Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Bedre indeklima med en varmepumpe

Sidst redigeret: 10. oktober 2019 / Skrevet af: VS Automatic / Godkendt af: Kasper Steffensen

En luft til luft-varmpumpe er ikke kun en investering, som kan gøre en forskel for din varmeregning og din økonomi. Den kan også give et bedre og sundere indeklima. Desuden passer du på miljøet, da varmepumpen ikke har et særligt stort CO2-aftryk.

Varmepumpens cirkulation og allergifilter forbedrer indeklimaet

Varmepumpen sørger for, at den opvarmede luft cirkulerer rundt i huset på en behagelig måde. Du vil derfor ikke opleve træk.

Da varmepumpen har et indbygget filter, bliver røg, pollen og støv filtreret væk, inden den opvarmede luft sendes tilbage i huset. Personer med astma og allergier vil have særlig stor gavn af varmepumpens luftrensende effekt.

  • Allergifileret indeholder et enzym, der nedbryder og uskadeliggør elementer, der kan give allergi.
  • Triplefilteret fjerner ubehagelig luft som fx mados, røg og malingsdampe.

Cirkulation reducerer risiko for skimmelsvamp

Luft til luft-varmepumpen kan ikke mindste luftfugtigheden i rummet, men den cirkulation, den skaber, sørger for, at fugten ikke sætter sig i vægge og på møbler. 

Fugt skaber gode forhold og grobund for skimmelsvamp og giver også gode betingelser for husstøvmider, bakterier og andet snavs.

Du behøver således ikke at luft ud i samme omfang, som du gjorde før du fik en varmepumpe.

Bedre indeklima – også i erhvervsbygninger

Det er ikke kun private boliger, der kan drage fordel af en luft til luft-varmepumpe. Erhvervsvirksomheder, restauranter, butikker og kontorlandskaber kan også få et bedre indeklima ved at
installere en varmepumpe. Den rene luft er med til at skabe et sundt arbejdsklima for medarbejderne – hvilket påvirker både trivslen og arbejdsglæden!

Opholder man sig i et dårligt indeklima, kan det blandt andet komme til udtryk i hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed samt astma og allergi.

Nem styring via en varmepumpeapp

Du kan betjene varmepumpen via en app. Det er især smart i sommerhuse, hvor du kan opvarme huset på forhånd og ankomme til en tilpas varm feriebolig. Det er nemt og smart!

Vedligeholdelse og lovpligtigt serviceeftersyn

Vedligeholdelsen af en varmepumpe er minimal. Du bør jævnligt tage filtret ud og støvsuge det forsigtigt. Følg desuden producentens anbefaling og køb et nyt filter, når filtret ser slidt ud. Fjern visne blade og lignende fra yderdelen og sørg for, at der ikke er højt græs eller beplantning tæt op ad yderdelen.

For varmepumper, der indeholder mere end 1 kg kølemiddel, er et årligt serviceeftersyn lovpligtigt. Panasonic anbefaler et årligt serviceeftersyn – også for varmepumper, der indeholder mindre end 1 kg kølemiddel.

Et eftersyn af varmepumpens elementer, herunder den mekaniske elektronik, sikrer at varmepumpen kører optimalt. Samtidig forlænger du levetiden på den. Du kan læse mere om serviceeftersyn her

Rådgivning og et uforpligtende tilbud

VS Automatic A/S har KMO-certificerede installatører, hvilket er en godkendelse af Miljøstyrelsen til at montere og servicere køleanlæg og varmepumper. Vi kan derfor garantere et professionelt arbejde og korrekt håndtering af varmepumper, så du opnår den bedste effekt og overholdelse af de lovmæssige krav.

Du kan læse mere om vores store udvalg af varmepumper her.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud og rådgivning på telefon 7564 1899

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.