Gratis besøgstæller

Varmepumper opvarmer huset på 30 minutter​

Varmepumper opvarmer huset på 30 minutter​

Da Inge og Niels Jørgen Sørensen byggede huset for 37 år siden, var de godt tilfredse med, at grunden var med el varme. Eftersom de sparede 80.000 kroner i forhold til de grunde der havde indlagt fjernvarme, var de sikre på, at de penge kunne de opvarme huset for i mange år, men el priserne er jo som bekendt kun gået i en retning siden.

Selv om familien indtil nu har suppleret elvarmen med en brændeovn, var det som om det ikke helt var nok. Inge og Niels Jørgen syntes stadig huset var koldt. ”Jeg ville egentlig helst have haft et pillefyr, men det sagde Inge nej til, da vi så hvor svært min mor havde ved, at løfte sækkene op til påfyldning, så da naboen fik installeret en varmepumpe og snakkede rigtig godt om den, var valget ikke så svært, selvom vi da havde nogle betænkeligheder ved at skulle have sådan en stor klods hængende i stuen. Nu har vi haft varmepumpen i en lille måned og bemærker den nærmest ikke længere”, fortæller Niels Jørgen.

”Vi ringede til VS Automatic og fik et rigtig godt tilbud på to varmepumper og et par dage senere kom der to mand og installerede de to varmepumper. Vi gik en tur rundt om huset og fandt i fællesskab frem til hvor de skulle sidde, for at vi fik bedst udbytte af dem. Vi blev enige om, at sætte en op i stuen og en i den anden ende af huset i et af værelserne, så de både kan opvarme og ventilere luften.”

Nu bliver brændeovenen kun brugt for hyggens skyld

Varmepumperne kommer til, at erstatte adskillige rummeter træ til brændeovnen, da Inge og Niels Jørgen har planer om kun, at bruge varmepumperne i fremtiden til opvarmning og så måske tænde op i brændeovnen engang i mellem for hyggens skyld, efter de oplevede hvor hurtigt varmepumperne kunne opvarme huset. ”På sådan en kold og blæsende dag, syntes vi, at huset var så koldt, så vi tændte begge varmepumper på 21 grader og i løbet af kun en halv time var hele huset varmt, hvilket ellers ville tage en hel dag for el radiatorerne at varme op. Hvilket jo egentlig ikke er så underligt, så varmepumpen yder næsten 5 gange mere end radiatorerne gør på den samme mængde strøm.”

”Vi fik en rigtig god rådgivning fra VS Automatic med hensyn til hvilken varmepumpe, der passede til husets størrelse og vores behov og samtidig sørgede de for, at søge energitilskuddet for os, hvilket jo ellers er en af de ting man nemt glemmer at få gjort”, fortæller Niels Jørgen og Inge tilføjer: ”De har i det hele taget gjort det så nemt for os, vi skulle ikke engang gøre rent efter, at håndværkerne havde været her”.

Mangler du en varmepumpe?

Lad os hjælpe dig godt på vej. Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.

HVAD HAR DU BRUG FOR?

Udfyld herunder hvad din henvendelse drejer sig om, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Skriv en kommentar