fbpx

Udtalelse fra vores praktikant Mathias – Value Chain Management

Vores praktikant Mathias, som læser value chain management

Hvem er jeg som praktikant?

Mit navn er Mathias, jeg er 24 år og læser Value Chain Management på VIA i Aarhus, hvor jeg er i gang med mit 5. semester. Jeg startede min tid som praktikant hos VS Automatic d. 16. august 2021 og skal være her i 20 uger, så jeg stopper i slut december.

Min uddannelse går i bund og grund ud på at optimere virksomheder. For at finde ud af, hvor værdien ligger henne for kunden, igennem de forskellige processer i virksomheden. Derudover hvordan man økonomisk og værdimæssigt kan få mest ud af de processer.

Mine forventninger som praktikant

Jeg valgt VS Automatic, da de tilbød et bredt forløb indenfor mit fagområde. Hvilket jeg også skal love for, at vi har fået lov til at prøve herude.

De forventninger jeg havde til min tid som praktikant hos VS Automatic, var at vi fik et bredt forløb, det har de levet op til. Vi har bl.a. fået lov til at kigge ind i diverse processer og give vores bud på, hvordan man kan optimere og arbejde med dem. Det har været superfedt. For når man sidder med en masse bøger og får en masse boglig viden igennem skolen. Så er det fed, at man kommer til VS Automatic og får lov at mærke på egen krop, hvordan det fungerer i det virkelige liv.

Håndværkerbranchen 

Det har også været super at komme ud til en håndværkervirksomhed, da branchen er en af de sværeste at komme ud og optimere i. Grunden til at en håndværkervirksomhed er svær at optimere i er, at de daglige arbejdsopgaver kører konstant. Hvilket gør det svært at skulle gå ind og optimere på det. Fordi man bliver nødt til at stoppe dem midt i deres arbejdsdag og stille dem spørgsmål om, hvordan det kan gøres bedre. Det er supersvært fordi, at arbejdet ofte bliver gjort ude ved kunden, og så skal vi med ud til kunden og optimere på en proces, som, for os, er et fagområde vi egentlig ikke kender. Det kræver meget dialog med og analyse af folk, som har en travl hverdag.

Udfordring ligger også i, at elektrikerne har en travl hverdag, og hvis de skal nå at få ændringer ind under huden, når de er ude ved kunden, vil det komme til at tage rigtig lang tid og være en lang proces. Især når nogen af elektrikerne har deres egne rutiner og vaner, hvilket også er noget, som skal laves om på.

Vi har derfor heller ikke været med elektrikerne ude og optimere på deres arbejdsdag. Hvis man skal gøre det, vil man skulle have en anden tilgang til det, end hvad man lærer fagligt. Den tilgang har jeg dog stadig lært af at være her, hvordan man gør det på en anden måde bl.a. hvor man så starter helt fra bunden og starter stille ud, så der ikke kommer for store ændringer i elektrikernes tavle hver dag.

Det er en lang proces, men det er stadig den hurtigste måde at optimere virksomheden på. Så at have været hos VS Automatic giver god erfaring, hård hud og gode udfordringer.

Min tid hos VS Automatic

Emil og jeg, som jeg er i praktik sammen med, startede med at kigge på at optimere arbejdsprocesser ude i værkstedet. Vi fandt hurtigt ud af, at vi ikke så tingene på samme måde som Torben. Hvor vi så skulle lære, hvordan Torben gerne vil have optimeret processerne og, hvordan han tænkte. Inden vi kunne komme i gang med at lave strategi for VS Automatic, skulle vi lære virksomheden at kende. Det gjorde vi bl.a. ved at lave kunderejsen, og så havde vi et CSR-kursus, hvor vi lærte virksomheden at kende endnu bedre, da det blev foldet ud på alle afdelinger.

Den sidste tid har vi lavet omkostningsanalyser og kigger på alarmafdelingen med break Even-analyse, en salgsanalyse og lavet et overblik over tilbud til ladestander og el reduktion i Excel.

Praktikant

Det synes jeg om mit praktikforløb

Det var en hård start med mange indtryk og meget man skulle lære. Men sådan er det alle nye steder man starter. Så mange nye indtryk, men det har været et fedt sted med mange søde og flinke mennesker. Jeg synes, det er fedt, at arbejdsopgaverne kommer fra chefen, da det er dét han ser, som kan give værdi for virksomheden. Så super positiv oplevelse.  

Da vi startede hos VS Automatic, var en af spørgsmålene fra elektrikerne meget ”Hvad er det vi kan?”. Så det kunne have været fedt, hvis man havde været lidt mere forberedt, og der var et strukturelt forløb til at starte med, så vi vidste, hvad vi skulle lave til at starte med.

Ellers er det pissegodt, dejligt sted at være, masser af opgaver – når man kommer ind i processen og Torben ved hvordan vi arbejder. Og man er faldet til i virksomheden. Jeg vil klart anbefalede VS Automatic, hvis du står og mangler et praktiksted. Der er mange søde og flinke mennesker. Så hvis du er klar til at få hård hud, gode udfordringer og erfaring indenfor håndværkerbranchen. Så skal du da sende din ansøgning til VS Automatic.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.