Content protected by Whocopied.me

Hvad leder du efter?

Kategorier

Vælg præcis hvilken kategori du vil læse om herunder.

Få el nyheder

Hold dig opdateret omkring udviklingen inden for elbranchen.

Seneste indlæg

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til indlægget eller bare har spørgsmål omkring el, så hjælper vi gerne.

Gert fik en effektiv og billig varmeløsning

Sidst redigeret: 26. juli 2023 / Skrevet af: Kristian Juul / Godkendt af: Kasper Steffensen

I hobbyrummet, på adressen i Horsens, kan der nu spilles musik, dyrkes motion og laves kreative projekter uden at fryse fingrene. Rummet er nemlig blevet udstyret med en luft til luft varmepumpe, og Gert er mere end tilfreds, da der nu er en konstant lun temperatur. En effektiv og billig varmeløsning, som nu forsyner halvdelen af huset.

I et villakvarter i Horsens er de kolde gulve og vægge i hobbyrummet skiftet ud med 20 graders varme, som nu indbyder til at opholde sig i rummet. Og det står ikke nogen uklart, at det er et rum, som bliver brugt til hygge og kreative projekter, da blikket hurtigt falder på elguitaren i hjørnet og spændende malerprojekter.

Slut med elblæser – varmepumper er fremtiden

Husets beboer, Gert Bentsen, fortæller, at han i 2019 fik monteret en Panasonic luft til luft varmepumpe i hobbyrummet, hvilket har gjort en verden til forskel for indeklimaet. ”Varmepumpen holder temperaturen, så væggene og rummet er lunt hele tiden. Så nu er jeg fri for, at der er halvkoldt, når jeg skal derud. Det er en dejlig opfindelse” smiler han.

Det var ikke nogen svær beslutning, da hobbyrummet skulle have en fast varmekilde. Gert er nemlig ikke i tvivl om, at det er her fremtiden ligger. ”I hobbyrummet ville jeg ikke til at lave almindelig varme, når nu sådan noget som varmepumper er fremtiden. Så giver det jo ingen mening at begynde og lave alt mulig andet. Så derfor valgte jeg den, og det har jeg været rigtig glad ved.”

Tidligere brugte Gert en varmeblæser, når hobbyrummet skulle i brug. Men det tog tid at opvarme lokalet til en nogenlunde tålelig temperatur på de kolde dage. Og med et hobby-/motionsrum, som bruges flittigt, var det nødvendigt med en mere fast og effektiv løsning. ”Vi kunne jo godt have fyret rummet op med en elvarmeovn eller elblæser, men det bliver alt for dyrt i sidste ende. Varmepumpen holder det varmt døgnet rundt, og det er rigtig lækkert.”

Vil du læse mere om varmepumper? Hvad er en varmepumpe

Forbavsende billig varmeløsning

Nok er Gert fremsynet og går efter den mest rentable løsning, men varmepumpeejeren blev dog positivt overrasket over, hvor lidt varmepumpen faktisk skal yde for at holde en konstant temperatur. ”Den kører ikke ret meget. Man skulle tro, at varmepumpen kører ustandseligt, men det gør den overhovedet ikke! Den kører på 20 grader døgnet rundt, hvor den opvarmer halvdelen af huset derude. Og så er der lunt altid.” fortæller Gert og peger i retningen af hobbyrummet.

Det er ikke kun forbruget, som har været billigt. Gert understreger ligeledes, at han har sparet tid og penge på installationen, da det var simpelt og hurtigt at få monteret varmepumpen. ”En af årsagerne, til at jeg anskaffede en varmepumpe, var, at det er rigtig billigt at fyre op. Men jeg slap også for store unødige installationer, som også ville koste en masse penge. Det var nemt at få varmepumpen monteret. Jeg lavede en aftalte med Kasper, og han vidste lige præcis, hvordan det hang sammen. Det gik hurtigt. Det kørte bare lige efter en snor.”

Den varmeste anbefaling – en aftale er en aftale

Gert arbejder til daglig som assurandør. Han har derfor en stor kontaktfalde, hvoriblandt der oftest kommer forespørgsler på varmepumper. Her er det med ro i sjælen, at han videregiver sin varmeste anbefaling. ”Jeg er assurandør, og jeg står tit og ofte overfor nogen, som skal have en varmepumpe. Jeg anbefaler altid VS, da jeg ved, at når VS går derfra, så er der orden i tingene.” Siger Gert og markerer ved at slå håndfladen i bordet. ”Og derfor kan jeg godt anbefale mine kunder at henvende sig til VS Automatic. For jeg er sikker på, at det bliver gjort rigtigt. En aftale er en aftale, og det er dejligt. Det har de bevist gang på gang.”

Én ting fortryder Gert…

Der er dog én ting, som Gert fortryder, når han tænker tilbage. ”Havde jeg tænkt mig lidt mere om, så ville jeg have haft en luft til vand varmepumpe i stedet for fjernvarme! Det er helt afgjort.”

Tilbage i sommeren 2019, skulle Gert nemlig træffe en beslutning ift., om han ville forsyne Horsens villaen med fjernvarme eller en alternativ varmekilde. Valget blev dengang fjernvarme. ”Det har jeg fortrudt. Det er ærgerligt, men jeg vidste ikke rigtig, hvordan det fungerede dengang. Hvis man kunne gøre det om, så havde jeg gjort det.” fortæller han og tilføjer ”Nu har vi lige fået at vide, at kubikmeterprisen vil stige voldsomt, og det vil så betyde, at mit hus vil blive dobbelt så dyrt at varme op. Hvis jeg havde en luft til vand varmepumpe, så ville jeg have lidt mere kontrol over mine varmeafgifter.”

Men selvom Gert fortryder, at han ikke valgte en luft til vand varmepumpe tilbage i 2019, så glæder han sig over, at han nu har et gennemvarmet hobbyrum, som kan bruges hele året. ”Jeg trøster mig med, at jeg har fået en dejlig luft til luft varmepumpe. Det er rart, at det hele er gennemvarmet. Især når det pludselig bliver koldt, så jeg ikke først da skal til at varme det hele op. Det er bare en fantastisk opfindelse.”

Det har endda været en så fantastisk oplevelse, at Gert netop har bestilt en ny varmepumpe til udlejningshuset i Juelsminde, som nu er blevet monteret.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.