vs automatic kompetencer

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Tips til grøn energi

Sidst redigeret: 2. juli 2023 / Skrevet af: VS Automatic

Du får her 5 tips til grøn energi, som du kan implementere i din bolig eller på arbejdspladsen.

I de senere år er der kommet et større fokus på bæredygtighed over hele verden. Det er en positiv udvikling, der stille og rolig forplanter sig ud i de danske hjem.
I Danmark er vi faktisk også ret gode til at udvikle nye og mere energirigtige løsninger. Men mange er dog stadig i tvivl om, hvordan den grønne energi kan komme til at fylde endnu mere i hverdagen.

Derfor giver vi dig her vores tips til grøn og vedvarende energi. Vi ser nærmere på, hvad du selv kan gøre og hvilke miljøvenlige elinstallationer, du kan implementere i både hjemmet og på arbejdspladsen.

Der kan være mange penge at spare gennem grøn omstilling, da energirigtige installationer, solceller mm. ofte har en kort tilbagebetalingstid på din investering.

Læs med her og bliv klogere på den grønne omstilling. Du kan også følge med på Energistyrelsens hjemmeside, hvis du vil være opdateret på de seneste nyheder, tiltag og tidsplaner.

Læs mere om solceller her: solceller

5 punkter til hvad du selv kan gøre 🌱

De simple og typiske punkter, som vi tyr til, når vi taler om tips til grøn energi, er:

  • Vær opmærksom (Sluk lyset)
  • Sluk elinstallationer, der ikke bruges hele tiden

Og det er også ganske rigtigt og effektfuldt… MEN energioptimering er meget mere end det.

Der findes nemlig mange løsninger, når det kommer til grønne installationer i hjemmet eller på kontoret – faktisk alle steder, hvor der bruges strøm, uanset om det er et sommerhus eller en lagerhal.

Alt i alt handler det om at udnytte energien på den mest effektive måde, så der ikke spildes kostbar strøm og udledes Co2, på unødvendigheder. De grønne installationer skåner ikke blot miljøet og vores planet, men kan også spare dig for mange penge på den lange bane.

Herunder kommer vi med en række forslag til både små og store installationer, som kan hjælpe dig på vej til at blive mere grøn… og en smule rigere. 😉

1. LED Belysning

Først og fremmest er LED belysning både energi- og tidsbesparende. Det skyldes, at LED lys har en lang levetid og derfor ikke skal skiftes så ofte som konventionelle glødepærer. Allerede dér, kan det give mening af skifte… men det bliver bedre endnu.

LED belysning bruger nemlig også kun en brøkdel af den strøm, som glødepærer bruger.

Herunder er der en økonomisk beregning for skift fra 60 watt glødepære til 10 watt LED. (10 timer dagligt 250 dage)

  • Glødelampe, effekt 60W, effekt pr. år 150 kWh, pris pr. år 295,50 kr.
  • LED 10W, effekt 10W, effekt pr. år 25 kWh, pris pr. år 48,75 kr.

Eksemplet er kun for en enkelt pære – så du kan selv lave regnestykket, hvis du forestiller dig at udskifte belysningen i hele dit hjem! 💡
Det kan hurtigt blive til mange penge at spare, foruden den tid, som du dermed kan bruge på de vigtige ting, der skaber værdi.

Her kan du læse mere om LED belysning

2. Intelligente elinstallationer

Hvis du alligevel er i gang med at skifte til LED belysning, men du ønsker at gå skridtet længere for at spare penge og Co2, kan du overveje intelligent styring af dine elinstallationer.

Det er ikke længere blot for bekvemmelighedens skyld. Der er 3 væsentlige årsager til, at el styring og el-automation er populært for både private og virksomheder. Vi giver dig her 3 gode grunde til at installere intelligent styring af el.:

  • Øget komfort
  • Effektivisering
  • Energioptimering

Med intelligent styring af dine elinstallationer, vil du opleve, at samspillet mellem dine installationer i hjemmet eller på arbejdspladsen udnyttes bedst muligt. Det sparer dig strøm og giver dig det fulde overblik over dit energiforbrug.

Med en intelligent løsning kan lyset eksempelvis regulere sig selv alt efter det naturlige lysindfald i bygningen. Det vil sige, at du altid har det perfekte lys samtidig med, at der kun lige akkurat bruges den mængde strøm, der skal til, for at sikre den optimale belysning.

Den intelligente løsning kan også styre dit alarmanlæg, ventilation, markiser og varmeanlæg helt automatisk.

Ønsker du at læse mere om, hvad intelligente elinstallationer kan gøre for dig? Så klik her og læs mere.

3. Invester i solceller

Solceller er en klassiker, når det kommer til grøn omstilling og vedvarende energi. Solceller kommer i mange forskellige størrelser og kan dække både små og store behov.

De kan eksempelvis installeres i sommerhuset, hvor de kan levere strøm tilbage til elnettet i de perioder, hvor der ikke bruges strøm. I nogle tilfælde vil din elmåler derfor kunne løbe baglæns, hvormed andre vil kunne drage nytte af din overskudsstrøm, som ellers ville gå tabt.

Har du derimod en større virksomhed, der aldrig står stille, kan et større solcelleanlæg spare dig for mange penge i længden.

På vores hjemmeside kan du læse meget mere om de forskellige typer solcelleanlæg. Du kan også prøve vores beregner, og få et tilbud på en løsning, der passer til dine behov.

Prøv solcelle-beregneren.

4. Varmepumper

Varmepumper er en populær opvarmningsløsning, der kombinerer både god totaløkonomi og miljøvenlighed. Varmepumper egner sig til alle typer bygninger fra små sommerhuse til større industribygninger. Kort sagt så findes der forskellige typer varmepumper, der også omkostningsmæssigt ligger langt fra hinanden.

Derfor er det vigtigt med kyndig vejledning, når det kommer til valget af varmekilde. Fælles er dog, at det kan være en god investering at skifte til den rigtige varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er eksempelvis ofte tjent hjem efter blot få år og har en levetid på op til 30 år. Vi oplever også, at flere af vores kunder sparer op mod 60% på deres elregning. – Så det er bare med at komme i gang!

Du kan også læse mere om:

5. Terrassevarmer

En terrassevarmer er altid en god ting at have i de mindre varme forår- og efterårsmåneder. Men det er også en måde hvorpå, at du kan forlænge de ellers lange lyse sommeraftener.

Uanset om det er til din private bolig, eller du skal bruge flere til udeservering på din café, så er der penge at spare med miljøvenlige terrassevarmere, der kører på el i stedet for gas!

Som så mange af de andre grønne installationer, er investeringen altså relativt hurtigt tjent hjem, især for caféer, barer og andre steder med udeservering.

Du kan læse mere om de grønne terrassevarmere her.

Få tilskud til din grønne omstilling

Selvom de fleste grønne installationer har en kort tilbagebetalingstid, så kan det stadig være en stor udskrivning at skifte til de miljøvenlige alternativer. Heldigvis kan du i Danmark få tilskud til den grønne omstilling – uanset om du er privatperson eller erhvervsdrivende.

Danmark er forpligtet til at nedbringe mængden af Co2, og derfor “belønnes” den grønne omstilling. Tilskuddet er sådan set meget simpelt – jo flere kw/h du sparer, desto større tilskud kan du få!

Hos VS Automatic er vi eksperter i at søge denne form for tilskud, og vi hjælper gerne med at søge tilskuddet for dig, når puljen åbner igen.

Følg med på vores FacebookLinkedin eller Instagram, hvor vi holder dig opdateret på emnet.

Skal vi hjælpe dig med din grønne omstilling?

…Så udfyld formularen i bunden af denne side.

Vi håber, at denne lille artikel har givet dig inspiration og mod på at hoppe med på den grønne bølge og starte omstillingen nu, før det er for sent.

Har du spørgsmål vedrørende denne artikel eller andre spørgsmål vedrørende el? Så hiv endelig fat i os – vi er altid klar til at give dig gode råd og vejledning med på vejen. Udfyld formularen nedenfor eller kontakt os på Info@vs-automatic.dk eller på
☎️ 75 64 18 99.

Vi hjælper dig, så du både kan spare penge og den dårlige samvittighed – vha. flere grønne installationer. 🌱🔌

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.