fbpx

Sådan tester du dit HPFI-relæ

sådan tester du dit hpfi-relæ

I denne tekst kan du læse om “Sådan tester du dit Hpfi-relæ”. Når du færdig kan du gøre dette i det eget hjem.

Et HPFI-relæ er en meget vigtig komponent i dit elnet, så vigtig faktisk at det er påkrævet ved lov at alle bygninger i Danmark skal have dem installeret.  Et hpfi-Relæ kan redde liv og husdyr liv, hvert år dør der både mennesker og husdyr pga. fejl i elinstallationer.  Dog er det hele 30% af danskere der aldrig tester sit HPFI-relæ. Læs vidre for at finde ud af hvordan du kan teste dit hpfi-relæ

Hvad gør et HPFI-relæ

Et HPFI-relæ er det, der bliver kaldt en fejlstrøms-afbryder. En fejlstrøms afbryder fungerer sådan, at hvis strømmen løber nogen andre steder hen end den burde, fks. andre ledninger, vandrør eller mennesker, så afbryder relæ strøm tilføringen på din el tavle. Hvilket er med til at redde liv og din bolig.

Hvad er forskellen på sikringer og et HPFI-relæ

Forskellen på et HPFI-relæ og sikringer er at sikringer dækker mod det man kalder overstrøm, som er et fænomen der fks. kan opstå når der et lynnedslag eller anden fejl der sender for meget strøm til dit system udefra

Sådan tester du dit HPFI-relæ – step-by-step guide

  1. Sluk alle el i huset.
  2. lokalisere dit HPFI-relæ (befinder sig altid på din eltavle)
  3. tryk på den lille knap over kontakten.
  4. hvis strømmen afbrydes på først forsøg, så virker den som den skal.
  5. hvis den ikke afbryder strømmen på første forsøg, så skal du kontakt en elektriker.
hvor du finder dit HPFI-relæ
Hvad er forskellen på sikringer og et HPFI relae

Hvor tit skal jeg teste et HPFI-relæ

Sikkerhedsstyrelsen forslår at du tester dit relæ mindst to gange om året. Dette er især vigtigt hvis din elinstallation er ældre end 10 år gammel. En god ide ville være at teste det i overgangen mellem sommer og vintertid, da urene alligevel skal sættes.

Få hjælp med dit HPFI-relæ

Hvis du har brug for rådgivning eller har nogen spørgsmål er du velkommen til at booke en tid på VS Automatic’ hjemmeside, eller ringe på ”75 66 18 99”. VS Automatic står altid klar til at hjælpe og rådgive dig.

Find materiale fra Sikkerhedsstyrelsen her

Skriv et svar