Content protected by Whocopied.me
vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Styr klimaet i stalden

Sidst redigeret: 27. maj 2019 / Skrevet af: VS Automatic

Styr klimaet i stalden

Optimal styring af klima og produktion i stalde – Styr klimaet i stalden.

DACS i Nørre Snede producerer ventilationssystemer, klima- og produktionsstyringer, vejesystemer og management-programmer til husdyrproduktionen.

Virksomheden har købt en vindtunnel for at kunne udvikle, teste og dokumentere sine ventilationsløsninger med videnskabelige dokumentationer.

Staldklima, dyrevelfærd og rentabilitet

DACS har indledt et samarbejde med Århus Universitet
“Vi ser en tæt relation mellem staldklima, dyrevelfærd og rentabilitet. Vi produktudvikler derfor løbende og søger at kombinere de nyeste forskningsresultater og teknologier med en tradition for soliditet og praktisk anvendelighed i nye produkter. Det sikrer optimal velfærd og ressourceøkonomi. Vores kunder forventer driftssikre, banebrydende produkter, som medvirker til øget produktivitet,” påpeger ingeniør Peter Dybdahl fra DACS.

Styring til fjerkræstaldene er fleksibel

Den nye ACS6 klima- og produktionsstyring er ”sjette generation” af styringer til fjerkræstalde fra DACS.

“Tredive års erfaring og viden om styring af klima og produktion i fjerkræstalde, og med de sidste nye trends fra industrien, har gjort os i stand til at lave en styring, der tilgodeser alle de ønsker en fjerkræproducent måtte have, når det kommer til optimering af klima og produktion i stalden,” siger Peter Dybdahl.

Storskalatests, der er udført hos en dansk fjerkræproducent, viser, at den nye ACS6 klima- og produktionsstyring reducerer behovet for varmetilførsel til stalden med 50 %.

Erfaringer direkte fra staldene

Besparelser kan henføres til en software, som bestemmer den indkommende lufts affugtningsmulighed. Den mulighed bestemmes via målinger foretaget på den indkommende luft og den luft, der er i stalden. Det giver en meget mere kontrolleret affugtning af luften.

“Hvis fugtigheden i stalden er lavere end fugtigheden på den luft, der kommer udefra, vil en traditionel klimastyring tilføre varme og/eller accelerere ventilationen i et forsøg på at holde den ønskede fugtighed. Denne måde at affugte på er intet værd og vil kun føre til øget ventilationsbehov, plus en forøget varmetilførsel. Acceleration af ventilationen har den uheldige effekt, at der opstår træk i stalden. Det stresser dyrene og øger fugtigheden i strøelsen. Denne proces forøger kun omkostningerne,” forklarer han.

Kontakt os og hør mere om intelligent styring af klima og produktion i stalde.

Mangler du rådgivning?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.

Kasper

Afdelingsleder

“Jeg går altid efter den bedste løsning for mine kunder.”

Kasper kontakt

Hjælp til valg af varmepumpe?

Jeg hjælper gerne med rådgivning!

    Anbefalede indlæg

    Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.