fbpx

Solceller er Henning Hansens pensionsopsparing

Spar med solcelleanlæg

Spar med solcelleanlæg – Det er bedre end penge i banken. Sådan siger mange i dag om solcelleanlæg, der er kommet ned i et prisleje, hvor alle kan være med. Bemærk: Denne artikel blev skrevet under den gamle solcelleordning. Tallene opgivet kan derfor være anderledes i forhold til den nye ordning.

– Også Henning Hansen fra Horsens, der har investeret i 13 m2 solceller, som en del af sin pensionsopsparing.

Investering i solcelleanlæg

Anlægget i Fjordparken, Horsens er 13 m2 og har fået en næsten optimal placering på tagfladen mod sydvest med en hældning på 20 grader. Hver dag solen skinner, sætter Henning Hansen penge ind på sin pensionsopsparing. Han har nemlig investeret i et solcelleanlæg.

“Solcellerne har jeg købt som en slags pensionsopsparing. De giver en væsentlig bedre forrentning, end hvis pengene stod i banken. De er inflationssikrede. Og så kan jeg være ligeglad med, om elpriserne stiger de kommende år. Det er en god forretning”, siger Henning Hansen.

I juni installerede Torben Steffensen, indehaver af VS Automatic TS-Center Horsens det 13 m2 store anlæg på taget af Henning Hansens parcelhus. Anlægget vil med en årlig ydelse på omkring 1.741 kWh dække stort set hele Henning Hansens forbrug på omkring 1.850 kWh.

“Hennings forbrug er ikke særlig stort. Derfor kan han nøjes med et forholdsvist lille anlæg og stadig få dækket stort set hele sit forbrug. Og på trods af at Hennings forbrug er så beskedent, kan anlægget faktisk betale sig selv i besparelser på elregningen”, siger Torben Steffensen.

TIL AT BETALE

Det skyldes ikke mindst, at prisen på solceller er faldet drastisk de seneste år. Dermed ligger investeringen i et mindre anlæg som Henning Hansens på 58.750 kroner inklusiv installation. 5.000 af dem kan han få tilbage gennem Boligfradragsordningen. Samtidig sparer han ca. 3.500 kroner om året på strøm. Det giver en tilbagebetalingstid på ca. 9 år. Da anlægget holder omkring 3 gange så lang tid, får han gratis strøm i yderligere 20 år. Og det kræver stort set ingen vedligeholdelse. Det snavs, der måtte komme på cellerne, bliver automatisk skyllet væk af regnen.

“Jeg valgte et solcelleanlæg frem for for eksempel solvarme eller en varmepumpe, fordi det er meget enkelt. Også installationsmæssigt. Det kræver stort set ikke noget. Panelerne kan uden problemer installeres på taget. Der skal blot trækkes nogle kabler, så er det i funktion. Det tog to dage at installere, siger Henning Hansen”.

Mangler du solceller?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.

    HVAD HAR DU BRUG FOR?

    Anbefalede indlæg

    Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.