmodige og ved godt, at man er nødt til at gå det ekstra skridt for at få de unge godt ind i virksomheden,” siger han.

”De er godt klar over, at de unge ikke alle sammen har haft det nemt i uddannelsessystemet eller arbejdslivet, og de ved, at praktikken er en træningsbane for dem. Der skal ikke nødvendigvis komme en elevplads ud af det, men en træning i færdigheder og kompetencer.”

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.