Gratis besøgstæller

Overskudsvarme til 3.300 husstande

Overskudsvarme til husstande

Overskudsvarme til husstande

Overskudsvarmen for foderproduktionen hos HAMLET PROTEIN i det sydlige Horsens bliver nu til fjernvarme hjemme hos 3.300 husstande i byen.

Det sker gennem et nyt pumpeanlæg på Meteorvej lige ved siden af foderfabrikken på Saturnvej. Anlægget er opført i løbet af 2019 og blev indviet 18. december af byens borgmester Peter Sørensen, og det er resultatet af et samarbejde mellem HAMLET PROTEIN, Fjernvarme Horsens og DME.

Alt el-arbejdet, både til bygningen og de otte store stempelmaskiner, er udført af VS Automatic. Det har været en stor og spændende opgave, som har krævet mange timer i løbet af året, siger projektleder Tomas Thomsen:

-For os har det været årets største opgave med mange mand i mange måneder. Fra september og tre måneder frem har vi haft en håndfuld mand på byggepladsen stort set hver dag, og det tilsvarende antal ved en fordelerstation på Saturnvej, fortæller han.

Overskudsvarme til husstande

 

For os er det afgørende, at vi kan aflevere et solidt og professionelt stykke håndværk til tiden, så kunden fra første dag har et anlæg, der fungerer og giver værdi – og det er lykkedes her, siger Tomas Thomsen, projektleder i VS Automatic.

Krævet stort overblik

Hele processen har krævet at vi skulle have et stort overblik, da denne opgave har været kompliceret.

-El-arbejdet til pumper og maskiner på anlægget kræver særlige kompetencer, for det er ikke helt almindeligt elektrikerarbejde. Heldigvis har vi de rigtige folk i firmaet, som efterhånden har stor erfaring med den type opgaver, som ikke ligner det el-arbejde, du finder i et almindeligt parcelhus, siger Tomas Thomsen og tilføjer, at faglig kunnen ikke er den eneste vigtige egenskab:

-Der skal også et stort overblik til, og der har vi haft den helt rigtige mand på pladsen, siger han.

For både Fjernvarme Horsens og HAMLET PROTEIN har det været vigtigt at have en effektiv byggeplads, hvor den overordnede tidsplan er blevet overholdt – og det er lykkedes til punkt og prikke, fortæller Torben Steffensen, indehaver af VS Automatic.

For os er det afgørende, at vi kan aflevere et solidt og professionelt stykke håndværk til tiden, så kunden fra første dag har et anlæg, der fungerer og giver værdi – og det er lykkedes her, siger Tomas Thomsen, projektleder i VS Automatic.

FAKTA om det nye anlæganges en stor del af den varme, der er i procesluften.

Dette kondensat kan HAMLET PROTEIN genanvende i produktionen, men det skal afkøles først. Det sker på Fjernvarme Horsens’ del af anlægget, hvor overskudsvarmen

 via varmevekslere og varmepumper overføres til fjernvarmesystemet, så den kan komme fjernvarmekunderne til gavn.Det nye varmepumpeanlæg rummer en røggasskrubber, der kondenserer vanddampen fra den procesluft, der opstår fra HAMLET PROTEIN’s produktion. Ved kondenseringen opf

Herefter kan HAMLET PROTEIN rense det afkølede kondensat og genanvende vandet som procesvand.

Skal VS-Automatic hjælpe dig med Overskudsvarme til husstande?

Lad os hjælpe dig godt på vej.

Info@vs-automatic.dk

+45 75 64 18 99

Kontakt VS Automatic

Udfyld formularen herunder og vi vil vende tilbage til dig.

HVAD HAR DU BRUG FOR?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gør dit liv lidt lettere!

Få tricks fra vores elektrikere - Direkte i din indbakke.

Du får i den forbindelse frit abonnement til vores populære kundeklub.

Her modtager du tips, tricks og tilbud lavet specielt til kundeklubben.

Ingen binding, du kan altid afmelde dig.
Gør min hverdag nemmere - NU
close-link