VS Automatic

Solceller i Danmark

Solceller for alle

Hvad er solceller?

Solceller producerer strøm via solens stråler, hvor sollyset sender elektroder ind i solcellerne. Elektroderne omdannes til jævnstrøm, som herefter konverteres til vekselstrøm. Vekselstrøm er den strøm du bruger. Den strøm du ikke bruger sendes til elnettet, eller du kan gemme det til senere brug. 

75+

Professionelt team

1

Autoriseret i solceller

20

Års erfaring med solceller

Få et tilbud på solceller

Tilbuddet er 100% uforpligtende

Solcelleanlæg med batteri

Solcelleanlæg med batteri og lagring (hybrid)

Førhen blev den producerede overskudsstrøm fra solceller sendt ud i elnettet. I dag kan du i stedet overveje at få et batterilager til den overskydende strøm. Det betyder, at du ikke behøver at hente strøm fra elnettet i de perioder, hvor solcelleanlægget ikke producerer nok. Eksempelvis i aftentimerne, hvor det er mørkt ude. Solceller med batterilagring (hybrid) har mange fordele:

  • Du får en langt bedre totaløkonomi sammenlignet med et almindeligt solcelleanlæg
  • Du bliver uafhængig af de varierende tilskudsordninger
  • I sommermånederne vil du blive stort set selvforsynende

Hvis du eksempelvis ikke udnytter al den lagrede solcellestrøm fra dit batteri i løbet af dagen, kan en hybrid-/batteri-inverter sende strømmen ud i elnettet.

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Opbygning af solceller på en fornuftig måde

Et hybrid solcelleanlæg med batterilagring kan både lagre strøm og sende strøm til elnettet. Når der produceres strøm fra solcellerne, vil hybridanlægget prioritere sådan her:

  1. Husets egetforbrug dækkes som det første
  2. Herefter lades batterierne op
  3. Når batterierne er fuldt opladede, bliver overskudsstrømmen solgt og sendt videre ud i elnettet

Når det er mørkt, bliver batterilageret kun anvendt til at dække husets egetforbrug, så der sælges ikke noget strøm. Bruger du mere, end hvad batteriet indeholder, køber du den resterende strøm fra elnettet.

Ovenfor kan du beregne hvor stort et anlæg, der passer til dine behov. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål.

Hvor skal solcellerne placeres?

Solceller på taget kan være fordelagtigt

Uanset hvor vi monterer solceller, så skal de selvfølgelig stå eller ligge et sted, hvor der ikke er skygge, og hvor der er masser af solskin. I Danmark er det optimale, at cellerne placeres sydvendt, så solen rammer dem vinkelret, når den er stærkest (midt på dagen). Hældningen er optimal på omkring 40 grader, men alt mellem 15 og 60 grader, vil for det meste være nok til, at anlægget kan producere nok strøm.

Et standard 6 kWh-anlæg vil fylde ca. 40 til 45 m2.

Vi får ikke kun henvendelser, fra kunder der ønsker et solcelleanlæg på taget. Det kan sagtens lade sig gøre, at montere et anlæg andre stede. Man kan placere solceller på stativer, som du måske har set det på marker og langs veje. Det er dog bedst, hvis de placeres mindst en halv meter fra jorden, for at undgå fugtige vejrforhold bedst muligt.

En helt anden mulighed er at integrere solcellerne i taget. Det giver et mere stilrent design, så hvis du skal bygge nyt eller bare have nyt tag, så kan du overveje et ‘solcelletag’.

Hvor stort skal et solcelleanlæg være?

Få den helt rigtige rådgivning

Du får den bedste økonomi, hvis solcelleanlægget producerer omkring 75% af dit årlige forbrug af strøm – når det drejer sig om anlæg med lagringskapacitet. Det er kun ca. 50% for et almindeligt anlæg (uden batterilager). Hvor stort anlægget så reelt skal være, vil afhænge af dit årlige strømforbrug. 
Vil du have solceller i eksempelvis din kolonihave, kan du nøjes med et mindre anlæg og samtidig tjene penge på overskudsstrøm i de perioder, hvor du ikke er der.

Du er velkommen til at kontakte os med spørgsmål, og vi kan komme på et uforpligtende besøg hos dig, så vi sammen kan vurdere dine muligheder for solcellestrøm.

Solceller afregning

Beregn pris og få professionel montage og opsætning

Solceller er igen blevet en rigtig god investering. Her hos VS Automatic i Horsens får du både gode priser (og uforpligtende tilbud), professionel rådgivning og autoriseret opsætning og montage af dit solcelleanlæg. Vi har afdelinger i Horsens, Hovedgård og Østbirk, og vi monterer solcelleanlæg og yder service i hele Østjylland.

Nedenfor kan du lave beregninger ud fra dine behov, montagemulighederne på dit tag og i forhold til materialevalg. Aller nederst på siden, kan du læse mere om anlæg med batteri-lagring (hybrid). Så vil vi prøve at lave så billige solceller som overhovedet muligt. 

Beregn selv i ro og mag”

Solceller i Danmark

Solcellemontør

Vi hjælper dig hele vejen. Vores veluddannede rådgivere står klar til at tage en uforpligtende snak med dig. Ud fra informationer om dine el-forbrugsvaner, montage- og opsætningsmulighederne og dit budget, finder vi en helt perfekt løsning. Du får en oversigt over alle udgifter og beregninger af anlæggets ydelse, sammen med et helt uforpligtende tilbud inklusive montage og opsætning, som udføres af vores autoriserede solcellemontører.

  • (+45) 7564 1899
  • info@vs-automatic.dk
  • Solceller i Danmark

Få et Godt Tilbud på Solceller

Udfyld på blot 30 sekunder

Tilbuddet er 100% uforpligtende