Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Udtalelse fra vores praktikant Martin – softwareingeniør

Sidst redigeret: 10. december 2021 / Skrevet af: VS Automatic

Mit navn er Martin og jeg er 22 år gammel, jeg har udtalt mig tidligere om hvordan min tid som praktikant var i starten og hvilke forventninger jeg havde. Du kan læse mit tidligere indlæg her.

Jeg er ved at være færdig med min tid som praktikant hos VS Automatic, og der er sket en del siden mit sidst indlæg. Siden sidst har jeg lavet flere programmer. Jeg har kørt opdateringer på dem, jeg har lavet. Da de tit ikke bliver helt færdige første gang. Jeg har arbejdet med andre firmaprogrammer og Api ‘er. Api’er er, at man tillader et stykke software system at ”tale” sammen med et andet softwaresystem.

På skolen har jeg altid selv lavet nøglerne og har brugt mine egne Api’er. Hvilket har gjort, at jeg har lært mere om, hvordan nøgler også kan bruges. I forhold til hvordan man skaffer dem og hvor længe de kan holde, når de allerede er lavet. Når jeg har brugt en andens Api, har det krævet noget sikkerhed, som tog noget tid at finde ud af. Det lykkes i sidste ende, men det var spændende og fedt at få lov at prøve.

  • Nøgler betyder, at der er en masse tal og bogstaver på computeren.

Mine forventninger

Hos VS Automatic er der ikke nogen softwareingeniører, som har 10-20 års erfaring, så jeg har desværre ikke kunne lærer noget fra deres erfaring. Men da jeg arbejder alene på rigtige projekt, får jeg en anden slags erfaring. Jeg har fået rigtige projekter i stedet for fiktive projekter, hvilket gør, at jeg får mere erfaring, da jeg kan implicere softwaren rigtigt og se, hvordan det egentligt fungerer i selve programmet og får lov til at holde programmet opdateret. Jeg har arbejdet meget hjemme i min tid som praktikant. Det har været fedt at have den mulighed. Hvis jeg følte, det ville være bedre for mig.  

En af de forventninger jeg havde, til resten af mit forløb som praktikant, var at blive bedre venner med de andre kollegaer og især de andre praktikanter. Jeg synes, det går godt med de andre praktikanter. At man lige hurtig kan snakke med hinanden, når man møder ind og hvis man kører død i en opgave og lige har brug for 5 min. pause.

Jeg kan dog godt lide at arbejde selvstændigt, da det til tider er nemmere. Det kommer dog an på, hvor store projekter der er tale om. Hvis mine projekter havde været rigtig store, kunne det være fedt at arbejde sammen med folk i større projekter. Da man også kan lærer fra hinanden, og det vil går hurtigere at lave projektet.

Hos VS Automatic har det dog været helt fint for mig at arbejde selv. Da det ikke har været kæmpe projekter, men stadig en okay størrelse. Så jeg kunne dykke ned i arbejdet. Så projekterne har passet rigtig godt til, at jeg skulle arbejde selvstændigt.

Hvad har været fedt

 Jeg synes, der har været to programmer, som jeg har lært mest fra i min tid som praktikant. Det ene er Api’er udefra, hvor jeg skulle prøve at bruge en Api fra Ipvision. Der lærte jeg meget om nøgler, da vi på skolen kun har lavet vores egen. Der er forskellige måder at skrive nøgler på, så det var sjovt at se, hvordan man også kan gøre det.

Lige nu laver jeg et program, hvor to programmer skal holde hinanden opdateret med data. Programmet er baseret på en kode for databasen, hvor programmet skal lave forskellige cases.

Frederik som er programmør hos VS Automatic, har været god til at lave nogle diagrammer. Hvilket har gjort, at jeg har fået en bedre oversigt over, hvad og hvilke krav programmet skal indeholde. Det har været rigtig godt med flere guidelines, når jeg skal ind og justere eller lave om i en andens koder. Det har også gjort, at det har været nemmere at spørge om hjælp, da man kan gøre det på mange måder.

Da min tid hos VS Automatic har været mit første forløb som praktikant. Så synes jeg, at det er svært at vurdere hvordan forløbet har været, da jeg ikke har prøvet det før. Men jeg synes det er gået meget fint, og jeg har haft meget frihed og ingen deadlines. Det har gjort, at jeg kunne lave bedre koder, så arbejdet bliver af højere kvalitet. I stedet for at skrive dårlige koder, fordi man har travlt, som kan gøre det vanskeligt i fremtiden, hvis andre skal ind og opdatere det.

Praktikken har levet op til mine forventninger, og jeg har haft meget frihed under ansvar. Hvis jeg havde brug for en dag, hvor jeg arbejdede hjemme, var det også en mulighed, hvilket har været super dejligt.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.