fbpx

Steens solceller producerer mere end forventet

CO2 i røg på himlen

Solceller producerer mere end forventet

Da Steen valgte at energirenovere var det glædeligt at solceller producerer mere end forventet. Læs Steens erfaringer her.

Solceller vækker nysgerrighed hos naboerne

“Da jeg var så uheldig eller ”heldig” at blive fritstillet fra mit job, med flere måneders løn og fandt nyt arbejde stort set med det samme, opstod ideen med at investere disse penge i solceller på taget”. Sådan fortæller Steen Risager fra Rask Mølle om baggrunden for, at familien valgte at få et solcelleanlæg på taget af huset.

“Vi undersøgte markedet og læste om fordele og måske ulemper, men fandt ingen negative artikler. Derefter kontaktede vi VS Automatic – i første omgang fordi de er lokale. Men vi fik en rigtig fin information og meget troværdig forklaring af Morten Falck, som tog sig god tid ude hos os en fredag eftermiddag. Så derfor valgte vi at handle hos VS Automatic, og det har vi ikke fortrudt.

32 KVM. solceller på taget

“Vores hus vender med gavlen lidt mod syd og har ca. 25 graders hældning. Så Morten mente, det var bedst at lægge solcelleanlægget på øst-sydøst-siden, fordi solen står lavt først på dagen og højere senere på dagen. Vi fik tilbud på et 5 kW anlæg med 25 paneler på taget. Det fylder 32 kvm”.

Familien besluttede at sige ja-tak tilbuddet. “En mandag morgen kom tre mand fra VS Automatic, og kl. 14 samme dag kørte anlægget”, fortæller Steen Risager. “Vores tag er sort beton, og da både paneler og beslag er sorte, falder det rigtig godt i med taget”.

Solcellerne har vist sig at inspirere familien, der ellers ikke kalder sig ”grøn” til at skifte andre af husholdningens maskiner ud med mere miljøvenlige: “Ja, vi har efterfølgende skiftet både benzin plæneklipper og græstrimmer til elektriske”.

Anlægget passer sig selv

Steen Risager fortæller, at anlægget vækker nysgerrighed hos venner, naboer og bekendte: “Der har været rigtig mange forbi og spurgt til anlægget, så der er stor interesse for alternativ energiløsning”. Når først anlægget er installeret, er der ikke noget besvær med det: “Anlægget passer sig selv, men i den første tid har jeg fulgt produktionen tæt, da jeg syntes, det er spændende”, siger Steen Risager.

Steen Risagers solcelle-anlægget er med en dansk-produceret inverter – ”Danfoss TLX” – som er super effektiv, og anlægget producerer da også mere end forventet.

Mangler du solceller?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.

Hvad er hybrid solceller

Hybrid solceller er blevet mere og mere populært igennem årene. Det er en god kilde til energi. Det er [...]

Læs mere
Udtalelse fra vores studiepraktikant, Mathias

Vores praktikant Mathias er under et praktikforløb hos os, og har i den anledning skrevet en udtalelse om sit [...]

Læs mere
Udtalelse fra vores studiepraktikant, Sarah

Vores praktikant Sarah er under et praktikforløb hos os, og har i den anledning skrevet en udtalelse om hendes [...]

Læs mere

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.