fbpx

Tips til grøn energi

Mand på græs - Grøn energi

Mere grøn energi – sådan gør du

I de senere år er der kommet et større fokus på bæredygtighed over hele verden – her er Tips til grøn energi. Her i Danmark er vi faktisk også ret gode til at udvikle nye og mere energirigtige løsninger. I denne artikel ser vi nærmere på hvad man som person selv kan gøre og hvilke miljøvenlige elinstallationer der kan implementeres i både hjemmet og på arbejdspladser landet over.
Ofte kan der faktisk være mange penge at spare ved grøn omstilling, da energirigtige installationer, solceller mm. Ofte har en kort tilbagebetalingstid på din investering. Hvis dette har vakt din interesse, så læs med og bliv klogere på den grønne omstilling.

Hvad kan du selv gøre?

Tips til grøn energi – hvad kan du selv gøre?

 • Vær opmærksom (Sluk lyset)
 • Sluk elinstallationer, der ikke bruges hele tiden

Men energioptimering kan være meget mere end det.

Spar penge og den dårlige samvittighed med grønne installationer:

Der findes mange løsninger, når det kommer til grønne installationer i hjemmet eller på kontoret – Faktisk alle steder, hvor der bruges strøm, uanset om det er et sommerhus eller en lagerhal. Det handler om at udnytte energien på den mest effektive måde, så der ikke spildes kostbar strøm og CO2 på unødvendigheder. De grønne installationer skåner ikke blot miljøet og vores planet, men det kan også spare dig eller din virksomhed for mange penge på den lange bane. Herunder kommer vi med en række forslag til både små og store installationer, der kan hjælpe dig på vej til at blive mere grøn og en smule rigere.

LED Belysning

Tips til grøn energi – Belysning

Først og fremmest er LED belysning både energibesparende og tidsbesparende, da LED lys har en lang levetid og derfor ikke skal skifte så ofte som konventionelle glødepærer. Allerede der kan det give mening af skifte, men det bliver bedre endnu. LED belysning bruger nemlig også kun en brøkdel af den strøm, som glødepærer bruger. Herunder er der en økonomisk beregning for skift fra 60 watt glødepære til 10 watt LED. (10 timer dagligt 250 dage)

 • Glødelampe, effekt 60W, effekt pr. år 150 kWh, pris pr. år 295,50 kr.
 • LED 10W, effekt 10W, effekt pr. år 25 kWh, pris pr. år 48,75 kr.

Dette eksempel er som sagt kun for én enkelt pærer, så kan du selv lave regnestykket, hvis du forestiller dig at skifte belysningen ud i hele dit hjem eller i din virksomhed. Det kan hurtigt blive mange penge, som du kan spare ud over den tid, som du nu kan bruge på de vigtige ting, der skaber værdi.
Hvis du vil læse mere om LED belysning, kan du klikke her.

Intelligente elinstallationer

Hvis du alligevel er i gang med at skifte til LED belysning, men du ønsker at gå skridtet længere for at spare penge og CO2, kan du overveje intelligent styring af dine elinstallationer.

3  gode grunde til at installere intelligent styring af el
Det er ikke længere blot for bekvemmelighedens skyld. Der er tre væsentlige årsager til, at el styring og el-automation er populært for både private og virksomheder:

 • Øget komfort
 • Effektivisering
 • Energioptimering

Med intelligent styring af dine elinstallationer, vil du opleve, at samspillet mellem dine installationer i dit hjem eller arbejdsplads udnyttes bedst muligt. Det sparer dig strøm og giver dig det fulde overblik over dit energiforbrug.

Med en intelligent løsning kan lyset eksempelvis regulere sig selv alt efter det naturlige lysindfald i bygningen. Det vil sige at du eller dine medarbejdere altid har det perfekte lys og der samtidig kun lige akkurat bruges den mængde strøm, der skal til, for at sikre den optimale belysning. Samtidig kan den intelligente løsning automatisk styre dit alarmanlæg, ventilation, markiser og varmeanlæg.
Ønsker du at læse mere om hvad intelligente elinstallationer kan gøre for dig? Så klik her og læs mere

Invester i solceller

Tips til grøn energi – Solceller

Solceller er en klassiker, når det kommer til grøn omstilling og vedvarende energi. Solceller kommer i mange forskellige størrelser og kan dække både små og store behov. De kan eksempelvis installeres i sommerhuset, hvor de kan levere strøm tilbage til elnettet, i de perioder, hvor der ikke bruges strøm. I nogle tilfælde vil din elmåler derfor kunne løbe baglæns og andre vil kunne bruge den overskudsstrøm, som du leverer ud i elnettet.

Har du derimod en større virksomhed, der aldrig står stille, kan et større solcelleanlæg spare dig for mange penge i længden. På vores hjemmeside kan du læse meget mere om de forskellige typer solcelleanlæg og selv prøve vores beregner og få et tilbud på en løsning, der passer til dine behov.
Prøv solcelle-beregneren.

Varmepumper

Tips til grøn energi – Varmepumper

Varmepumper er en populær opvarmningsløsninger, der kombinerer både god totaløkonomi og miljøvenlighed. Varmepumper egner til til alle typer bygninger fra små sommerhuse, til større industribygninger. Kort sagt så findes der forskellige typer varmepumper, der også omkostningsmæssigt ligger langt fra hinanden. Derfor er det vigtigt med kyndig vejledning, når det kommer til valget af varmekilde. Fælles er dog, at det kan være en god forretning at skifte til den rigtige varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er eksempelvis ofte tjent hjem efter blot få år og levetiden er op til 30 år. Hos VS Automatic har vi oplevet at flere af vores kunder har sparet op mod 60% på deres elregning, så det er bare med at komme i gang!

Der er også mulighed for at søge tilskud til varmepumper. Hos VS Automatik søger vi gerne tilskuddet for dig og trækker beløbet fra din regning. Læs mere om varmepumper og hvordan vi kan hjælpe dig ved at klikke her

Du kan også læse mere om:

Terrassevarmere

En terrassevarmer er altid en god ting at have i de mindre varme forår- og efterårsmåneder, men det er også en måde, hvorpå man kan forlænge de ellers lange lyse sommeraftener vi har i Danmark. Uanset om det er til din private bolig eller du skal bruge flere til udeservering på din café, så er der også penge at spare med miljøvenlige terrassevarmere, der kører på el i stedet for gas.

Herunder er der vist et regneeksempel, der viser besparelsen ved at skifte fra gas til el:

Som så mange af de andre grønne installationer, er investeringen altså relativt hurtigt tjent hjem, især hos caféer, barer og andre steder med udeservering.
Du kan læse mere om de grønne terrassevarmere her

Få tilskud til din grønne omstilling

Selvom de fleste grønne installationer har en kort tilbagebetalingstid, så kan det stadig være en stor udskrivning at skifte til de miljøvenlige alternativer. Heldigvis kan du i Danmark få tilskud til den grønne omstilling – Uanset om du er privatperson eller erhvervsdrivende. Danmark er forpligtet til at nedbringe mængden af CO2. Tilskuddet er sådan set meget simpelt. Jo flere kw/h du sparer, desto større tilskud kan du få. Hos VS Automatic er vi eksperter i at søge denne form for tilskud og vi hjælper gerne med at søge tilskuddet for dig. Vi står for alt det praktiske og trækker beløbet fra din regning – Ganske enkelt.
Skal vi hjælpe dig med din grønne omstilling? Så udfyld formularen i bunden af denne side.

Vi håber at denne lille artikel har givet dig inspiration og mod på at hoppe med på den grønne bølge og starte omstillingen nu, før det er for sent. Har du spørgsmål vedrørende denne artikel eller andre spørgsmål vedrørende el, så er vi hos VS Automatic altid klar til at give dig gode råd og vejledning med på vejen. Udfyld formularen nedenfor eller kontakt os på Info@vs-automatic.dk eller på telefon 75 64 18 99

Mangler du solceller?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.

  HVAD HAR DU BRUG FOR?


  Skriv et svar