fbpx

Vedligeholdelse af varmepumpe

varmpepumpe på væg

Sådan vedligeholder du din varmepumpe

Ønsker du vedligeholdelse af din varmepumpe og en varmepumpe der kan yde optimalt og ikke gå i stykker indenfor kort årrække? Det er vigtigt at vedligeholde din varmepumpe for ikke at forringe levetiden. En varmepumpe er ikke kun en investering i et sundt indeklima, det kan også for de fleste blive en økonomisk gevinst. Så hvorfor ikke gøre alt for at vedligeholde og tage dig af den installation der kan sikre dig en økonomisk gevinst?

Med disse råd til at vedligeholde din varmepumpe, er du sikret længst mulig levetid af investering.

Rengøring og vedligeholdelse af varmepumpe

En af de vigtigste og mest effektive måder at sikre holdbarheden af din varmepumpe, er regelmæssig rengøring. Man skal med jævne mellemrum huske at rense filtret på varmepumpen.

Du har mulighed for at tilgå filtret på varmepumpen, ved at åbne lågen på den enhed du har indendørs. Når du har funder filtret på forsiden, tager filtret ud og giver det en grundig støvsugning. Det er ligeledes vigtigt at skifte pumpens filter, når det ser slidt ud. Vi anbefaler altid at købe det filter, som passer til den givne varmepumpe.

Ønsker du rengøre varmepumpens udendørs enhed, kan det ofte være smart at benytte sig af en simpel fugtig klud til at fjerne pollen og snavs fra enheden udenfor. Med nordens vind, blæst og slud kan der ligeledes være risiko for at blade og sne samler sig i luft til luft varmepumpens udendørs enhed, dette kan let fjernes. Du har også den mulighed, at hvis du tit oplever at din varmepumpe er tilstoppet med blade eller sne, at anskaffe dig et dæksel, der beskytter mod disse udfordringer.

Husk service på din varmepumpe af en autoriseret montør

Der siges at en varmepumpes ydeevne kan falde helt op tim 30% efter nogle år, hvis varmepumpen ikke er blevet vedligeholdt igennem regelmæssig service tjek. Det er derfor yderst vigtigt at få en serviceaftale på plads når du køber din næste varmepumpe. Et regelmæssigt service tjek af din varmepumpe, sikre at pumpen yder optimalt og har den længst mulige levetid. Dette sikre din investering, forbliver en god og fordelagtig økonomisk og sundhedsmæssig gevinst.

Hvis du ønsker at benytte din varmepumpe til at køle som Aircondition om sommeren, kan det være en god idé at få tjekket din varmepumpe oftere end hvis den kun skal bruges som varmekilde.

Hold opsyn og vær opmærksom

Hvis du oplever uregelmæssigheder af driften og en forringet ydeevne af din varmepumpe. Kan det bland andet skyldes en lækage og det anbefaledes derfor at du kontakter din varmepumpe installatør.

Ydermere er det også vigtigt at være opmærksom på din udendørs enhed. Det er vigtigt, at det vand som løber på undersiden, under afrimningen, har fri adgang til at kunne drive væk. Ved frostgrader, vil der være en øget risiko at dette fryser til is, hvilket i værste fald kan beskadige varmepumpen

Mangler du en varmepumpe?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.                                                               

    HVAD HAR DU BRUG FOR?


    Anbefalede indlæg

    Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.